Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Yeni yılın ilk Dolunay’ı...

09 Ocak 2017 - 15 Ocak 2017 Haftası

Haftaya hareketli bir başlangıç yapıyoruz!.. Haftanın ilk günü kararlarda netleşme zamanı!.. Kabuklarımızdan dışarı çıkıyoruz!.. Sonu gelmekte olan, başlamakta olanın habercisi…


9 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 13 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Ölüm
Ay : İkizler

Pazartesi günü iletişim ve bilgi aksı hareketli! Gün ortasında (11:43) Merkür, iki gündür devam eden durağan hareketini tamamlayarak ileri harekete geçiyor. 20 Aralık’tan beri sorguladığımız konuların bize buldurduğu cevaplar şimdi oluşturduğu bilinçle harekete geçebilmemizi bekliyor. Neyi sorguladık? Gerçekliği ve gerçek olarak kabul ettiklerimizi…
Merkür, Yay’ın son derecelerinde, zarar görüyor, aceleci davranmamız, sağduyumuzu koruyarak kararlar alabilmemiz ve bunları ifade edebilmemiz gerekiyor. Perşembe günü Merkür Oğlak burcuna geçtiğinde daha sağlam bir duruş sergileme şansı doğacaktır.
Gün titreşimi bugünün bir şeylerin tamamlanma günü olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız ‘’ölüm’’ Romalı Şair Lucan’ın; ‘’Ölüm, uzun soluklu bir varoluşun tam ortasıdır‘’ sözlerini hatırlatıyor. Sonu gelmekte olan, başlamakta olanın habercisidir ve bunun sonu yok!

Yolu ve yolculuğu anlamaya çalışıyoruz. Anlamının farkındalığından yoksun bir eylem, bizi yaşatacak güç değildir.  

SALI GÜNÜ: DAĞINIKLIKLARI TOPLAMA ZAMANI
10 Ocak Salı (Mars günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 12 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Araba
Ay : İkizler (00:38 boşlukta)

Gün boyu Ay boşlukta takılıyor olacak! Önemli kararlar ve büyük kararlar için doğru bir zaman olmayacağından bahsedebiliriz. Üç düşünün bir konuşun!

Önemli kararlar ve büyük adımlar için çok doğru bir zaman olmayacağından bahsedebiliriz. Yapılmış programlar dahilinde ilerlemek ve süregelen dağınıklıkları toparlamak günü çok daha verimli kılacaktır.

Güneş- Uranüs karesi güne damgasını vuruyor. Güneş Oğlak’ta geleneksel, kuralcı ve katı bir tutumu desteklerken Uranüs koçta bu duruma meydan okuyor. Otorite ve kuralların sorgulandığı bir gün! Ani hareketlerde bulunmamakta ve iç sesinize daha kulak vererek ilerlemekte, olabildiğince gürültü ve kalabalığın dışında kalmayı seçmekte fayda var.
Gün titreşimi bizi direndiğimiz konularla sınıyor. Rehber kartımız ‘’araba’’ olmakta olan her neyse bizi davet ettiğinin cesaret olduğunu hatırlatıyor.

Değişim, yıkılanların yeniyi yaratma gücünü uyandırmasıyla yerini bulur. Değişmemek mümkün değildir; bununla birlikte değişimi yönetmek mümkündür.

ÇARŞAMBA GÜNÜ: ŞİFA ZAMANI
11 Ocak Çarşamba (Merkür günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 13 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Aziz
Ay : Yengeç (01:48 itibariyle)

Ay, Yengeç burcuna geçmiş bulunuyor. Duygular yoğun! Evde vakit geçirmek, mumları yakıp ılık bir bitki çayıyla özlediğimiz o eski şarkıları dinlemek çok iyi gelecektir.

Bugün sulu sepken takılıyoruz! Duygular fora! ‘’Ağla ağla açılırsın!‘’ Duygusal boşalmalar şifadır, rahat olun! Ev, aile, yuva, vatan gibi üç dünyamızla bağlantılı konular gündemde! Şifa zamanı! Sizi iyileştirecek olanı bulun! İyileştirecek olan bize varoluşun ardındaki sırrı anlatacak olandır. İnsanı ancak yolu iyileştirebilir. Sizi yolunuza götürecek olan çağrıyı bulun! Kalbiniz onu biliyor!

