Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeme bozukluğu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeme bozukluğu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Konu: yeme bozukluğu
    Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 14:46
hocam merhaba kızım 4 yaşında ve spraktin dahil ne yaptıysam yemek yediremiyorum biraz korkuttum şimdilerde korkuyla yiyor
geçen 2 gün biraz fazlaca hırpaladım ama asari olan yiyecekleri bile yemiyor küçük kenarları olmayan bir tost 2 saatte bitiyor ( saati abartarak yazmadım saat sabah 7 de başladı 9 da bitirdi)
neyse hocam ben bunlara sinir olsamda alıştım diyelim
birkaç gündür bana soğuk davranıyor sadece yemek konusunda kavga ediyoruz diğer konularda sorun yok
1- bu dudum kızımda ileride yeme bozukluğuna sebep olurmu
2- ilişkimizi düzeltmek ve tekrar eski iyi haline dönüştürebilirmiyim ne yapmam lazım
hocam hakkınızı helal edin biliyorum psikolog değilsiniz ama bizi en iyi siz anlıyorsunuz
iyiki varsınız
not: birde eşim bu tavırlarımla çocuğun psikolojisini bozduğumu düşünüyor düzeltmek için ne yapayım
sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 18:02
Maalesef, bazi cocuklar yaradilistan bu sekilde istahsiz oluyorlar. Hirpalamaniz, kavganiz gereksiz. Sadece ise yarayacak gidalari( sut,et ve meyva) aldigindan emin olun, gerisini zorlamayin. Konusma ve telkin yolu daha iyi sonuc verir. Kilosunu yazmamissiniz, belkide fazlasi var, zorlanmaya hic ihtiyaci yok... Eger kilosu;15.5kg. dan fazla ise, hic zorlamayin. Bu degerin altinda ise, zorlamadan ama gozetim altinda yedirin.
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2012 Saat 19:36
hocam uzun süredir 16,5 kilo Smileboy 105
çok teşekkür ederim sizi tanıdıktan sonra et sütüne dikkat etmeye başladım ve kilo alıp boyu uzadı birde 6 ayda bir d vit içirmeye yeni başladım
hocam peki ilişkimiz düzelirmi kalıcı hasar sizce olurmu
çok teşekkürler
iyiki varsınız

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2012 Saat 06:02
Bosuna hem cocugu, hem kendinizi uzmussunuz. Sizin cocugunuzun bir yeme problemi yok, kilosu da gayet iyi. Biraz sevdigi yiyeceklerden yapip, gonlunu alin. Beraber disari cikip gezin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.