Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
KUZEY&MİRA
Altın Üye
Melek Anne :)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2244
|
Konu: Yeni bebek ve hurafeler Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:38 |
Hanımlar hepinizin kendi memleketine özgü eminim ki bebek doğduğunda yaptığı bazı hurafe inanışlar vardır...
Allah biliyoya ben çok inanman ve ama egerki yavruma bir zararı yoksa adet yerini bulsun diye yapmadan da duramadığım şeyler..
1:Hastanede ilk yaptığı kaklı bezi poşete koyup giriş kapısına asmıştı..Üç harfliler eve gelmesin diye
2:Beşiğin altına eşimin bir kıyafetini koymuştuk güya baba varken bebeği korkutacak şeyler yokken kıyafetini o var sanıp gelmezlermiş..
3:Yine beşiğin altına üç dört süpürge çöpü koyduk valla kayınvalidem koydurtmuştu ama hatırlayamıyorum..
4:Her akşam oğluma belli bir süre eşim daha sonra ben fatiha,felak ve nas surelerini okuyup uyuttuk(bunu tüm kalbimle inanarak yaptım halada yaparım
5:40 dolmadan dışarı çıkılırsa çatı altından geçilmez,bebeğin pustine battaniyesine biraz ekmek içi ve dua yazılı bir kitap konulurmuş..Biz dayanamayıp çıktığımız için böyle yapmıştık..
6:40 uçurmaya bi eve gidilir o evde bebeğe hediye verilirmiş..Ben bilmiyodum ama tesedüfen kayınvalideme gitmiştik oda oğluma pijama takımı vermişti
7:40 banyosunu yaptırırken 40 suyu bir erkek dökermiş..Oğluma amcası dökmüştü
Aklıma şu an bunlar geldi
Dediğim gibi oğluma zararı olmayan bütün bunları ben seve seve annemin de kayınvalidemin de kalbi kırılmasın diye yaptım..
Siz de neler var merak ettim
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:43 |
4. şık hariç hepsi tamamen gereksiz boş resmen hurafe bana görede cnm..
Ben bi haftalıkken sehayı aşı için çıkarmıştım,çok ağrımda vardı ama genede gidip kıyafet almıştım 
ama koşularım bi sürü laf etmiştide takmadım...
yani bu senin yazdığın şeylere benzer hurafeler var burdada,ama hiç birini,istisnasız hiç birini uygulamadım uygulattırmadım 
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
KUZEY&MİRA
Altın Üye
Melek Anne :)
Puanlar: 2244
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:45 |
Benim de tek inandığım 4. şık,,
Kız bende yapmazdımda dedimya anneciğimle kayınvalideciğimi kırmamak adına..eee oğluma zararıda yoktu yaptık
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
 |
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 70718
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:48 |
2:Beşiğin altına eşimin bir kıyafetini koymuştuk güya baba varken bebeği
korkutacak şeyler yokken kıyafetini o var sanıp gelmezlermiş.. (annem söylemisti aynisini uyguladim) 6:40 uçurmaya bi eve gidilir o evde bebeğe hediye verilirmiş..Ben
bilmiyodum ama tesedüfen kayınvalideme gitmiştik oda oğluma pijama
takımı vermişti
(ev sahibim eski böyle yapmisti oglum zamani ) (hayir olsun kaynanamin yaptirdigi birsey yok 5 harfliden baska:))))))
Düzenleyen yasemin - 12 Oca 2011 Saat 14:51
|
|
 |
nilufer
Altın Üye
Puanlar: 1718
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:48 |
benım annemde yastıgın altına supurge çöpu koydurmuştu  bı de kucuk kuran..40 banyosunda da kaynanam tuz koydu bıraz suyuna oyle oluyomuşş..
|
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:51 |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 70718
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:56 |
hafiz sen az dur  bende yazam  bebek dogdugunda disaru cikarken kaynanam annem olsun söyle yaparlar kulagin arkadasina is sürerler yani sigaranin külü sobanin külü nazar olmasin diyeeeeeee:))cörek otu giysinin uszerine nazara karsi iyi imissssss.....kevsen takarlar icinde dua var diye.......göbek bagini alirlar uzaga bir yere gömerler ki hastane önune gömerlerki ilerde doktor ciksin derler:)))öyle yani
|
|
 |
nilufer
Altın Üye
Puanlar: 1718
|
Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 14:58 |
 ya bı de mecbur yapıyosun yanı zaten dermanı olmuyo insanın laf anlatmaya yanı en azından benım yokdu..  bı de 40 gun odada yalnız bırakmayın uc harflıler gelır falan dıyolardı insan ister istemez tedırgın oluyodu he bı 40 gun camasırları dışarı asılmazmışş
|
|
 |