Bugün de bir şeyler tamamlanmakta! İpleri ele almanın vaktidir! Bildiğinizden emin olduğunuz o yere doğru ilerleyin ve tam da orada harekete geçin! Rehber kartımız ‘’aziz’’ bize dış dünyayı çok daha iyi anlama ihtiyacında olduğumuzu hatırlatıyor. İçeriden beslenir dışarıya dair algı ve dışarısı olarak tanımladığımız, içeride olanları çok daha iyi anlamanın anahtarı!

Kilidi açacak olan anahtar, zıtlıkların birbirinde birbirini barındırdığını hatırlamaktır. Gölge, ışığın bir parçasıdır.

PERŞEMBE GÜNÜ: DOLUNAY ZAMANI
12 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 14 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji ) : Güç
Ay : Yengeç (14:33 boşlukta )
Yengeç Dolunayı (14:33 / 22 derece 27 dakika)

Bugün gerçekleşen Yengeç Dolunayı önemli bir dönemin habercisi! Su yüzüne çıkan duygular bizden içimizin aktığı yerde neyle sınandığımızı çok iyi anlamamızı istiyor.
Ay Yengeç’teki sulu yolculuğuna devam ediyor! Dolunay, Yengeç-Oğlak aksında gerçekleşiyor. Geride bırakmış olsa da, hala sekizinci evdeki Pluto’dan etki alan Güneş, dokuzuncu evden (keşif evi) üçüncü eve (komşu evi) vurgu yapıyor. Etrafa bakan gözler neler görüyor, neler görmüyor? Yoğun duygular ve güçlü çözülmeler… Düzenleyici Satürn, Juno ile partil kavuşum ile yedinci evde takılıyor. İlişkiler, buradaki ihtiyaçlar, buna dair alınmış yaralar, iyileşme şansı olanlar, olmayanlar, dönüşüme zorlananlar, buna hazır olanlar, olmayanlar masaya yatırılıyor olacak.  ‘’Düşmanınız sevin!‘’ sözünün hatırlanması ve çok iyi anlaşılması gereken bir Dolunay!

Öğle saatlerinden sonra Ay boşlukta hareket ediyor olacak! Şartları zorlamamakta fayda var. Gün titreşimi bugünün ‘’içselleştirilmiş olan’’ kısmını çok daha iyi anlama ihtiyacında olduğumuz bir gün olduğundan bahsediyor. Hassas bir tartıyla değerlendirmeliyiz süreçleri! Rehber kartımız ‘’güç’’; bize ‘’ Gücün seni güçsüz kılan o vahşi doğanla kurabildiğin iletişimde saklıdır‘’ diyor!

Seni öldürecekle seni iyileştirecek olan birbirinden farklı değildir! Bunlardan birinin gerçekleşme şansı ise tamamen uygun miktarın ne olduğunu anlamakla ilgilidir.

CUMA GÜNÜ: İÇİMİZDEKİ ÇOCUKLA İLGİLENME ZAMANI
13 Ocak Cuma (Venüs günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Ermiş
Ay : Aslan (03:07 itibariyle)

Ay Aslan enerjisiyle uyanıyoruz güne! İçimizde kıpır kıpır bir çocuğun enerjisi! Şimdi ihmal ettiğimiz o çocukla dolu dolu bir gün geçirebilmeli!

Haydi çocuklar sahneye! Yeter bu kadar gömülmek içimize! İçinizdeki çocukla sarmaş dolaş olun bugün biraz! İyi gelecektir. Bir çocuğa sürpriz yapın ve onun o saf mutluluğunu içinize çekin! Bir çocuk kadar savunmasız… Onu koruyan da tam olarak budur. Güç bazen olduğunu sandığımızdan çok daha başkası olarak karşımıza çıkabilir.

Gün titreşimi seçimlerimizin yaşamımızda ne kadar belirleyici olduğunu anlamamızı istiyor. Rehber kartımız ‘’ermiş’’ bugün bir şeylerin farkına varabilmek için önce biraz kendimize dönmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Kendi sesini duymayanın kimseyi ve hiçbir şeyi de anlama şansı yoktur!

