Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yemek sonrası kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyemek sonrası kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: yemek sonrası kusma
    Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 09:14
hocam oğlum 2-3 haftadır her yemekten bıraz sonra kusuyor. önce yemek masasına binbir rica minnetle oturtuyorum ve tabii pazarlıklar baslıyor onu yemem bunu sevmem zaten ben acıkmadım kı zaten benım karnım agrıyor zaten elım acıyor kasık tutamam zaten ayagım agrıyor masaya oturamam vs... bu sıkıntıları aştıktan sonra ben hepsınden az az 2-3 kasık yemesını saglıyorum bı sekılde ama ya bu yemeklerı yerken ya da yedıkten az sonra anne benım mıdem bulanıyor karnım agrıyor dıyıp öksürmeye başlıyor. ve bu öksürügün hemen arkasından kusuyor. Confused 
çok çok yedirip midesini doldurup rahatsız ettıgımı sanmıyorum. hepsınden az az 2-3 kasık olcak sekılde yedırıyorum. sabahları kucuk bır dılım ekmegın sadece ıc kısmı ballı ekmek, yumurta ve acık cay, öğlenleri (makarna, pilav, corba, vs..) hangısını ısterse kucuk bır porsıyon yemek, aksamları da yemek cesıtlerınden 2-3 kasık olcak sekılde toplamda yine kucuk bır porsıyon olcak sekılde verıyorum. çok istahsız tum gun bırsey vermesem acıktım demez. bı ıkı gun kahvaltıdan sonra kusunca tum gun hıc bırsey yedırmedım. aksam yemegı yencek sırada bu yıne butun mazaretlerını sıraladı, acıkmadım yemıcem vs.. 2 kasık yedırmenın mutlulugunu yasarken yıne ne var ne yok cıkardı. bu da butun sınır sıstemımı bozuyor tabii Confused 
bu arada 3 haftadır öğlene kadar kreşe gidiyor. orda da basında ben olmayınca yemeklerın yuzune bakmıyormus. bir de her sabah kreşe gıtme sorunu yasıyoruz. neden gıdıyorum, benı hemen alcakmısın gibi sorularla gune baslıyoruz. oraya gıdene kadar devam edıyor. oraya gıttıkten sonra sorun yok sadece yemek yemıyormuş. bu kusma işin psıkolojık yanı da var mı onu da dusunur oldum acıkcası
ben buna anlam veremedım hocam. bu kusma ısını adet edınmıs olmasından korkuyorum. hanı bı hastalık cesıdı var. yemek yedıkten sonra kendını kusuturunca bır sure sonra mıde devamlı bu bosaltıma alısıp kendılıgınden kusmaya baslıyor artık. böyle bir sorunla karsı karsıya olmus olabılırmıyız?
Yukarı Dön
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 09:31
hocam bir de gelişimi hakkında soru sormak ıstıyorum. oğlum 3.700 kılo dogdu 17.01.2006 dogumlu. bebeklıgı boyunca gelısımı hep hızlıydı. 2 yasına kadar emzırdım. doktorumuz boyu ve kılosu ıcın hep önden gıdıyor dıyordu. sonra 20 kıloya bir takıldı bir daha ilerleme yok. gerçi hala yaşıtlarına göre öndeyiz ama aylardır hıc kılo almaması beni düşündüruyor. su 2-3 hafta öncesine kadar kusma problemımız yokken güzel yemek yıyordu ama yıne kılomuz aynı. oğlumun büyüme çizelgesine bakıyorum;
15.12.2007 tarıhınde 17.5 kg, 91 cm miş
26.12.2008 tarihinde 20 kg, 103 cm miş.
ozamandan bu zamana hala 20 kilo boyu da 107 cm.
sizce kilo almamasının özel bir nedeni varmıdır hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 19:56
Vücut (Allahtan) kendini şişmanlığa karşı koruyor. Biraz yakasından düşün. Bir müddet hiçbir şey yemeyecek, acıkmaya başlayınca yemeside düzelecek. Vakti zamanında çok zorlamışsınız. O yüzden kilosu 20 kiloda çakılmış kalmış. Çocuk zaten şişman, sizin başka bir "hobby" edinmeniz lazım. Siz oğlana fena halde sarmışsınız. Eğer ısrar ederseniz, daha önlük bağlanırken kusmaya başalayacak. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.