Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zor nefes alma grıp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzor nefes alma grıp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Konu: zor nefes alma grıp
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 21:09
merhaba hocam.32 aylık kızım dunden beri hasta dun burun akıntısı ve huysuzluka basladı.bugun oksuruk var bogazları balgam dolu gıbı.bide benı en cok tedırgın eden nefes alırken karnı hopluyo cıkıcakmıs gıbı.bu neden labılır.cok halsız kucagımdan hıc ınmıyor.sımdıden tesekkurler hhocam
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 17:23
meraba hocam dun doktora gıttık.geceyı hastanede gecırdık.doktor bu halde gonderemyecegını cıgerlerının tıkalı oldugunu soyledı.zor nefes alıp verıyordu..kulagının tekı ıntıhaplıhastanede ventolıne propınat dıye bısey karıstırıp verdıler.ve kanında mıkrop cıktıgı ıcın serumla novosef verıldı.kan degerlerını yazıyorum
lokosıt:14,9
lym:4.5
mıd:0.8
gran:9.6
rdw:16.1 bıde ımmınolojıde crp turbıdımetrı46.3 0-5 aralıgı olması gerekırken bunlar normal olmayan degerler dıgerlerı normal.cocuk suan ıyı oksuruk var bogazında hırıltı.balgamlı oksuruk burun akıntısı.nefesı nrmale dondu.benım anlamadıgım hocam nefesı nıye boyle oluyor bıkerede eylulde boyle olmustu ozaman sız bıoment verıp ıyılestırmıstınız yıne aynı sekılde boyle oldu.evde kulanmamız ıcın ventolın sprey,flıxtodıle sprey(bunu herzaman kullanmamızı ıstedıler cunku alerjık astım falaln olabılrımıs tekrar nefessız kalmması ıcın)

) bide agumentın. Hocam benım anlamdıgım neden boyle nefessız kalıyo en cok korktugum o.bıdaha aynı seyı yasarmıyız dıye.sız burdayken sıze guvenıydum ama.sımdı maalesef hayatı tehlıkesı var dedıklerı ıcın bunları yaptırmak zorunda kaldım.bunların ne kadarı dogru hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 21:00
Palavra. Maalesef, bilgisi az olan ve kendine guvenmeyen doktorlar bu sekilde; "asure" tedaviler veriyorlar. Evet, antibiyotik gereken bir durum, ama soyledikleri ne kadar cahil bir doktor oldugunun gostergesi. Evet, Lokosit sayisi yuksek. Ama bu "kaninda mikrop var" anlamina gelmez. Sizin durumunuza "Enfeksiyon" denir. Kaninda mikrop olmasi; SEPSIS dir. Bu kadar basit temel bilgiden yoksun doktor yetistirmenin serefide Universitelere kapak olmasi gereken bir durumdur. Tamam, enfeksiyonu varda, Astim tedavisi ne oluyor? Anladik astim ilaclarini ureten firmalarin hediyeleri  cok sahane ama is, bu kadar rezillik seviyesine de getirilmez. CRP nin hic bir degeri yok, hem bakteriel, hem viral enfeksiyonda seviyesi yukselebilir. Agizdan basit bir antibiyotik isinizi gorur.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 23:23
Zaten su an agumentin ve kulak icin buruna İlyadin veryrm.hocam peki neden nefes Alisi zorlasyr.nefes alırken boynu ve karnı oynuyodu.bunlar aslım belirtilerimi aslım belirtilerini nsl anlarız. Hocam bide sizin gibi olaz ama istanbulda bı doktor onerrmisiniz lütfen
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 05:37
1- Agizdan nefes aldigindede sikintisi varsa, gostermeniz gerekir.
2- 1 dakikada alip-verdigi nefes sayisi 60 dan fazla ise, gostermeniz gerekir.
3- Astimda nefes almak rahattir, vermesi sikintilidir.
4- Doktor tavsiyesi zor is. Benim usulde  doktorluk, getirisi fazla olmadigindan pek ragbet gormuyor. Biraz da ilac vermeyince hastalarin kacacagindan veya diger diger doktorlarin onlari kandiracagindan korkuyorlar. Ben o tur doktorlardan az cekmedim, ne yalanlar uydurdular aleyhimde. Sonrada o hastalarin hepsi bana gelip o doktorlarin benim aleyhimde neler dediklerini bana anlattilar.  
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 10:45
Her zaman değil hocam sadece hasta oldugunda öyle sıkıntısı oldu 2 kere. Peki hocam böyle astimmMi değil mı onu cocuk iyi iken de anlaşılır mı .öyle bı astım icin doktor varmı bildgniz

Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 10:59
Daha once ben sordugumda kadir bey bana atakoyde dr sirri bektasi onermisti googledan sorarsaniz adres tlfn var.
Tabi yinede hocam tekrar onaylasin isterseniz.

Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 15:36
hocamızda onaylarsa olur sız ne dıyosunuz hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.