Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yuksek Ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYuksek Ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KarmaLovesUs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yuksek Ates
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2017 Saat 21:39
Kadir Bey merhaba,

Kizim 20 ay 14 gunluk. Erken dogmustu; 2 kg idi. Suan 10 kg, 80 cm boyunda. Bugun bir anda ateslendi. İlk anda 39.9 kulaktan olctuk, sonra 40.3'e kadar cikti. Ates dusurucu verip de vucudun mikropla savasmasinin onunde engel olmak istemiyorum, sizin yazilarinizi da hep okudum, su yasina kadar ates dusurucu de kullanmadik hic. Fakat simdi yakin cevrem ilac vermem konusunda baski yapiyorlar. İlac vermezsem havale gecirir gibi laflar ediliyor. Vicdan yaptiriyorlar bana anlayacaginiz. İlk basta disaridan mudahele etmedim, dusa da sokmadim. Sadece ustunde bir body, ayaklarinda da corap var. Su icirmeye calistim. Yemek yemedi ama corba icti. Pek istahi yok. İshal olmustu daha once; 5 gun surmustu. İlacsiz iyilesmisti ama istahi kesilmisti. İshali tamamen duzeldikten 4-5 gun sonra da bugun ateslendi iste. Biraz kilo verdi ishal sonrasi haliyle, istahi da eskisi gibi degil. Atesle birlikte bir anda burnu da su gibi akmaya basladi, musluktan akar gibi minik damlalar seklinde. Uykuda nefes alisverisi de dakikada 61 saydim. Az once uzerine yattigi kulaktan olctugumde atesini 41.1'i gorunce ve huzursuzlugunu hissedince calpol vermek istedim, icmedi. Caresiz hissedip Paranox s fitil yaptim ben de. Yanlis mi yaptim?

Su asamada bana ne onerirsiniz? Yarin doktora gidip muayene ettirsem bogazlarina bir baktirsam mi? En azindan neyi oldugunu bilirim. Kan sayimi yaptiralim mi, yaptirirsak neye baktiralim?

Tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 04:44
Kadir Bey tekrar merhaba,

Ates dusurucu fitil sonrasi kizimin atesi 40-41'den 38.9'a indi; ardindan 38'e ve en son 36.8'e kadar dustu tek fitille. İlaci aksam 9 bucukta vermistim. Sabah 4'e kadar bu sekildeydi. 4 bucukta tekrar 40'a yaklasti. Simdi 39.8 olctum kulaktan. Zaten mizmizlanarak uyandi. Su istedi, su verdim.

Sizin yorumlarinizi merak ediyorum. İnatci, uzun surecek bir atesle karsi karsiya oldugumuzu dusunmeye basladim. Hem cocugumu yipratmak istemiyorum, hem de vucut gerekli antikorlari bir an once uretsin istiyorum. Tekrar fitil versem bunu engellemis mi olurum?

Bu sartlarda sabaha doktora goturdugumde, muayene sirasinda uzerinde durulmasi gereken, ozellikle bakilmasi gereken seyler var midir?

Tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 05:44
Bu arada soylemeyi unutmusum. Ateslendigi ilk saatlerde yanaklari al aldi. Uzun sure de oyle kaldi. 5. hastalik geciriyor olabilir miyiz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 22:25
Kadir Bey,

Siz mesajimizi gormeyince ates de yuksek oldugu icin doktora gittik. Muayenede bariz bir bulgu yoktu. Cigerleri temizdi. Yuksek ates ve ilk bastaki (suan olmayan) burun akintisi sebebiyle influenza olabilecegini soyledi. Adenovirus ya da rsv de olabilir dedi ama daha cok influenza uzerinde durdu. Atesi 4-5 gun surebilir dedi.

