|
Zona mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bambambam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bambambam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Saat 52 Dakika önce Saat 01:47 |
https://hizliresim.com/tmehlwd
Merhaba hocam, 2 gündür göğsümün altında ve aynı hizada sırt bölgemde ağrı vardı ne olduğunu anlayamadım bugün ağrıyan yerimi ovalamak için elimi sırtıma attığımda bu kabarcıklar ile karşılaştım :( acaba Zona mıdır bu şekilde göğüs altıma ve sırtıma ağrı yapması normal midir hatta bacağıma da vuruyor bazen :( ben bu durum için doktora gitmeli miyim yoksa bana tavsiye edeceğiniz bir tedavi var mıdır. 2019 ve 2012 doğumlu çocuklarıma bulaşır mı, ben bunlara dokununca elimi yüzüme ve gözüme de sürdüm böyle şekillerde bulaşır mı hocam teşekkür ederim 🙏
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120635 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet,Zona.
Zona'da Suçiçeği virüsleri sinir köklerinde bulunurlar. Dışarıya açılamadikları için, bulaşma olmaz. Asiviral, Zovirax gibi ilaçlar kullanılabilir. Bunların haricinde bir sürü "mumbo-jumbo" tedaviler vardır, sakın onlara kanmayın. Ağrılı dönem; 1 hafta kadar sürebilir. 2-3 hafta sürenler vardır.Her türlü ağrı kesici kullanılabilir. Sürmelik ilaçların hiçbir yararı yoktur.
|
|
![]() |
|
bambambam ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bambambam
Zostex ve asviral yazdılar hocam, Zostex i alayım mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120635 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Asiviral yeterlidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|