Tüm sır sende saklı ve sen bunu anlayıp ekrana yansıyan görüntünün ardındaki kaynağın ne olduğunun farkına vardığında her şey çok daha anlaşılır olacaktır.

CUMARTESİ GÜNÜ:  SAKİN KALMA ZAMANI!..
14 Ocak Cumartesi (Satürn günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Aşıklar
Ay : Aslan (18:16 boşlukta)

Ay Aslan’da, Satürn ve Uranüs ile üçgen yapıyor! Eskinin katı otoritesi ile yeninin eskiyi yıkarak onu yeni bir noktaya ulaştıracak potansiyelleri gündemde!

Bugün, eskiyi ve yeniyi anda buluşturun! İşte, tam da ihtiyacımız olan bu! Eski ondan almamız gerekeni alıp bir sonraki aşamaya geçebilmemiz gereken yerdir. Yeni, eskiye kattığımız o şeyin onda oluşturduğu hali gözlemleme şansı kazandığımız yerdir! Kazan kaynıyor, biz ona ne katarsak etrafı onun kokusu sarıyor! Bu koku hem bize hem de bizimle buluşabilecek her şeye yolu bulduruyor. Bunu çok iyi anlamak gerek! Ay’ın boşlukta olduğu vakitleri sakin geçirmekte fayda var! Atraksiyondan sakının!

Gün titreşimi bugünün bir şeylerin yıkılmakta, bunun da bizi yola çıkarmakta olduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Eski, mutlaka yeniye ulaşma arzusu taşır. Sistemin ruhu bu! Ve bu bir şekilde gerçekleşir. Biliyorsunuz, yukarıdan bakıldığından iyi ya da kötü yoktur, yol vardır. Rehber kartımız ‘’aşıklar’’; ‘’ Sen, seni kendine çekenin ne olduğunu bil ve değerin o değil onunla başlayan yolculuğun olduğunu hatırlayabil yeter‘’ diyor!..

Aşkı aşk yapan aşık olduğumuz değil, bizi aşka çıkaran deneyimimizdir. Ona açılan kapıyı mümkün kılan kilit bir deneyim! İşte hep budur çağırdığımız

PAZAR GÜNÜ: FAYDALI İLE FAYDASIZI AYIRMA ZAMANI!..
15 Ocak Pazar (Güneş günü)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji ) : Güneş
Ay : Başak (06:52 itibariyle)

Ay Başak burcuna geçiyor! Bugün temizlik günü! Derleyin toplayın ortalığı! Gereksiz ayrıntılara takılmak günün güme gitmesine sebep olacaktır! ‘’

Bir titizlenmeler geldi mi size de! Haydi, derlemeler toplamalar! Uzun süredir ertelediğiniz işler mi var? Geçin başına! Çabuk çabuk! Kuzey Ay Düğümü de Başakta iken hazır, Nisan gelip çatmadan ay düğümü Aslan’a geçmeden! Yoksa, yeterli prova almadan sahnede bulmuş olacağız kendimizi! Şeytan ayrıntılarda gizlidir, anladık da! Kaş yapayım derken de göz çıkarıp kendinizi heba etmeyin! Faydalı ile faydasızı birbirinden ayırmak! Verimliliğin kitabını yazmak! İşte anahtarlar!

Gün titreşimi bugünün seçeneklerin farkına varabilmek adına özel bir gün olduğundan bahsediyor. Seçim kısmındaysa evrensel işaretler bize yardım ediyor olacak! Rehber kartımız ‘’güneş’’ bizden kahramanın doğasını keşfetmemizi istiyor. Kahraman, her şeye rağmen yolda olandır. Kahramanı kahraman kılan, onun yolda oluşunun ona sağladığı ışıktır.

Deneyim, kutsal bir ışıktır. Onu mümkün kılan muhakkak yaşar ve yaşatır. Her şey burada saklıdır. Bugünü dünden farklı kılacak olanı bul!..

Sizi seviyorum...


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.