Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YGS de yanlış puan hesaplaması mı yapıldı ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYGS de yanlış puan hesaplaması mı yapıldı ?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13226
Mesajın Direkt Linki Konu: YGS de yanlış puan hesaplaması mı yapıldı ?
    Gönderim Zamanı: 04 May 2011 Saat 21:10





Puanları yanlış hesaplanan adaylar ÖSYM'ye koşuyor


Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklanmasından sonra beklediği puanı alamayan ve cevap kâğıtlarının değerlendirilmesinde hata yapıldığını düşünen adaylar, itiraz kuyruğuna girdi.

İki gündür çeşitli illerden gelen adaylar puanlarının yanlış hesaplandığını belirterek cevap kâğıtlarının tekrar okunması için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) başvuruyor. Bazı adaylar doğru cevaplarının yanlış, yanlış cevaplarının da doğru gibi kabul edildiğini öne sürüyor. ÖSYM, itirazlara en erken 15 gün içinde cevap verileceğini açıkladı.

İtiraz için Samsun'dan gelen ve yanlış cevaplarının doğru, doğru cevaplarının da yanlış olarak hesaplandığını iddia eden Doğancan Demirkurt, şıkları işaretlediği optik kâğıdın yeniden okunmasını istedi. Demirkurt, "Doğrularım ve yanlışlarımın yer değiştirmesi sebebiyle sonuç beklediğimden yüz puan daha aşağı geldi. Sosyal bilimlerde 15 soru işaretlediğim görünüyor. Ancak ben 13 soru şıkkını işaretledim. Matematikte ise 17 doğru 19 yanlış görünüyor. Bunun tersi olması lazım." dedi.

Zülbiye Gök adlı öğrenci ise beklediğinden 30 puan daha aşağı aldığını ileri sürerek, "Bu yüzden cevap kâğıdımın yeniden hesaplanmasını istiyorum. Ben Türkçe netimi çok yüksek hesaplamıştım. Sonuç kâğıdını görünce şok oldum." ifadelerini kullandı. Halit İnci isimli öğrenci de, matematik bölümünde 8 soru işaretlediğini, ancak sonuç kâğıdında 3 yanlış bir boş göründüğünü aktardı. İtiraz için İstanbul'dan gelen öğrenci velisi Ekrem Demir ise hesaplamaların yanlış yapıldığını belirterek, çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu kaydetti.

Türk Eğitim-Sen üyeleri ile bir grup ÖSYM personeli ise kurum önünde protesto eylemi yaptı. Grup, Başkan Ali Demir'in istifasını istedi. YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili faturanın ÖSYM çalışanlarına kesildiğini öne süren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ali Demir'i bazı kuruluşların temize çıkarmaya çalıştığını öne sürdü. YGS ile ilgili şaibelerin, hataların ÖSYM çalışanlarından kaynaklandığının ileri sürüldüğünü belirten Koncuk, "Bilindiği gibi ÖSYM kanunu değişmiş, bu kanunla birlikte siyasi bir kurum haline gelmiş ve kadrolaşma başlamıştır. Tecrübeli kadrolar elimine edilmiş ve yerlerine iş bilmez kişiler atanmıştır." dedi.

LYS BAŞVURULARI 6 MAYIS'TA SON

Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular 6 Mayıs'ta sona erecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar LYS'ye başvurabilecek. Müracaatlar internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu, başvuru merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyecek. Adaylar, 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecek. ÖSYM, adaylara en az 2 LYS'ye katılma önerisinde bulunmuştu. Sınav, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Başvuru işleminden önce bankaya ücretin yatırılmış olması gerekiyor. Adayların girmek istedikleri her bir LYS için ilgili bankaya 20 TL yatırılacak. Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların, 'Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir' uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemleri eksik yapmaktan çekinen adayların, başvurularını bir başvuru merkezi aracılığı ile yapmaları öneriliyor.



Zamandan Alıntı..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.