Hocam iyi günler dilerim. Kızım ilkokul 1. sınıfta, ana sınıfı ile ikinci okul yılı. Sürekli size yazardık, öksürük başımızın belası idi. İki hafta önce halsizleşti ve ardından ateşlendi. Burnu akmıyordu, hapşırmıyordu 39.5larda seyreden, 4-5 gün ateş düşürücü harici düşmeyen, aşırı halsiz bir tablosu vardı ve de bir iki güne öksürüğü başladı. Normalinden fazla nefes alış verişi vardı, yanılmıyorsam iki hafta önce ölçtüğümde, dakikada 45-47 ortalama. İlk doktorumuz ibur... cold ve ser ile yanılmıyorsam başlayan bir antibiyotik yazdı. Boğazlarda enfeksiyon var sadece dedi, ben evde pedi..(ateş düşürücü) tarzı ilaç olduğunu, ibur... cold vermek istemediğimi söylediğimde, bildiğiniz tavrıyla azarı yedim. Kesinlikle vermeliymişim. Coldlar sizin kadar bilemem ancak burnu dahi akmayan çocuğa, bu baskılamaz mı diye inatlaştıysam da o kadar netti ki, acil gitmiştik ve bir kaç verdik. Bir de pereb öksürük için verdi. Ateş için arada pedi ile başlayan ilacı verdim (coldu sık vermemek için kendi kararımla)O da 39.5ları görmeden vermiyordum. 3 gün sonra ateşi hiç düşmeyince tekrar gittik. Aynı özel hastahanenin başka acil çocuk doktoru denk geldi. Cold olayına söylendi ve bu kere de vent..(nefesi için dedi) ve zin ile başlayan antibiyotiği verdi ve zatürre olmuş dedi. İlaçları değiştirdik, ateşi düştü ancak tam hastalığın 8-9. günleri bu kere de bir sabah dudakları şiş halde kalktık. İlk doktora denk geldik, zyrt ile başlayan alerji şurubunu verdi ve antibiyotiği kesin dedi. Ciğerleri hala biraz dolu dedi ve tekrar bir iki güne gelmemizi söyledi (ikinci doktora gitmemizi). Ben yeterince yıpratıldık, daha da gitmedim. Şimdi 5 gün geçti(Toplamda iki hafta) arada öksürük krizleri, iştahsızlık var. Bu sabah yine okula hazırlanırken öksürüp kustu. O öksürük ve kusma haline rağmen bir hafta okula gitmediğimizden mecbur yolluyorum. İnanın öksürük ve kusma 6 senedir başımızın belası ve son çare yine size yazıyorum. Tekrar doktora gidelim mi? Ateş yok,iyileşiyor mu kendi kendine, yoksa tedavi değiştirmeli mi? Zatürre kalmış mıdır? İştahsızlık ve hırıltılı, dolu öksürük belirtileri var şu an. Gittiğim gibi antibiyotiği verecekler gitsem bile, bu kere sizden yanıt almadan gitmeyeceğim. Çok oldu yine hakkınızı helal edin.
Düzenleyen bilge_nehir - 05 Nis 2013 Saat 09:16
|
Asi sadece; Pnomokoklarin yaptigi zaturreyi onler. Onlarda zaten senelerdir gorulmuyor. Gorulenler sadece "Viral Zaturreler" onlarin da tedavileri yoktur ve uzun surerler. Halbuki, Pnomokok zaturresi ilaclarda 2 gunde, ilacsiz kendiliginden 7 gunde duzelirler. Bunlardan uzun surenler, kesinlikle viral zaturrelerdir.
Sonuna geldiniz, bol sicak su buhari yapin, Serum fiz burnuna damlatin.
Gereksiz yere bu kadar cok ilac-Antibiyotik kullandiginiz icin, reaksiyonlarin cikmasi normaldir, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Nis 2013 Saat 22:25
|