Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenıdogan gaz ve kilo alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yenıdogan gaz ve kilo alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryemesma Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenıdogan gaz ve kilo alamama
    Gönderim Zamanı: 17 Saat 34 Dakika önce Saat 17:16
Kadir bey merhaba, 22 mayıs 2026 3300 kg 51 cm dogan kızım hasteneden cıktıgımızda 3175 kg idi. Ikı gun sonra kontrole goturduk 3130 du. Sarılık var dedi doktor kılo kaybı fazla diye mama onerdi. Ben mama vermedım sık sık emzirdim. Üç gun sonra tekrar kontrole gittik sarılıgı gecmıs 90 gram almıstı. Boyle olunca sevindim.  Gecen hafta salı gunu yani bebegım 18 gunlukken saglık ocagına gittik orda da kılo ya baktılar. 3300 geldi. Neredeyse hıc kılo alamamıştı. Cok uzuldum kızımın bezleri hep dolu çiş ve kakasınk hep yapıyo neden kilo almams acaba acmı kalıyo mama vermem gerekir mi lutfen yardım edin. Bu arada kadir bey aşırı gaz oluyor. Sızın gazla ılgılı videonuzu bulamadım. Nerden bulabilirım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 122967
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 36 Dakika önce Saat 10:14
Yazılarımı okumadığınız için bunlar başınıza geldi! 
Siz nasıl olurda, Türkiye'deki çocuk doktorlarına inanırsınız ki? Bunların yeni doğan hakkında hiçbir bilgileri
 YOKTUR!
1- Yeni doğan HER bebek, ilk günler 300-400 gram kaybederler ve ortalama 15. gün civarında doğum
 kilosuna erişirler (aynen sizde olduğu gibi)... 
2- SAKIN o salaklara kanıp da mama filan başlamayın. Bunlar bildiğin salak! Bunlarda zerre kadar akıl 
olsa, bu seviyeye gelene kadar bu bilgileri öğrenirlerdi. 
3- Bebekler; Hgb:16g/dL ile doğarlar ve bilhassa deniz kenarı şehirlerde yaşayanlarda bu yüksek değer,
 Hgb:10g/dL'ye kadar düşer. Sakın bunların "anemi" teşhislerine de kanmayın! 
4- Yeni doğan bebeklerde WBC değeri de, ilk 3 gün: 20,000-30,000 ler civarında olup, 3-5 günde normal
değere iner. Sakın WBC:30,000 diye, "- Sepsisi var, derhal yatırılması gerekir" dolandırıcılığına kanmayın.

Yapılacaklar!
1- Yazarlar kısmındaki; 
- "Bebek gazı"
- "Yeni Doğan özellikleri" yazılarını okuyun! Hatta çıktılarını alıp, baş ucunuza asın! 
2- Bilirubin Takip Çizelgesini inceleyin ve sakın bu konuda olsun kazık yemeyin. 
3- Anne sütüne devam edin ve SAKIN hiçbir Türk çocuk doktorunun bebek beslenmesi ile ilgili söylediklerine
inanmayın. Bebek beslenmesinde SADECE benim yazdıklarıma itibar edin. 
İşin çok başındasınız. Makale listemi inceleyin ve bilhassa sizi ilgilendiren konuları öncelikle okuyun.
Sonra:
- "Sabit Forum" yazılarını okuyun. 
- Her sabah, gazete okur gibi günlük soru- cevapları da okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Dakika önce Saat 10:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.