|
Yenidoğan sarilik |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117062 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- " bacaklara ve gövdeye inerse sarılık sayıldığını söyledi. “Henüz vücuda inmemiş” dedi."
Hiç bu kadar SALAKCA bir laf duymamıştım. Mutlaka Total Bilirubin ve Direk bilirubin baktırıp bana yazın. Bu arada; güneşe tutmaya devam edin. 2- Gözlerine (sağlam göze de) Tobrased göz damlası, 5 gün, günde:4x1 damlatın.
|
|
![]() |
|
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 410 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Hocam şimdi böle yazınca içime kurt düştü ben de sevinmiş tim yok demek diye .... Direk ama söylediboynuna gogusne bakti bak vücudu nda yok diye🤔😔şimdi hocam sole bizmacikcasi sevndk çünkü on yıl öncede kızımı aslında çok yüksek değil km 15 di beşinci gün de fototerapi aldirmislardi bı gece ... Ozmnlar hemen hastanye yatrtyolardi ... Yani bizim kulorkumuz da bunlar kan alck o bu bahane edip hastene yatrcaklar o surecelre sokcaklar .. zaten doktrolarin coguda bu hafta tatildymis zor bulduk bu doktoru ... Yani şimdi den sonra sarılık çoğalır mi dersiniz 18.saat te 5 çıkmıştı tek ölçülen o .. yemesi emmesi yerinde... Büyük tuvalt kucuk tuvalt cikiyo yaklasik 20 saat uyuyo ama muhakkk yeme satinde kendi uyaniyo hatta benden süt geliyo acaba diyorum hemen o an bi ağlama sesi geliyor ... Hani bu fiziksel durumlar sanki sarılık yüksek olsa olmaz gibi geliyordu bana ... Bu saatden gunden sonra yükselme ihtimali mi var ki öle dediniz dediğim gibi kurcalatmak istemiyrum hastanelere bildiginz gibi değil çünkü ortam.kucuk bişey gorururlerse bahanesi olur huzurumuz kaçar .....
2. Olarak sadece bu dmalayi damlaticam gözüne, baska masaj felan yapmicagim değil mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117062 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilirubin takip tablosunu incelediniz mi?
Masaj gerekmez.
|
|
![]() |
|
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 410 |
Evt hocam inceledim tabiki de hatta ekran görüntüsü almıştım beşinci günün de doktor baksaydi ben oraya bakıp hemen teehhlikeli mi değil mi diye yorum yapcaktm ama bakmadı işte sadece 18 . Saat ilk gün olcutuler onda en düşük seviyede gozukuyodu zaten ama sonradn artabilir belki diye ben endislenmistim .. yani yarın bi doktor bulmaya çalışacam MHRS den yeniden olcturmek için malum randevu bulmak da çok zor oluyor sistemden sağlık ocagnida arcam olcuyolarsa oraya da gderm ama 18. Saat dışında başka elimde bir veri yok
Düzenleyen esmanurr - 22 May 2025 Saat 19:12 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gözle görünür bir sarılığı varsa götürün.
Portakal sarısı ise; ciddi bir artış vardır. Düşmeye başladı ise; limon sarısı olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2025 Saat 08:15 |
|
![]() |
|
Tamm hocm teşekkür ederim 🌸
|
|
![]() |
|
**Hocam merhaba,** Bugün randevu bulduk ve gittim. Hem boynundan hem de başından ölçüm yaptılar. Sarılığı artık kan almadan, yeni bir cihazla ölçüyorlarmış; hastanede de öyle yapmışlardı. Değer olarak çok şükür iyi çıktı, bir sıkıntısı yok. Gitmişken sizin söylediğiniz göz damlasını da yazdı doktor. Fakat birçok eczaneye gitmemize rağmen bulamadık. Son gittiğimiz eczanede, ilacın piyasada bulunmadığını söylediler ve onun muadili olan "Tobsin" adlı bir damla verdiler. İçeriği aynıymış. İçeriğini ekte paylaşıyorum. Üzerinde 12 saatte bir kullanılacağı yazıyor. Bu durumda bu damlayı günde iki kez, birer damla olarak mı kullanayım, yoksa sizin önerdiğiniz gibi 4x1 şeklinde mi devam edeyim? Hangisi daha uygundur ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
5 gün, günde:4x1, her iki göze!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|