Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek İnatçı 40.5 Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYüksek İnatçı 40.5 Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek İnatçı 40.5 Ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 15:21
Kadir Bey merhaba,

Her konuda bizi ışığınız ile aydınlatıyorsunuz. İyi ki varsınız!

Ateş ile ilgili makalelerinizi ve maillerinizi okudum. Hatta kendimi telkin edebilmek için sık sık tekrar tekrar okumaya çalışıyorum, ancak size sormadan da edemeyeceğim.

Biliyorum ki ateşten korkmamalıyız, çocuğumuzun genel durumu iyi ise ateş düşürücü de vermemeliyiz ki bağışıklığı güçlensin… Ateş yapan sebebi sorgulamalıyız. Ama bazen duygularımız mantığımızın önüne geçebiliyor maalesef… Ben de böyle bir dönem yaşıyorum ve sizin yönlendirmenize ihtiyaç duyuyorum. Çünkü şu anda kızım 40.5 ateşle uyuyor, doğrular yanlışlar birbirine karışıyor:(

Kızım 22 Kasım 2008 doğumlu, 18 kilo… Ben çalışan bir anneyim, kreşte ikinci kışımız… Dün öğlen okuldan aradılar kızınız 39 derece ateşli diye… Ananemiz ateş konusunda hassas malum yanlış bilgiler ben işten dönene kadar 40.1 derecede Calpol, 4 saat sonra 40.4 derecede tekrar Calpol vermiş. Kızımın hastalıklarda ateşi çok yükseliyor, geceyi rahat geçirmesi için saat 21.30’da ben de 40’ı görünce İbufen verdim. Gece 02’de Calpol ve sabah 08’de İbufen verdim.

Hocam gece 40 üzeri ateş görünce,üstüne üstlük üzerine yattığı kulaktan ölçüm 41.7 olunca hiçbir şey yapmamak çok zor oluyor, üzüle üzüle ateş düşürücü vermek zorunda kaldım.

1 gün içinde 6 defa ilaç verdim. Sonuç 1.5 saatin ardından 39’lara düşüş sonra tekrar 40. Genel sağlık durumu; arada sırada hapşırık, öksürük ve bolca beyaz burun akıntısı… Sanırım grip. Ateşi biraz düşünce keyifli, yüksek ateşte uykulu… Bol bol su içiyor, biraz ayran biraz limonata içip köfte yiyince dr’a da götürmedim. Sizin grip tedavisi için tavsiyelerinizi uyguluyorum.

-Ateş düşürücü hiç vermesem ne olurdu? Kaç derecede vermeliyiz? Ateşin seyri nasıl olunca endişelenmeliyiz? Ateşi neden 40'ın aşağısına bir türlü inemiyor?
-Yarın da ateş yüksek seyrederse kan tahlili yaptırmalı mıyım?
-Tavsiyeniz üzerine activia yoğurta başlamıştık. Ateşli hastalık döneminde kullanmamım bir sakıncası olmaz değil mi?

Sayenizde biliçlenmemiş olsaydık biliyorum ki dün geceyi acilde geçirecektik. Çok şükür ki hayatımızdasınız…

Değerli vaktinizi aldım. Teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 18:45
Ates dusuruculeri, hic vermemeniz en dogrusudur... Vucudun bir bildigi varki, atesi cikariyor... Hele uyuyan cocugu uyandirip da, ilac vermeniz, en yanlis olanidir.
Atesi; 4-5 gun surecek. Bazi virusler, 1 hafta bile ates yaparlar. Activa yiyebilir.
Gribin ozelligidir, gunduz duzelir gibi olur, gece gene atesi cikar.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 21:01
Değerli hocam,

Yanıtınız için teşekkür ederiz. Siz olmasaydınız biz ne yapardık?

Saat 21.00, kızımın ateşi şu anda 40 derece...Ayran içti, birazdan uyuyacak. Bütün günümüz zaten 40 derece ateş ve uyku ile geçti. Gündüz kontrol biraz daha kolay ancak gece insan korkuyor. Ya uyuya kalırsam ya gece ateşi bir anda 41'i geçerse vs... Havale ile ilgili yazılarınızı okudum, herşeyin bilincindeyim. Ancak ateş yüksek iken ilaçsız yatırmak sanki annelik görevimi yerine getirmiyor gibi hissetmeme sebep oluyor. Kendimi nasıl teselli edebilirim?

