Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine yardımınıza ihtiyacım var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyine yardımınıza ihtiyacım var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5273
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 13:50
burcu harika bilgiler vermiş ellerine sağlık sadece eklemek istediğim tek birşey var oda kahvaltıda yumurtanın sarısıyla başlıyorsun canım dörte birini koyuyorsun birer hafta arayla oranı çoğaltıyorsun ,labne peyniri çay kaşığınla koy 2-3 tanede bebe bisküvisiyle başla ilk başlarda çok yemez çünkü az az başlarsın kısa zamanda alışır üzülme ve hemende pes etme yemiyor diyeBig%20smilekolay gelsin canım Smile
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 13:59
Orjinalini yazan: HaYaL HaYaL Yazdı:

Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım benim sen o kadar iyi başarılı bir annesin ki becerememek de ne demek. Allah kolaylıklar versin sana canım. ÖpüldünüzzzzApprove

elimden geldiğince herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum bebeğim için. ama büyüklere laf anlatmak çok zor. şunu yememesi gerek, bunun için erken dediğim şeylere siz nasıl büyüdünüz deyip lafı ağzıma tıkıyorlar. defalarca söylüyorum siz bizi bilinçsiz yetiştirmiş olabilirsiniz ama ben araştırıyorum, bilenlere soruyorum bırakın çocuğuma doğru şeyler yapayım diye bana kafa sallayıp bildiklerini okuyorlar. kalplerini kırmakta istemiyorum bakalım nasıl geçireceğiz bu süreçleri.

ahh yasemin ahh...Zaten çocuğun geçiş dönemi bi derece zor,insanı asıl zorlayan işte o her kafadan çıkan seslere karşı,kimseyi kırmadan üzlmeden aradan sıyrılıp,çocuğun için en doğrusunu yapabilmek..Sana kolaylıklar diliyorum canım..ne olursa olsun çocuğun için sağlıklı olduğunu bildiğin ne varsa arkasında dur ( sana söylediğime bakma,ben hala aynı sıkıntıyı zaman zaman yaşıyorum ) Beslenmesiyle ilgili de pek fazla söylencek bişey yok.Burcu öyle güzel yardımcı olmuş,öyle doğru bilgiler vermişti,ilave edilecek pek bişeyde yok aslında..gene de aklına bişey takılırsa sor...keşke benimde kızımın bu dönemlerinde sizleri tanısaydımda,bana da yardımcı olup,destek olacak birileri olsaydı..Kolaylıklar diliyorum canım...aaaaaa unutmadan benim sana söyliyeceğim en öenmli şey,asla yemesi için zorlama,onun midesi küçücük 1 tas şey yemesini beklemen imkansız,az lada doyar beslenir merak etme,ben çok zorladım kızımı,bak hala çekiyorum...sen yapma.......
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 14:02
Orjinalini yazan: DENİZKIZI DENİZKIZI Yazdı:

burcu harika bilgiler vermiş ellerine sağlık sadece eklemek istediğim tek birşey var oda kahvaltıda yumurtanın sarısıyla başlıyorsun canım dörte birini koyuyorsun birer hafta arayla oranı çoğaltıyorsun ,labne peyniri çay kaşığınla koy 2-3 tanede bebe bisküvisiyle başla ilk başlarda çok yemez çünkü az az başlarsın kısa zamanda alışır üzülme ve hemende pes etme yemiyor diyeBig%20smilekolay gelsin canım Smile

