Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YÜRÜTEÇ HAKKINDA GENEL VE ANNELERİN PAYLAŞIMLARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuYÜRÜTEÇ HAKKINDA GENEL VE ANNELERİN PAYLAŞIMLARI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 78910>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hattat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2008 Saat 21:01
walla ben kanguruyu 1.5 ayından beri kullanıyorum onun arkadan destekli 0 - 6 ay olanları var tavsiye ederim cok rahat oluyo...
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 211
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2008 Saat 11:42
Orjinalini yazan: didemkız didemkız Yazdı:

Mrh arkadaşlar kanduruyu hangi aydan sonra kullanabiliriz.Bide yastığa ne zaman başlayabilir.beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

kanguruyu 2.ayından sonra kullandım bendeki de sırttan destekli ve boynunun etrafını saran biyeri var kafasını sabit tutması icin.
yastıgıda ilk oglumda dr 2 yasından sonra kullan demisti oyle yaptım bende...

Yukarı Dön
apatay41 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 146
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2008 Saat 12:40
hoppala ve yürüteç özellikle erkek çocukların gelişimini kötü yönde etkilediği için tavsiye edilmiyorr bende kullanmaycağım bilginize
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 18:00
sevgili anneler ,bebişinize  yürüteç kullandınız mı? kullandı iseniz nezaman basladınız? sakıncıları var mı drlar ne öneriyor ? biligi verirseniz sevinirim bebişiniz ve sizlere mutlu günler..........
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 18:10
ben kullandım canım..4 aylıkken ilk kez alıp denediğimde öne doğru yatarak duruyordu,yani 4 aylıkken kullanamıyor5-5,5 aylıkken kullanabiliyor bebek.ve inan benim omuzumdan büyük bir yükü kaldırmıştı yürüteç.koyuyordum yürüyordu,oyalanıyordu onun üzerinde.tavsiye ederim o yüzden
ama drlar pek tavsiye etmiyormuş.öyle ki:

Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.Yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir. Kısıtlı bir mekânda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor.Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.

Düzenleyen naz altun - 10 Mar 2009 Saat 18:13
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 19:34
canım sen zaten yetkili ve de etkili makama sormuşsun Kadir bey fazla bekletmeden cevaplar ha beni sorarsanız hepsini bindirdim 4-5 ay arasıydılar ilk bindiklerinde. Dora şu an 4 ay 1 haftalık va fıldır fıldır geziyo evin içinde...
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 19:35
Bende kullandim, 6 aylik var yada yoktu Elif. Gerekli degil belki ama buyuk yuku kaldiriyor. Eymene de istiyorum aslinda.Ben is yaparken pesimde dolasin, yattiği yerde aglamasindan iyidir.
Elif canavar gibi mas. birsey olmadi cok sukur
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 19:36
Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

canım sen zaten yetkili ve de etkili makama sormuşsun Kadir bey fazla bekletmeden cevaplar ha beni sorarsanız hepsini bindirdim 4-5 ay arasıydılar ilk bindiklerinde. Dora şu an 4 ay 1 haftalık va fıldır fıldır geziyo evin içinde...

Kadir beyin cevabi cok oldu bu konuda; "Hediye gelirse kullanin, onun disinda para verip almaya degmez"LOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 78910>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.