Sizi de meşgul ediyorum fakat bunca yıldır öğrendiklerimizin dışına çıkmak, korkularımıza karşı durmak kolay olmuyor maalesef... Sayenizde antibiyotiklerden kurtulduk bir de ateş düşürücüleri bırakabilirsek harika olacak:)

Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 20:38
Su asamaya gelmis olabilmeniz bile buyuk basaridir... Emin olun, su anda pek cok doktordan daha fazla bilgi sahibisiniz, ve iki-uc lafinizla bu sahtekar doktorlari "morartabilecek" bilgilere sahipsiniz... Hic cekinmeyin, bu sahtekarlardan lafinizida esirgemeyin...
Sizler bu NAMUSSUZLAR kadar cesur oldugunuzda, bunlarin sayilari azalacaktir...
Sadece bu doktorlarla degil, doktorlari boyle calismaya tesvik eden NAMUSSUZ ilac firmalarinin da hakkindan geleceksiniz...
Dunyada Turkiye den baska hicbir ulkede; 64 degisik isimde "parasetamol" (Calpol'un ham maddesi) yoktur. Buna musade eden; saglik bakanligininda kulagi cinlatilir...
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 23:35
Kadir Bey merhaba,

Sizin bize verdiğiniz bilgi hazinesinin karşısında inanın sözler anlamsız kalıyor. Bu kadar cömertçe ve içten paylaştığınız değerli birikiminiz, tecrübeleriniz ve vizyonunuz sayesinde sizi takip etme şansı bulabilmiş herkes sayenizde bilinçleniyor. Bilgilendirici zaman zaman da nükteli öyle bir enerjik üslupla bize anlatıyorsunuz ki, yanlışları sorgulamamak mümkün değil... Artık hepimiz sizin öğrenciniz olduk. Sadece biz değil, inşallah çocuklarımız, torunlarımız da… Öyle değerli bir emek ki sizinki, hakkınızı ödeyemeyiz.

Keşke sizi daha önce tanıma imkanımız olsaydı, kızım geçen yıl ilk defa okula başladığında 5 ayda 5 defa antibiyotik kullandık. Öksürük uzun sürünce antibiyotik+ventolin+çiğneme tabletleri tuzağına düşmek üzere iken umutsuzca internette dolaşırken rastladım size… Doktor hamile olmasına rağmen (biraz daha vicdanlı olmasını beklerdim) tanıtım fotobloğu üzerinden yılların satışçısı edasıyla ilaçları nasıl anlattığını görseydiniz...Ve sorgulamaya o gün başladım.

Her gün sizden yeni şeyler öğreniyorum, 1 yıl olmak üzere, 1 içinde sadece 1 kez antibiyotik kullandık, strep A testimiz pozitif çıkınca(?)… Çevremdeki herkese sizi anlatıyorum, evde isminiz hiç eksik olmuyor. Nasıl oluyor da her ay antibiyotik kullanan çocuk şimdi hiç kullanmıyor, çünkü sizi okuyorum:)

Çok şükür bu son hastalığımızı da antibiyotiksiz geçirdik, kızımın ateşi bugün 38-38.5’a düştü. Küçük bir sorum olacak, kızım ateşi başladığından beri-3 gündür- zaman zaman karnının ağrıdığını söylüyor. Hatta odadan odaya geçerken bile kusma olursa diye hazırlıklı gidiyoruz. Ama hiç kusma olmadı, ishal olmadı. Tüm öğünlerde de azar azar da olsa bi şeyler yiyebildi. Ağzında koku yok, ateşin seyri de düştü. Bugün boyama bile yapacak keyifte idi. Burnumuz hala akıyor, boğazımızda biraz acı var, 5 üzerinden 2 verdi ama sorunca, kendi kendine boğazım ağrıyor demedi.

Karnının ağrıması normal midir?

Sizden öğreneceğimiz çok şey var, iyi ki yanımızdasınız…
Teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalın,
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 02:05
Domuz Gribi geciriyor... Domuz Gribinin ozelligi: Grip arazlari + karin agrisi, bulanti, kusma ve ishal olmasidir.
Iyi tarafi, bu Gripte; kulak hadiseleri cok nadiren oluyor. Toplam 1 hafta surecek, cocuklarda daha hafif seyrediyor.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 19:33
Kadir Bey merhaba,

Birkaç konuda karar veremedim, kafam karıştı. Sizin desteğinize ihtiyaç duyuyorum.