İlac olarak yalnizca ibufen verdi. Calpol ve ibufeni donusumlu olarak 3 saatte bir vermemi soyledi. Bunun haricinde bol sivi onerdi. İnfluenza A/B ve strep A testlerini istedi. Hepsi negatif cikti. Testlerde yanilma payi yuzde 50 dedi, negatif ciksa da aslinda o hastaligi geciriyor olabilir dedi.

Simdi ben bu tabloda nasil hareket etmeliyim? Atesi bugun gun icerisinde 40.7'ye kadar cikti. En dusuk 39.3 olctum. İlac vermedim. Genelde atesi 40 derece civarinda seyrediyor. Dun aksam 41 dereceyi gorunce cocuk daha fazla hirpalanmasin ve uyuyabilsin diye fitil verdim ilk defa. Sabahina da aynisi oldu. Simdi bu gece de benzer dereceleri gorursem ibufen ya da calpol vermeli miyim? Gonlumden vermemek geciyor. Doktora da sordum. Atesi baskilamak iyi mi dedim. O da 38 derece uzeri atesin dokulara zarar verdigini, ates 38 uzerine cikinca zaten bagisiklik acisindan da bir faydasi olmadigini soyledi. Bu bilgiler sizden ogrendiklerimle fazlasiyla celiskili geldi bana.

Bir yandan atesi gorunce hemen antibiyotigi basmayan bir doktor oldugu icin sevinirken, ates konusundaki soylemleri beni dusundurdu. Bu gibi uzun surmesi beklenen yuksek atesli hastaliklarda en azindan gece uykusundan once ates dusurucu vermek cok kotu bir sey midir?

Siz ne onerirsiniz? Tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 22:54
1- 20 aylik bir cocukta; Strep-A Testi ISTENMEZ!!! Dunya'da bir tek, Turk doktorlari bu ahmakligi yaparlar.
2- SAKIN o;  Dunya'da bir tek Turk doktorlarinin udurmalarindan biri olan, "donusumlu" ates dusurme
islemini yapmayin.. Cocuk rahatsiz olmadikca, sakin atesini dusurmeyin...
LUTFEN ates ile ilgili sual sormadan evvel, ilgili makaleleri okuyun. 
3-  ".. O da 38 derece uzeri atesin dokulara zarar verdigini, ates 38 uzerine cikinca zaten bagisiklik
acisindan da bir faydasi olmadigini soyledi.."  

Uzayin sonu varmi bilmem ama, Turk doktorlarinin cahilligi, Uzay'in derinliginden, daha derindir. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2017 Saat 20:35
Kadir bey merhaba,

Geri donusunuz icin tesekkur ederim. Sizin yazilarinizi surekli okuyorum. Ilk gunku telastan sonra ates konusunda endiselenmemeye basladim. Gun icerisinde 37-40 arasinda degisen bir atesi var kizimin. Sayenizde hic dokunmuyorum; dusurmeye calismiyorum. Bugun 5. gun. Uyku sirasinda atesi cok yukselince uyaniyor ve su icmek istiyor. Bol bol su veriyorum ben de. Istahi neredeyse tamamen kesildi diyebilirim. Normalde istahli bir cocuktu. Bugun tum gun boyunca toplamda yarim kase yogurt, 1 kuru incir, 3/4 muz, 1 bardak sut icti. Bunun icin endiselenmeli miyim? Gunu yogurt ve biraz sut ile tamamliyor. Son 1 ayda iki kere ishal oldugu ve yarim kilo kaybettigi icin zaten 10 kiloya dusmustu. Bu hastalikta da kilo kaybi yasayacak diye korkuyorum.

Atesi 1 hafta icerisinde duzelmezse, baska bir hastalik arazi oldugunu mu dusunmeliyim? Doktorumuz influenza demisti. Ilk gun haricinde burnu akmamisti taa ki bugune kadar. Bugun tekrar su gibi akmaya basladi burnu. Ates, burun akintisi, istahsizlik ve halsizlik haricinde baska bir belirtisi yok.

Tesekkur ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.