Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş ve hızlı nefes
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yüksek ateş ve hızlı nefes

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş ve hızlı nefes
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2023 Saat 01:11
Hocam merhaba kızım 8 yaşında 40 kg dün sabahtan beri ateşli ve aşırı inatçı ateş bademcikleri şiş ağzını açamıyor agumentin es ve calpol pedifen dönüşümlü veriyorum 3 saatte bir yükseliyor hatta hiç düşmüyor 2 gündür terlemedi bir kere atmadı terini aile hekimine gittik uzmmdr a götürmedim henüz ateş yukselecegi an titriyor beni asıl korkutan hocam inanılmaz hızlı atıyor kalbi ve çok sık nefes alıp veriyor şuan hırıltı vs öksürük yok lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2023 Saat 11:46
Korkulacak HİÇBİR şey yok!
Bir "Kan Sayımı" yaptırıp, bana yazın.
Ateş düşürmeyin! Antibiyotik Vermeyin. Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir. 
Yukarı Dön
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2023 Saat 20:24
Hocam gece 12 den sonra ilaç vermedim ateşlendi ama terledi bitti sanırım ateş şuan akşam 20.30 ateş yok artık vermiyorum ama boğazları felajet su bile tutamıyor kan tahlili genel yaptıricam hocam size yazarım çok sağolun 
Yukarı Dön
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2023 Saat 00:00
Hocam kızım şuan uyuyor ve ateşi yok ama tabiki boğazları çok kötü bişey yiyip içemiyor Doğru düzgün genelde hep ateş enfeksiyon veya grip olduğunda kalbi hızlı atıyor nabzı yüksek oluyor uykudada öyle şuan nefes alış verişi şuan normal ama boynundaki damarı dahi çok hızlı küçükken rutin eko vs yapıldı korkmalımıyım kalbindemi sorun var acaba çabuk yorulan çok terleyen sık boğaz enfeksiyonu olan bir bebek ve çocuktu hep kan degerlerine göre de bağışıklığı düşük çıkıyordu hatta kansızlık var ama demir demir depoları dolu sadece kansızlık vardı çok araştırıldı Akdeniz anemisi vs yani aklınıza ne gelirse bakıldı bir şey çıkmadı sık hastalanmasına romatoloji ye gönderdiler en son ordada bişey çıkmadı sanki bir şey var içim rahat değil ama ne yapmalıyım bilmiyorum 
Yukarı Dön
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2023 Saat 00:08
Hocam şimdi bileğinden nabzını ölçtüm 1 dakikada 106 saydım 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2023 Saat 09:11
Bir "Kan Sayımı" yaptırıp, bana yazın.
Yukarı Dön
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2024 Saat 23:57
Hocam merhaba kızım sürekli hastalanmaya devam ediyor Akdeniz üniversitesi Hastanesi'nde tekrar tahlil yapıldı bu tahlillerin akşamı işgal kusma yüksek ateşten tekrar antibiyotik dönüşümlü ateş düşürücü vs iyileşti şuan hiç bir sorun yokken tekrar ateşlendi iştahsızlık vs yok 2015 Ekim doğumlu 40 kg bu arada anormal derece saçı dökülüyor çinko başladık tahlilleri yolluyorm benim korkum ismini agzima bile almak istemediğim kötü hastalık kan hastalığı bir dönem oda araştırıldı çünkü kanı düşük demir ve demir depoları ful dü cam yayma yapildi bişey cikmadi düşük hgb nin sebebi bulunamadı öyle kaldı sonuçları yollamaya çalışıyorum hocam çok karışık bir sistem 
Yukarı Dön
ozn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2024 Saat 00:09
Hemoglobin ref12/16  sonuç:11.00
Hamatokrik ref35/52 sonuç:33.,55
Lökosit ref4,27/11,4 sonuç:20,12 BİN mm3
MCV ref80,/102 sonuç:75,3fl
Mch ref27/35 sonuç:24,7pg hucre
Notrofil ref43,61 sonuç:88,7
Lenfosit ref20,05 /45,5 sonuç:5,9
Monosit ref 05,05/11,7 sonuç:3,6
Notrofil ref2,06/7,02 sonuç:17,84 Bın mm3
Lenfosit ref1.3/3.5 sonuç:1,18 bınmm3
Sedimantasyon ref 0/20 sonuç:21mmsaat
Demir ref 50/120 sonuç:49
Üre ref:8/20 sonuç:7mgdl hocam sadece değeri düşük yüksek olanları yazdım isttediginiz değer varsa yazayım hemen zaten 2015 ten buyana olmadik test yok ne ararsanız var ama problem nedir çocuğum neden sürekli ateşli sürekli hasta 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.