özlemcim labne peyniri ve yumurtaya hemenmi başlıycam yani. yoksa önce kaşık mamalarıyla başlayıp altıncı aydamı bunları vericem. orasını anlayamadım.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 14:05
irmecim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım. maşallah bizim yememe değil yeme sorunuzmuz varLOLLOL aman nazar değmesin yavruma dün elma suyu verdim nerdeyse bütün elmayı yiyecek ama ben az verdim tabi arkasından ağladı yavrum mama verdim artık bende....
her kafadan çıkan sese gelince gerçekten başetmek çok zor. en büyük silahları siz nasıl büyüdünüz. süt faydalı bişey neden yasakki demeye başladılar. anlatıyorum güzelce okuduklarımı inşallah kalplerini kırmak zorunda bırakmazlar beni.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 14:14
Aman maş. yesin yesin...inan yemeğen çocuk çok zor..daha neler duycan Yasemin..sende benim gibi kimseyi üzmeden ,kırmadan halletmek istiyorsun,umarım yaparsın canım,bende kimseyi kırmamaya çalışıp,hemde kendi istediğim gibi yapmaya çalıştım ama biraz yıpratıcı geçti bu dönem benim için..sen güçlü ol,,bebeğin için yaptığını hiç unutma..bırak çok üstüne gelirlersede kırılsınlar,hiçbişey çocuğunun sağlığından ve gelişiminden önemli değil...
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 14:38
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Aman maş. yesin yesin...inan yemeğen çocuk çok zor..daha neler duycan Yasemin..sende benim gibi kimseyi üzmeden ,kırmadan halletmek istiyorsun,umarım yaparsın canım,bende kimseyi kırmamaya çalışıp,hemde kendi istediğim gibi yapmaya çalıştım ama biraz yıpratıcı geçti bu dönem benim için..sen güçlü ol,,bebeğin için yaptığını hiç unutma..bırak çok üstüne gelirlersede kırılsınlar,hiçbişey çocuğunun sağlığından ve gelişiminden önemli değil...

haklısın canım ondan önemlisi yok. ben yinede kırmadan anlatmaya çalışıyorum ama yinede dinlemezlerse elimden birşey gelmez kırılmayı kendileri istemiş olur. az önce oğluma yoğurt mayaladım ama tutarmı bilmem. daha önce hiç yapmamıştım. bakalım beccerebilecekmiyim. sonucu size bildiririmLOLLOLLOL
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 15:14
Cnm şimdi gördüm yazılanları walla çok güzel bilgiler
bende 4. ayda ek gıdalara başladım.ilk olarak meyve püreleri ile başladım elma-armut-havuç suyu ile peşinden yoğurt ile başladım .(ama benim kızım hala yoğurdu sevmiyor.evde yapılanı hiç yemiyor CryCry ) günlük 1 öğün muhallebi verdim.+ bebe bisküvisi verdim (çok kilo alınca kestim vermedim) ve ıhlamur içirdim sabahları 100 cc kadar (4. aydan sonra başla arada ver bence bebişide rahatlatıyor ) sonra çorbalarla devam ettim şuanda öykü 7.5 aylık fikir vermesi için sana beslenmemizi yaziyorum. (benim kızım gece hiç beslenmior. ama aşağıdaki yazdıklarımı sürekli doktoruylada görüşüyorum yeterli geldiğini bu yüzden de gece yettiğini bildirdi. )
**07.30 1 kase kahvaltı (ballı tahıllı milupanın+ biberon maması) içine dönüşümlü yumurta sarısı+ peynir ve pekmez katıp yediriyorum. ( 6. aydan sonra başladım.. bunun yerine biberon maması verebilirsin)
**10.30 2 küp  meyveli yoğurt yiyoruz (4. ayda başlanabilinir)
**12.30/13.00 de 1 kase sebze  yada yoğurtçorbası (4. ayda başyalabilirsin ama içine birazcık günlük kıyma veya tavuk koymaya 5. aydan sonra başladım)
**14.30 da 1 kase elma-armut-havuç-muz püresi (dönüşümlü ) 4. ayda başlayabilirsin
**17.30 da 150 cc biberon maması içiyoruz (benim cadı hiç biberon almıyor herşeyimizi kaşıkla yiyoruz.
**19.30 da bizimle masaya oturuyor ufak ufak ekmek falan başladım vermeye.
**21,30/22,00 de 1 kase muhallebi yiyip uyuyoruz..
sevgiler :)))

Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 15:21
canım sağolasın desteğin için
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.