|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Berke Rüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berke Rüzgar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 19:05 |
Kadir hocam merhaba benim henüz 9 günlük bi yeğenim var cumartesi günü kan tahlilinde billirubin seviyesi 19 küsür çıktığı için fototerapi gördü 14e düştü ve bizi taburcu ettiler salı günü yani bugün yapılan kan tahlilinde tekrar 17ye yükseldi ve şu an tekrar hastanede fototerapiye başlandı. Billirubin seviyesinin düştükten sonra yükselmesi normal mi neden böyle oldu çok korkuyoruz kötü bişey olacak diye.. Fototerapiyle tekrar düşüp tekrar yükselir mi? :( Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120623 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
BILIRUBIN seviyesi, kendiliginden bir defa dustugunde, tekrar ASLA yukselmez... Fototerapi ile dusenlerde, 12 saaat icinde, yukselme olabilir, normaldir.
Merak etmeyin, HICBIR SEY olmadi ve olmayacak... AYRICADA; 9 gunluk bir bebek'te, Fototerapi icin, Total bilirubinin:25mg veya ustu olmasi gerekir... Sizi resmen kaziklamislar. Bilirubin ust sinirlari: 1.gun: 13mg/dl 2.gun: 17mg/dl 3.gun: 20mg/dl 4.gun: 25mg/dl dir ve takip eden gunlerdede, bu deger gecerlidir... Bu doktor/hastane ya cok SALAK, veya SAHTEKAR... |
|
![]() |
|
Berke Rüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berke Rüzgar
Hocam merhaba billirubin 17ye çıktıktan sonra yine fototerapi gördük billirubin 12ye düşmüştü 12ye düştükten sonra iyice düşsün diye bi gece daha fototerapi görmesini istedik sabah kan tahlili yapmadan hastaneden çıkardılar yani billirubin seviyesi 12den de aşağı düştü mü düşmedi mi bilmeden..Bugün tekrar kan tahlili yapıldı ve billirubin seviyesi 12 şimdi yükseldi mi ne oldu anlamadık cuma günü tekrar bakılacak ama bizim tahminimizce 12den aşağı düşmüştü ve şimdi tekrar 12ye yükseldi gibi ama kendi kendimize yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum sizinde görüşlerinizi almak istiyoruz korkuyoruz hocam sarılık 1 aya kadar geçer diyolar ama ne kadar doğru hep fototerapi mi alıcaz böyle? Bu arada şu an yeğenim 16 günlük oldu.. Şimdiden teşekkürler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120623 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Allah askina, ben bosunami bukadar bilgiyi size veriyorum..
Yok, ben size ne anlatsam bos... 4. gunden sonra; tehlikeli sinir; 25mg. dir demedimmi??? SON.... Ne anliyorsaniz oyle yapin... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|