Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ozlemakin
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
|
Konu: yüksek ateş ve gözlerinin şişmesi Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:08 |
hocam merhaba,
27 aylık oğlumu 2 gün önce 39,2 derece ateş ile acile götürdük. sürekli gittiğimiz hastanede nöbetçi doktor bulamadık. o yüzden başka hastaneye gittik. nöbetçi doktor muayenede herhangi bir bulguya rastlayamadı. idrar tahlili istedi. yaptırdık. onda da birşey çıkmadı. bu arada 1,5 ölçek calpol verdiler. ateş düşmedi aksine 39,5 oldu. soğuk su uyguladılar. iğnenin adını tam okuyamıyorum ama clin olabilir.300 mg.yapıldı. ateşi 36,5 olunca hastaneden çıktık. gece tekrar yükselmeye başladı. saat 1 gibi paranox fitil koydum. saat 3 gibi titreyerek anne üşüyorum diye uyandı. ateşi 40 ın üzerindeydi. hemen duşa soktum. sonra soğuk uyguladım eklem yerlerine. düşürdüm ateşini. sabah olunca kendi doktoruna götürdüm. ateş yine 39 du. yine soğuk su uyguladılar. kan tahlili istedi. boğazında kızarıklık olduğunu söyledi. antijen arama tahlili istedi. negatif çıktı. kan tahlil sonuçları şöyle:
c reaktif protein: 31 mg/L
wbc: 11,3
rbc: 4,40
hgb: 11,5
hct: 35,1
plt: 218
pct: 0,140
mcv: 79,7
mch: 26,1
mchc: 32,8
rdw: 16,9
mpv: 6,42
pdw: 16,9
lenfosit: 16,4
monosit: 14,7
nötrofil: 68,4
lenfosit: 1,86
monosit: 1,67
nötrofil: 7,76
eos: 0,086
eos: 0,010
bas: 0,046
bu sonuçlara göre doktorumuz nevosef iğne verdi günde 700 mg. 3 adet. bunlar bitince augmentin şuruba başlıycaz 5 gün. dönüşümlü olarak kullanmak üzere de calpol ve dolven verdi. bu kadar iğne ve antibiyotik şurup gerekli mi? hgb yüksek değil. sadece c reaktif protein yüksek çıktı. bunun da neyi gösterdiğini bilmiyorum. kanında enfeksiyon olduğunu söyledi.
ayrıca ateşi çıktığında gözleri şişti. bunun sebebi ne olabilir?
bir de size şöyle birşey sormak istiyorum. ilk gece gittiğimiz hastane ilk defa gittiğimiz bir yerdi. ve benim banka çalışanı olduğumu öğrendiler. sigortam nasıl olsa öder diye benden fazla para almaya kalktılar. soğuk su uygulaması için kendi doktorumuzun olduğu hastane para alınmadığını söyledi. aynı uygulama orda da yapıldı. ama soyguncu hastane soğuk bez koyduğu için 100 tl talep etti benden. nasıl olsa bankanızdan alırsınız dediler :) sadece acil müdahale için para veririm dedim ve onu verdim. sizden öğrenmek istediğim sağlık bakanlığının ücret tarifesinde böyle bir uygulamanın ücreti var mıdır? yoksa ben bu hastaneyi nereye şikayet edebilirim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118621
|
Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:23 |
Ateşi olan bir çocuğun ateşini düşürmek tamamen bir "show" dur... Hiçbir faydası yoktur. Nitekim, eve vardığınızda ateşi ilaçların tesiri geçince, tekrar yükselmişti, Antibiyotiklerin hiçbir faydası olmayacak.... Çocuğunuz viral bir enfeksiyon geçiriyor... WBC sayısı, 11.3 olan bir hastaya nasıl antibiyotik başlanır hayret... Erkek çocuk olduğundan tabiiki idrar tahlili temiz çıkacak... Kan sayımıda, Monosit; %14.7 olması, hastalığın "ENFEKSİYÖZ MONONÜKLEOZ" olduğunu gösterir... 1 hafta ateşi olacak.. Kendiliğinden iyileşir, tedavisi yoktur. Evet, sigortalı hastalara aynen müşahade ettiğiniz gibi davranılıyor... Tıpda, ateşli hastalıklarda "soğuk tatbiki" diye bir şey yoktur ( Türkiye hariç) ... Amaç, show yapıp, sizi daha fazla harcamaya ikna etmektir..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:26 |
Enfeksiyöz Monoükleoz'da, bazan hayal görmeler, abuk-subuk konuşmalar, denge bozuklukları ve sakarlıklar olabiliyor, normaldir, sakın panik yapıp bu doktorlara gitmeyin, sizden MR, US, tomografi ne varsa, hepsini isterler...
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:37 |
Hastaneyi Sağlık Bakanlığının ilgili birimine şikayet etmenizi tavsiye ederim. E-posta ile bile yapabilirsiniz.
Geçmiş olsun...
|
 |
ozlemakin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:43 |
hocam evet ilk gece tavanda bişeyler görmüş gibi gözleriyle takip ediyordu çok korktum.
c reaktif proteinin yüksek çıkması ne demek oluyor?
ayrıca gözleri neden şişti?
ben bu soruyu doktorumuza sorduğumda idrarında enfeksiyon olduğunda gözleri şişebilir. idrarında bişey çıkmadığı için egemeninki alerjik olabilir dedi. aerius kullanabilirsin dedi. ama kullanmadım. indi zaten şişlik.
hocam siz diyosunuz da erkek çocukta idrar tahliline gerek yok diye. orda doktor isteyince hayır diyemiyo insan. bana soğuk su uygulamasına da para almaları çok abzürd geldiği için ödemedim. ertesi günü hastanenin başhekimini aradım. koltuk altlarına bez parçası koydukları için benden bu kadar talep ettiler diye şikayet ettim. bana karşı üslubu şu şekildeydi: ateş düşürmek bu kadar kolay bişey olsaydı evinizde düşürseydiniz!
hastaneler tamaman ticari firmalar gibi çalışıyorlar.
çok teşekkür ederim hocam yardımınız için.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 11:55 |
Daha neler görecek ve işiteceğiz... Bu davranış bile niye bizim doktorların ateş ile ilgili yeni(!) bilgileri 30 senedir inatla öğrenmek istememelerini izah ediyor... Adamlar düpedüz, ateş ten para kazanıyor... Yazıklar olsun...
|
 |
ozlemakin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 12:08 |
dün sağlık bakanlığını aradım. 184 sağlık bakanlığının iletişim hattı. konu ile ilgili şikayetimi bildirdim. tahmin edeceğiniz üzere hiç bir sonuç alamadım. özel hastanelerin acil gelen hastalardan normalde aldıkları ücretin %70 fazlasını almaya hakları varmış. nasıl bir hak!sa bu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 12:18 |
Bu hak niye "Sosyal güvencesi olanlarda " çalışmıyor?? Devlet eğer para kendi cebinden çıkacaksa, o zaman şahin kesilir, hastaneye müfettiş üzerine müfettiş gönderir... Ama konu "sade vatandaş" olunca, ipe un sererler.. maalesef seçimlerle hükümeti değiştirebiliyoruz da "devleti" değiştiremiyoruz..
|
 |