Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:23 |
" - bizim doktorlar israrla 10 gun antibiyotik dedi deposilin 6.3.3 dusuk dozda ve kisa etkili dedi -"
Cahilliklerinin ne kadar "derin" oldugunu goruyorsunuz degilmi!!!
TEK 1 OLCEK, AMPISILIn ile bile, tamamen yokolurlar. Aptal, uzun tedavi niye veriliyor, ondan bile habersiz...
Bunlari; doktor diye ortaliga salanlarda, kabahat...
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
Puanlar: 338
|
Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 21:19 |
Valla hocam okulda anlatmaya calistim ama tum okuldan bogaz kulturu istemisler hemde bogaz kulturu...zaten sayenizde doktorlardan daha doktor olduk ben onlara aciklama yapmaktan yoruldum ama adim cok bilmise ukalaya doktordan cok bilene cikti :)bu arada ikiz esimiz de bugun ateslendi..39.8 e cikti atesi..strep a negatif cikti.tam kan baktirdim bizim laboratuvarda wbc 16.1 ust sinir 15.5 olunca biraz tereddut ettim sonrasinda acilde ki doktorumyza muayene ettirdim.augmentin 400 baslayalim dedi.bir de her zaman 13.5 olan hgb degeri 10.8 cikti bu kez.biliyorum enfeksiyon sirasinda hgb degerlendirilmez ama bu kadar fark nirmal mi acaba?
Düzenleyen spancm - 15 Şub 2014 Saat 21:21
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 21:45 |
WBC degeri, sinirin cok az ustunde, eger agizinda;"pis bir koku" ve dilinde kalin bir pas tabaksi yoksa, Antibiyotik gerekmez.
HGB degeri, Enfeksiyon sonucu dusuk cikar.
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 22:29 |
Tamam hocam cok tesekkurler
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2014 Saat 00:34 |
Hocam tekrar ben....size en son yazdigimdan sonra antibiyotik kullanmadik duzeldi rahatsizligimiz...bu kez de uc gun once ikiz esimiz atessiz bir anda burun akintisi ve arkasindan oksuruk basladi.hic bur sey yapmadim bugun tamamen duzeldi fakat bugunde digeri ateslendi yine..daha on gun olmadi digerini atlatali..sanirim kardesinden kapti fakat anlayamadigim sey ayni virusse sayet neden biri atessiz uc gunde duzeldi de digerinde ates yapti ??? Bir de uzun suredir dikkatimi cekti bugun ateslenen oglumun vucudu tavuk derisi gibi aynen..ozellikle karin ve gogus kismi puturuklu gibi fakat kizariklik falan yok..bayadir gecmiyor..o neden olabilir acaba?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2014 Saat 19:22 |
Evde; ilk hasta olan cocuk(index vak'a) daima daha hafif hastalik gecirir, evde bulastirdiklari daha agir gecirir...
DERIDEKI gorumun, zamanla kaybolur.
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2014 Saat 20:52 |
Valla aynen dediginiz gibi hocam ilki uc gun de hastalandi ve iyilesti ikincisi dun atesliydi bugun atesi yok burnu akiyor sadece fakat asil ben dagildim :( kulaklarima kadar tikaliyim..dikkat ettim de eger bize cocuklardan hastalik bulastiysa biz onlardan cok daha agir geciriyoruz..index vaka mi oluyor bu da ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2014 Saat 21:49 |
Index vak'a disarda, baska bir hasta sahistan kisa sureli bir temas ile az miktarda mikrop alarak hasta oldugundan hafif hastalik gecirir. Evdekilere ise, devamli temas ile uzun surede daha fazla mikrop bulastirdigindan, evdekiler, daha agir hastalik gecirirler.
|
 |