Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan sarılık...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYenidoğan sarılık...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan sarılık...
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2015 Saat 21:29
Merhaba Kadir Bey,
Kuzenimin 2 Nisan 2015'te Ankara'da sezeryanla 3100 kg doğan oğlu, ertesi gün hastane çıkışında sarılık olmuş. Bildiğim kadarıyla test yapılmamış; burun ucunda gördükleri sarılıkla taburcu olmuşlar. Açlık sebebiyle olabileceğini ve mamayla takviye edilmesi gerektiğini söylemişler. 5. gün göbeğine kadar inen sarılık için çocuk doktoru elle muayenede, sarılığın bacaklara inmediği için sorun olmadığını, sağlıklı bir bebek olduğunu söylemiş. Sonrasında benim bilgim oldu ve sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak, sarılıkta ilk 3 günün tehlikeli olduğunu söyledim. Güneşlendirin dedim. (maalesef havalar yağmurlu) Anne sütü yeterli değilse su teklif edin alırsa emzirme sonrası mama takviye edin dedim. (Suyu istekle içmiş, anne sütünü sağmışlar 30 ml çıkmış. mamaya devam)... Sonrasında artışla devam ederse test yaptırın ve kakayı kontrol edin.. renksizleşirse karaciğerde sorun olabileceğini işaret ettiğinizi söyledim. Sarılıkta gözle görülür bir artış olmuş. Bugün devlet hastanesinde test yapılmış. T Bilirübin 21.7 çıkmış. Fototerapi demişler ve yatırmışlar. Şimdi hastanede fototerapi alıyor. kuzenim bebeğin kakasının renginin gittikçe açıldığını, sonuncusunun uçuk sarı olduğunu söyledi. Kireç beyazı + bal sarısı katılmış misali.. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? (Umarım gereksiz yere evham yapılıyordur.)
Farklı şehirlerdeyiz, gerekli görürseniz bugün yapılan kan testini de isteyeyim. 

Bir de çok ağladığında ağız kenarları morarıyormuş..?
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 01:19
Kadir Bey, hastanedeki son sonucu gönderiyorum ekte. Düşüş devam ederse taburcu edicez, birgün sonra da kontrole çağırıcaz demişler...
http://i.hizliresim.com/JpoV3Y.jpgo
(Ayrıca doğum kilosunu yanlış yazmışım, 3850 olacaktı.)
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 01:23
http://hizliresim.com/JpoV3Y
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 01:47
Hocam tekrar oldu kusura bakmayın, tek sonuç var elimde ama diğer gönderdiğim linkler açılmıyor görünüyor. Umarım bunda açılır.
http://i.hizliresim.com/JpoV3Y.jpg
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120623
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 19:08
Ilk sayfadaki "Bilirubin Takip Cizelgesi"ne bakin, hatta bir cikti alin ve ona gore hareket edin, gerekirse o semayi oradaki doktorlarin gozune sokun.
Yukarı Dön
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 20:14
İlk yaptığım iş o çizelgeyi göndermek oldu zaten. Ama bizimkiler çocuklarının sarılığıyla dertlenirken, aynı zamanda arkadaşları olan doktora ne kadar gösterdiler bilemiyorum. Son görüşmemde değeri 12'ye düşmüştü. Ben ,onlar bırakmasa da siz çıkın, dedim ama bir sürü doktora karşılık benim sözüm olunca kararsızlık yaşadılar. Normal olarak. Ben de bu sebeple size yazdım ki; bir doktorun ağzından cevaplayarak, bu işin sadece eziyet olduğunu onlara anlatabileyim... :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120623
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2015 Saat 22:33
Keyifleri bilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.