Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek Ateş ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYüksek Ateş ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek Ateş ve ishal
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2017 Saat 08:55
Hocam merhaba
3.5 yaşındaki oğlumun önce hafif başlayan ateşi 2. Gün 39.5 seviyesine geldi,Ateş düşürücü ile nerdeyse hiç düşmüyor ya da en fazla yarım derece düşüyordu 2. Günün akşamı ishal başladı,titreme nöbetiyle doktora götürdüm Ateş düşürücü iğne yapıldı dışkı tahlili istedi,dışkıda birşey çıkmadı,hatta benim gözlemlediğim dışı bol mukuslu olmasına rağmen mukus bile çıkmadı.Doktor dizanteriden şüphelenmiştim ama çıkmamış bir virüs neden olmuş olabilir dedi,ilaç vermedi ishal devam 1 hafta sürebilir dedi ,bol su önerdi,şikayetler devam ediyor.
Hocam size sorum dizanteri olsa bile tahlilde çıkmayabilir mi
Sabah kakasında bol kırmızılık vardı,ama yatmadan önce karpuz yemişti,bundan olabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2017 Saat 18:44
Goruyorsunuz, gunumuz doktorlarinin perisanligini!! 
  ".......Doktor dizanteriden şüphelenmiştim ama çıkmamış bir virüs neden olmuş olabilir dedi........"
Dizanteri'nin; viruslerle oldugu sanan bir AHMAK!!! 

Yuzbin kere anlattim.... Dizanteri kakasini okuyup, ogrenin... 
Evet, ishal durumlarinda;  karpuz o sekilde cikar..
Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 03:29
Hocam yukarıda yazdığım ateş 5. Gün bitti ishal 1 hafta azalarak devam etti,2 gün iyiydi,3. Gün tekrar ishal başladı ertesi sabah ateşlendi 38 civarı seyretti ve Ateşlenme başladıktan yaklaşık 18 saat sonra ateşi yine 39.5 lara çıktı.Tekrarladı mı,atladı zannettik atlatamadı mı,Yen'i birşey mi anlamadık,bu sefer babası ve bende de aşırı gaz durumu var fakat ishal gibi bir durum yok,hocam bana ne önerirsiniz,bu kadar kısa sürede tekrarlaması Canımı sıktı.
Not::ilk seferinde ateş düşürücü dışında ilaç kullanmadık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 08:34
Tekrarlama degil!!!  hastalik iyilesti, yani mikroplar atildi, AMA: daha hasarli barsak kisimlari tamiratlarini
bitirmediginden, cocuk iyi yemeye baslarsa, hasarli barsaklar, emilim yapamadigi icin, bu sekilde tekrar;
"ishalimsi"  bir tablo olusur. Yeme hususunda sakin zorlamayin ve cok iddiali gidalardan vermeyin. 
Ilac gerekmez. 

Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 09:29
Bu dutumda 39.5 lara kadar yükselen ateş te normal mi hocam
Yukarı Dön
Sağlıklı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 13:22
Hocam dizanteri çıktı tahlilde,ama bu çocuk öyle güvercin pisliği gibi yapmıyor ki her zaman evet bazen az az oluyor ama bazen bol yapıyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 19:33
Sanci ve ikinti yoksa, kesin yanlis teshis..  
Bir sey vermeyin, kendiliginden iyilesir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.