Kızımın hastalığı, Perşembe günü 40 derece ateş ile başlamıştı, Cuma ateş inatla 40 derecede seyrini sürdürdü, Cumartesi günü 38-38.5 gibi iyileşme belirtileri göstermişti ki Pazar günü tekrar başa döndük.

Değerli hocam, kızım sabah 39.7 ateşle uyandı. Seri halinde kuvvetli hapşırık ve akıntı vardı. Bir yandan karnım çok ağrıyor diyordu. Taa ki dilindeki kahverengi rengini (?) görene kadar grip belirtilerine hazırlıklı idim. Ancak ağızda koku yokken dilinde böyle bir görüntü acaba gribin yanısıra bakteriyolojik farklı bir hastalık geçiriyor mu sorusunu getirdi. Ateş gün boyu 39.5-40 sürünce dr gittik. Çok şükür sonuçlar iyi; strep A negatif, wbc düşük…

Bu noktada size birkaç sorum olacaktı, beni yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

-Vücutta virüs varken bir başka virüs giremiyordu ancak bakteri girebilir mi?

-Sizce tecrübesizlikten mi yanıldım, koku yok ama dilde pası yanlış mı yorumladım? Antibiyotiklik bir durum için her ikisi aynı anda mı olmalı?

-Ateş neden düşerken tekrar bu kadar çıkmış olabilir, normal mi, 7 gün boyunca devam edecek mi?

-Test sonuçlarını aşağıda paylaşıyorum. WBC düşüklüğü virütik olduğunu gösteriyor ancak sizce neden bu kadar düşük, sınırın altında?

-Hemoglobin sınırda, sizce kansızlıkla ilgili bir tedavi yapılmalı mı?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederiz. Yorumlarınızı alabilirsek çok seviniriz.

Sevgilerimizle,

IMMUNOLOJİ     19/01/2014     
     TEST KODU/ADI          SONUÇ     NORMAL DEĞERLER                    
     IM2333-CRP          0,81     (     0     -     0.5          )      mg/dl               

HEMATOLOJİ     19/01/2014     
     HE1424-Lökosit          4.6     (     5.5     -     14.5          )      bin/uL               
     HE1425-Nötrofil          2.7     (     1.9     -     7.5          )      bin/uL               
     HE1426-Nötrofil %          59.5     (     40     -     70          )      %               
     HE1427-Lenfosit          1.7     (     1     -     4,6          )      bin/uL               
     HE1428-Lenfosit %          36.1     (     22     -     43          )      %               
     HE1429-Monosit          0.2     (     0     -     0,7          )      bin/uL               
     HE1430-Monosit %          4.0     (     0     -     7,2          )      %               
     HE1431-Eozinofil          0.0     (     0     -     0,4          )      bin/uL               
     HE1432-Eozinofil %          0.0     (     0     -     4          )      %               
     HE1433-Bazofil          0.0     (     0     -     0.1          )      bin/uL               
     HE1434-Bazofil %          0.4     (     0     -     1.8          )      %               
     HE1004-Eritrosit          4.31     (     3.7     -     4.9          )      mil/uL               
     HE1002-Hemoglobin          11.0     (     11.1     -     14.3          )      g/dl               
     HE1003-Hematokrit          33.8     (     31     -     43          )      %               
     HE1007-MCV          78.3     (     75     -     87          )      fL               
     HE1006-MCH          25.5     (     25     -     31          )      pg/cell               
     HE1008-MCHC          32.6     (     32     -     37          )      g/dl               
     HE1016-RDW          13.6     (     11.5     -     15.5          )      %               
     HE1009-Trombosit          198     (     130     -     400          )      bin/uL               
     HE1435-MPV          6.8     (     7.4     -     10.4          )      fL               
     HE1436-PCT          0.134     (     0.1     -     0.35          )      %               
     HE1437-PDW          15.9     (     11.5     -     17.7          )      fl               

MİKROBİYOLOJİ     19/01/2014     
     MI6000-STREP A          NEGATIF     (     -     -     -          )      .               

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 23:02
Gripler zaten; 4-5 gun ates yaparlar.. Sali, hatta Carsamba'ya kadar atesiniz olabilir. Zaten WBC dusuklugu de bunu isaret ediyor..
- Sakin antibiyotik vermeyin.
- Bakteri girse idi; WBC degeri anormal yukselirdi.
- HGB; dusuk degil, normal...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Oca 2014 Saat 23:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.