Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
|
Konu: Yuksek ates Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 09:21 |
Hocam merhabalar oglumun dun oksurukle beraber ardindan atesi yukselmeye basladi ve hic istahi yok yemek yemiyor..ates dusurucu vermek istemiyorum ama 40 i geciyor atesi ve baygin gibi oluor gozunu acamiyor hic atesten vcudu soba gibi sanki:( ates dusurucu veriyorum ama ne fayda 2 saat etki etmiyor hemen firliyor yine verdigim
Arada da en fazla 39 a falan iniyor..hocam
Bize niye ates dusurucu kar etmiyor neden bu kadar inatci oglumun atesi kullanabilecegimiz baska etkili ates dusurucu varmidir biZe tavsiye edermisiniz..ben dolven kullaniyorum paracetamol hic etki etmiyor bize ..ve oglum subat 2010 dogumlu 19-20 kilo kac olcek kullanabiliriz en fazla hocam ..bide hep ac karnina vermek durumunda kaliyorum
Cok Zarari olurmu :(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118370
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 19:11 |
Dolven'i en fazla; 4x1 olcek verebilirsiniz. ATES VE BAGISIKLIKLA ILGILI MAKALELERIMI OKUYUN.
Eger, gripal bir enfeksiyondan supheniz varsa, bir "Kan Sayimi" yaptirip WBC degerine bakin. 15.5 dan yuksek ise, antibiyotik baslanabilir. VEYA, devamli anlattigim gibi:
Agizina bakin, kalin bir pas tabakasi varsa, agizda cok pis bir koku varsa, o zaman antibiyotik baslayin...
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 19:57 |
Hocam makalelerinizin hepsini basa donup donup okuyorum her zaman kaleminize bilginize saglik iyiki varsiniz..ben sabah gribalmidir degilmidir suphelenmistim hatta sizede yazmistim
Ama sonra sildim cunku cok yogun burun akintisi basladi balgamli oksurugu var belliki grip ama atesi cok fazla hala dusuremiyorum hocam diyceksinizki atesin aslinda zararli olmadigini biliyorum
Fakat inaninki iki lokmada olsa yemek yedirebilmem
Yada bir yudum su icirebilmem icin atesini dusurmem gerekiyor onun disinda olu gibi yatiyo baygin ve sayikliyor cunku..
Hocam bir baska soru sormak istiyorum izninizle ...size daha oncede oglumun yuzunde cikan bir leke icin yazmistim sizde hayvanlardan gecen bir enfeksiyon olabilir demistiniz ve trosyd krem vermistiniz..hocam hala gecmedi o leke ve ustelik dunden beri sanki nokta nokta kan cokmus gibi belirginlesti ve goz altlarinda az da olsa cikmaya basladi bugun griple ilgisi varmidir yada alerjik olabilirmi ne yapmaliyiz bununlada ilgili .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 20:12 |
1-Atesi dusurmeniz size bir sey kazandirmayacak...
2- Atesli hastalik esnasinda, mikroplarla daha iyi mucadele edebilmek icin, vucut, sindirim sistemindeki kani diger organlara(kalp, karaciger, beyin, dalak gibi) sevkettiginden, istahsizlik olur. SIZ SUNI olarak, atesi dusurur de sindirim sistemini mesgul ederseniz, hastalik uzar. VEYA, vucut bir tedbir olarak, yenilen gidalari kusarak disari atar.
3- Leke icin 1-2 resim gonderebilirmisiniz?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2013 Saat 20:12
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 21:24 |
Hocam cok haklisiniz bu yonden hic dusunmedim ama iste annelik ic gudusu illa yemek yemesi lazimki vicdanim rahat etsin :(( bundan sonra sozunuzu dinliycem bu konuda da..
Resimi alta koymaya calisicam umarim olur cepten giriyorum cunku nete
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 21:25 |
...
Düzenleyen LİVANELİ - 03 Oca 2014 Saat 00:58
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 22:59 |
Bu goruntu; bazi cocuklarda olan bir cilt ozelligidir, bir sey yapmaniz gerekmiyor. Zamanla kaybolur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2013 Saat 22:59
|
 |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 01:08 |
hocam merhaba..başka bir başlık açmak istemedim size tekrar bi konuda danışmak istiyorum..ateşimiz düştü arada burun akıntımız oluyor fakat hala koyulasmadı ..benim sorum öksürükle ilgili..sanki boğulacak hiç ara vermiyor öksürük.. çok kısa aralıklarla kustururana kadar öksürüyor oğlum..içim acıyor anne diyor artık öksürmekten..yapabileceğim bişey varmı hocam ballı limon veriyorum sürekli ama öksürük çok şiddetli..hiç bir grip te bu kadar şiddetli ve sık öksürük görmemiştim ben biraz zencefil kullansam zararı olurmu öksürüğü kesmemin bu evrede..
|
 |