Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni Doğan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYeni Doğan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni Doğan
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 18:39

Merhaba Kadir hocam. Sizin sayenizde ilk çocuğuöuz antibiyotiklerden, penisilinlerden ve alerji ilaçlarından kurtuldu. İnşallah yeni doğan ikinci çocuğumuzu da sizin tavsiyelerinizle büyüteceğiz. Gittiğimiz hastane sözde "A" sınıfı ve yüzde ikiyüz fark ücreti alabilen bir özel hastane ama muayehane odasına en az üç dört aileyi alıyorlar, soru sorduğunuzda yüzünüze bile bakmadan geçiştirerek tatmin edici olmayan cevaplar veriyorlar. Sabrınız ve ilgiliniz için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Benim beş gün önce doğan kızımızla ilgili birkaç sorum olacak (doğum kilosu 3800 gr, boy 51 cm, baş çevresi 35 cm;
1. Anne sütü yeterli olmadığı için doğduğundan beri emdikten sonra ara ara mama veriyoruz günde yaklaşık 60-70 ml, sanırım yarından itibaren mama vermeyeceğiz. Kızımız iki gündür yeşil ve pütürlü kaka yapıyor günde 4 veya 5 defa. bu durum bir sorun olduğuna işaret mi yoksa herşey yolunda mı?

2. Gittiğimiz doktor D vitamini için Monovit D3 verdi. 15.günden sonra 1*4 kullanın dedi. Marka farkeder mi ve ilaca ne zaman başlayalım?

3. Göbeği düştükten sonra kaç gün süreyle ne sürelim? (evde Batiodin var, doktor ise Thıocıllıne 30 gr pomad verdi, kararsız kaldık)

4. Eşimin göğsü bebeğin emmesinden dolayı yara oldu. Lansinoh krem kullandık işe yaramadı bende eczaneden bugün Bactroban %2 Pomad aldım onu da deneyeceğiz. sizin tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?

5. Bebeğimiz iki gündür iki üç defa kusuyor ama kusmuğunun rengi biraz kahverengiye çalıyor. Bu acaba annenin göğsünün yara olmasından dolayı mıdır yoksa başka bir durum söz konusumudur?

Sorular biraz fazla oldu hakkınız helal edin. 

Düzenleyen nail - 24 Eki 2014 Saat 20:10
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118166
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 20:41
1- Yesil kaka FAZLA yedigini gosterir... Mama gereksiz yere baslanmis..
2- 20. gunden sonra; Monovit veriyorsaniz; gunde1x5 damla verin.
3- Her gun yikayin, gobek dusmesini beklemeyin. Banyolardan sonar, kurulayin, Kolonya ile fazla suyu alin, tekrar kurulayin ve Betadin surun. SAKIN, ne marka olursa olsun, HICBIR kremi (GOBEGE)kullanmayin, gobek kurumaz ve DUSMEZ... Dustukten sonra 1-2 gun sadece kolonya ile silin.
4- Anestol pomat surun. Meme Vermeden once kremi SILMEYIN, kremli verin...
5- Evet, anne memesindeki yaradan kan emiyor... Kan kusacak kadar hasta olan bir bebek, MEME EMMEZ...
Benim makale ve cevaplarimi mutlaka okuyun. Acemisiniz, cok kazik yemeye musaitsiniz..
Yukarı Dön
nail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 21:09
Sadece Anestol Pomadı kullansak yara iyileşir mi? Ben Anestol Pomadın sadece ağrıyı kestiğini biliyordum.Bebeğin anne kanını da emmesi bebeğe zarar verir mi?
Hocam sayenizde gözüm açıldı daha az kazık yer olduk. doktorların yazdığı ilaçları size sormadan almıyorum. dr. dört ilaç yazmışsa ben ya bir tanesini alıyorum yada hiç ilaç almıyorum.Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118166
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2014 Saat 00:00
Kremin vazifesi; meme derisi ile bebegin tukrugu arasinda bir "barier" olusturuyor ve meme ucu "camasirci eli" gibi olmuyor..
Birde,
1- Bir memede, 10 dakikadan fazla tutmayin.
2- Meme ucunu bebegin agizindan cekerken, sise mantari cikarir gibi cikarmayin, ucunu parcalarsiniz... Memenin, agiza en yakin kismindan parmaginiz ile bastirin, bebegin agizina hava girsin ve olusmus olan "Vakum" bosalsin, ondan sonra memeyi agizindan cekin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.