Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeni anne- yardım(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeni anne- yardım(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 257
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yeni anne- yardım(grip)
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2017 Saat 18:24
Merhaba. 3 Aylik bebeğim var erkek. 2 gundur nefes alıp verirken hirilti balgam öksürük hapşırma koltuk altından ölçüm yaptım 37.5 ateşi var. Açıkçası doktora götürmeye korkuyorum saçma bir dolu işlem yapmalarından dolayi. Sizi daha önce ablamdan tanıyorum. Şimdilik günde 2 kere yarım çay kaşığı bal limon karışımı veriyorum. Ve serum fizyolojik damlatiyorum ilk bebeğim çok da tecrubem yok sizce başka yapmam gereken birşey varmi endiselenmem gereken bir durum varmı? Şimdiden çok teşekkürler

eski konuları sıklıkla okumaya çalışıyorum. fakat bana bu durumda ne yapmam gerektiğini söylermisiniz. çünkü nefes alış verişi baya hırıltılı. sanırım daha çok verirken ses geliyor
Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2017 Saat 23:56
Hocam yogun aile baskısı sebebiyle çocuğundan ateşi 38 e yükselip tıkanma başlayınca doktora geldik şimdi. 
Zatürre başlangıcı dedi. Ve 3 aylık bebekte yüksek ateş çok ciddi hemen hastaneye yatirmaniz lazım dedi. 
Bu hastanede yer yokmuş. Başka yere götürün dedi. Bu arada özel hastane. Biz ne yapalım.  Çok çaresiz kaldım. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 02:46
Kan sayimina bakin!!!  WBC(Lokosit) degeri; 17'nin altinda ise, soylenenlerin tamami yalandir.

Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 03:03
Hocam kan testi yapıldı. Akciğer filmi çekildi.  Film temiz çıktı. Bronşiolit dediler. Önce ilaçlı hava vereceklerdi açılmazsa damar yolundan kortizon dediler. Ama hiç birini uygulamadan kaçtık hastaneden. Sadece fitil verdiler ateş düşürücü. Ama üstümde yogun baski var. Cocuk tıkanırsa nefes alamazsa diye. Sizce ne yapmalıyım hem tedavi için hemde teshisler doğru mu. 
Bu arada sürekli forumu okuyorum. Bronşiolit için bazen soğuk buhar bazen sıcak çadır buhar demişsiniz. Birde çeşitli ilaçlar yazmışsıniz. Ya da ben daha bugün tanımaya başladığım için sizi birden çok okuyunca karıştı.  Özer olarak ben be yapmalıyım 
Kan tahlilini atıyorum hemen. Allah sizden razi olsun

Düzenleyen ayemel - 15 Ara 2017 Saat 03:25
Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 03:11
https://hizliresim.com/Qp90jv
Hocam yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 
Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 03:13
https://hizliresim.com/Qp90jv
Hocam yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 03:25
Gripal enfeksiyon geciriyor..    
Size "baski" yapan geri-zekalilardan uzak durun.. Korler-Sagirlar; birbirlerini agirlar!! 
Onlar tam da kendi layigi olan doktorlari bulmuslar. Birakin onlari, ne halleri varsa gorsunler!!
Yukarı Dön
ayemel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayemel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2017 Saat 03:32
Peki ne yapayım bişe kullanayım mi
Solunum sıkıntılı bunun için birsey yapacakmiyim. 
Bronşiolit de degil yani. Tekrar tekrar teşekkür ederim. 
Bu arada örneklerde 3 aylık rastlamadigim için çok soru soruyorum kusura bakmayın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.