Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yoğurt?????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuyoğurt?????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Konu: yoğurt?????
    Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 14:35

kızlarrrr yine bennnLOLLOLLOL

bir derdim var benim. bildiğiniz üzere daha önce yoğurt yapma girişimlerim olmuş ve mağlubiyetle sonuçlanmıştı ayrıca oğlumda sevmedi başkasına yaptırdığım yoğurtlarıdaLOLLOL
şimdi bide formül mamayla denemek istiyorum. kaç cc suya kaç ölçek mama koyucam, içine nekadar yoğurt ekliycem ve nekadar bekleticem bi anlatıverseniz yapan varsaClown
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 15:23
cnım asyada ilk bir kaçgun yediği yoğrtlarda suratını ezdı büzdü ehhhhh yaptı öğürdü şimdi kaşığı kendi tutyo ağzına beraber sokuyoz  yoğurt biraz zor bır tat 1 gun arayla yedır dene devamlı ben normal mayalıyorum formül mamayla bilmiyorum üzgünüm
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 15:29
yaaa normalini beceremedim bitürlü ben. burada topic açılmış her deneyişimde farklı bir uygulamayla uğraştım am olmuyoCryCry
bide hani 1 yaşından önce inek sütü yasakya acaba dedim yani yoğurttada zararlı olabilirmiki???
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 15:53
Canım şimdi aklımda değil ama mi...a 2 numaralı mamanın üzerinde tarifi var ya da mi....'nın internet sitesinde bulabilirsin. Çok kolay.
Dur buldum canımmm

Yoğurt

Malzemeler

• Apt.... 2 Devam Maması
  • Mayalamak için yoğurt

Hazırlama

90 ml su içine 3 ölçek Aptamil 2 koyarak hazırlayınız ve bir küçük kaseye boşaltınız. 43 derece sıcaklıkta (küçük parmağınızla sıcaklığı kontrol edebilirsiniz) 2 çay kaşığı yoğurt mayası ile 4-5 saat sıcak ortamda mayalayınız ve buzdolabında 5-6 saat dinlendiriniz. Küçük şampiyonumuzun yoğurdu hazır.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

Enerji 75 kkal
Protein 1,8 g
Demir 1,2 mg
C Vitamini 7 mg
Kalsiyum 92 mg
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 15:59
canım çok teşekkür ederim. hiç aklıma gelmemişti o siteye bakmak. bakalım bunu becerebilecekmiyim.

Not: Biberon maması ile yapılan yoğurt hazır yoğurtlara göre daha sulu olabilir, yoğurt tadı oluşmuşsa mayalanma gerçekleşmiş demektir.

benim sütle yaptığım bile çok sulu oldu merak ettim bu nasıl olacak.LOLLOL
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 16:33
Ben de senin gibi acemilik çektim ama şimdi yoğurt ustası oldum. Kavanoz içine mayalıyorum. Mesela sışarı çıkmam gerekse bile alıp çıkıyorum.

Dur anlatayım:

Cezvede pastorize sütü kısık ateşte ısıtırken bir yandan da kavanoza (büyük boy mama kavanozları var ya-200 ml- ondan kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı kadar yoğurt koyup kaşıkla kavanozun kenarlarına çarparak iyice çırpıyorum. Pürüzsüz hale getiriyorum. Sonra o sırada hala ısınmakta olan sütten parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken 1-2 parmak döküyorum kavanoza. Şöyle bir karıştırıyorum ama artık öyle çarpa çarpa değil. Bu arada süt tekrar ocakta. Sütü bu sefer parmağımı hafif yakacak kadar ısıtıyorum ve altını kapatıp kavanoza yavaşça dolduruyorum. Ağzına kadar doldurup kaşıkla sadece 1 kere (çok az) karıştırıp kavanozun ağzını kapatıyorum sıkıca. sarsmadan eşimin eski polar montuna iyice sarıyorum. 6 saat sonra (takribi) kapağını açıp buzdolabına koyuyorum. 1-2 saat sonra kapağı yeniden kapatabilirsin ama dolaba koyarken açmazsan ekşi oluyor. Bir de doğruyu bulana kadar kendi yaptığım bazı yanlışları söyleyeyim. Maya çok olursa ekşi oluyor. Eğer çok karıştırırsan sulu oluyor. Hiç karıştırmasan bile yoğurt tutuyor zaten. Tavsiyem karıştırma. Hatta ben aslında son zamanlarda kavanozu şöyle bir çalkalıyorum, o kadar. Harika oluyor. DeneWink
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 17:09
canım çok teşekkürler birde böyle deneyeyim. inşallah tuttururum. şimdiye kadar yaptıklarım hep çöpe gittiTongue
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2008 Saat 17:42
canım daha önce de bahsetmiştim. kesinlikle metal kullanma.. tahta kasşık kullna. çok ama çok farkettiriyor. yani kıvamı açısından..
evet devam mamasıyla yapılan sulu oluyor. hem de baya..
sütü direk vermek sakıncalı. mayalandığı veya muhallebi olarak piştiği zaman bir sakıncası yok merak etme..

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.