Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Akıl ve idrak

11 Eylül - 17 Eylül 2017 haftası

Merkür, hem yönetici konumda olduğu hem yüceldiği başak burcuna geçmiş bulunuyor. Pazar (10 Eylül) günü itibariyle, 30 Eylül’e kadar buradaki yolculuğu devam ediyor olacak. 26 Temmuz’da başak burcuna geçerek yavaşlamaya başlamıştı, 12 Ağustos’ta durağan harekete geçecek ve 14 Ağustos itibariyle retro hareketine başlayacaktı. Dış dünyadaki odağımızı biraz daha içe yöneltmeye ihtiyaç duymaktaydık. Biraz daha yavaşlamamız ve kararlarımızın üstünden geçmemiz isteniyordu. Zamanı nasıl kullandığımız, bunu ne kadar gelişimimizi göz önünde bulundurarak yaptığımız, bunun bize ne kattığı, ne kadar varlığımıza hizmet ettiği ve bize nasıl bir boyut kattığı...

"Ben kimim? Benim yeti ve donanımlarım nelerdir? Nasıl parlayabilirim?" dedirtirken aslanın oyuncu doğasında ilerleyen Güneş, "Bu parlaklığı nasıl daim kılabilirim? Bugüne kadar neler yaptım? Nerede bir rüzgara kapıldım ve kendi özümden uzaklaştım?" dedirtiyordu yavaşlamaya başlamış Merkür. Gelen Merkür retrosu bizi içsel bir yolculuğa çıkardı, madalyonun öbür yüzünü gösterdi bize. Bu gelişimimiz için değerliydi.

Ağustos sonuna yaklaşırken içe dönüş hat safhaya ulaşmıştı. Dışarıda bir şeyler bir türlü ilerlemiyordu. Vakit bunun vakti değildi çünkü! İnsan ilerlemek istiyorsa, önce durup dinlemesi, daha fazlasının farkına varabilmesi ve rotasından emin olarak süreçler içinde ilerleyebilmesi gerekiyordu. Güneş de "hasatçı" başağa geçmişti, Mart ile başlayan Güneş’in güçlü olduğu yolculuğun sonuna gelniyordu, 22 Eylül itibariyle Güneş’in teraziye geçmesiyle "Ben ne yaptım?" sorusu yerini "Ektiklerim karşıma ne olarak çıkıyor?"a bırakacaktı.

4 Eylül itibariyle Merkür durağan hareketine geçti ve 6 Eylül’den beri ileri harekete geçerek hızlanmaya başladı. Hızlıca kalkanların başının dönmesi gibi birden bire kendilerini hızlı akan bir nehirde bulanlar karışmış olabilir. Sakin olun. 20 Eylül’e kadar Merkür hala hızlanmakta olacak, 20 Eylül- 30 Eylül arası, gerekli altyapıyı oluşturduğumuzda, çok daha verimli geçirebileceğimiz bir dönem! Faydalı olan bulunmalı, beslenmeli, büyütülmeli ruh, olgunlaştırılmalı. Nereden nereye geldik, bugün neyin farkındayız, bu farkındalık yaşama nasıl katılır? Herkes kendi yolundan sorumlu! Bunu anlamak çok değerli ve herkesin yolu, o yolda oluşu, hepimizin de yoluydu. Tam da bu yüzden asla tesadüfen gerçekleşiyor değildi buluşmalar... "Benim gelişimime hangi katkı çağrım seni bana getirmiş olabilir?" "Tanrı senin dilinden bana ne söylemeye çalışıyor?" "Sende kendime dair açılan sır nedir?"

Merkür başakta güçlü bir analiz yeteneği kazandırır. Toprak enerjisinden bahsettiğimiz için hesap kitap yapmak için de iyi bir zaman! Beslenme alışkanlıklarınız, sağlığınız adına önemli başlıklar yakalayabilirsiniz. "Bir insanın en iyi doktoru kendisidir." Bu cumleyi "önleyici tıp" adı altında incelemek çok doğrudur. İnsan kendisine iyi geleni, gelmeyeni, neye ihtiyacı olduğunu, neyin ona fazla geldiğini içsel olarak bilir. Bizim sadece bu seziye kulak vermemiz gerekir. Sağlıklı besinler tüketin, küçük detokslar yapın, bol bol su için, yürüyüş, kendinizi hırpalamayacak şekilde spor hayatınızda olsun. Yazın son günlerine ilerlerken güneşin ışığından daha çok faydalanın ve terleyerek toksinlerinizi atın.

Doğa ile baş başa kalabileceğiniz anlar yaratın. Toprağa dokunun, çıplak ayakla yere basın. Ağaca sarılın, fırsatınız varsa iyot kokusunu içinize çekin. Dinlenin. İki oduncunun hikayesini hatırlayın, bir oduncu durmadan çalışır, diğeri dinlenir çalışır, dinlenir çalışır. Akşam olduğundan durmadan çalışan oduncu bir bakar, dinlenip çalışan oduncu ondan çok odun kesmiş. Bir- iki derken en sonunda patlar: " Bu ne yahu, bu nasıl olur?" der. Oduncu gülümseyerek cevap verir: "Ben dinlenirken bir yandan da baltamı biliyorum."

TOPRAĞIN SIRRI
11 Eylül Pazartesi (Ay günü)

Ay boşlukta uyanıyoruz güne... Toprağı nasıl tanımlamış olabiliriz? Nedir ayaklarını yere sağlam basmak? Köklerimiz güçlendikçe dallarımız meyve verir. Bugün köklerimizi güçlendiriyoruz.

Ay: İkizler (22:29 itibariyle) (03:53 boşlukta)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ermiş

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"güzellik dehası" Güneş Uyumu: Işık, yaşama kattıklarımız ve yaşamdan aldıklarımızdır.
"aşk dehası" Venüs Çatışması: İçimizdeki çocuk, onu duyabilecek kadar sessizleştiğimizde ve ona duyduğumuz saygıyı ona hissettirdiğimizde parlar.
"soyluluk dehası" Merkür Çatışması: Mantık, tek bir yol değil, yollar bütünü ve uyumlu bağların bir araya gelişidir. Esneyin ve varlığının farkında olmadığınız olasılıkları keşfedin.

Gün titreşimi bugünün "tamamlanma" gün olduğundan söz ediyor. "sevgi"de birleşin ve tüm kesişmelerin de bu özden doğduğunun farkında olabilin. Rehber kartımız "ermiş" bize "Cevap dışarıda değildir, içeridedir. Dışarıda olanlar sadece onu bize getirir." diyor.

İLETİŞİM KURMAK
12 Eylül Salı (Mars günü)

Ay ikizler enerjisiyle uyanıyoruz güne! İçimiz kıpır kıpır... İfade etmek istediklerimiz dilimizin ucunda... Kelebekleri takip edin, onların bize hep anlatmak istedikleri bir şey vardır.

Ay: İkizler
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Joker

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"adalet dehası" Mars Çatışması: Ne yaptığımız, nasıl yaptığımız ve eylemin neyi büyütmekte olduğunun ne kadar farkına vardığımız...
"ilahi teslimiyet" Neptün Çatışması: Yanılmak her zaman mümkündür. İnsan netleştirmek isterken bir sürü olasılığı göz ardı etmek zorunda kalır. En güzeli bu olasılıklar içinde sadece bir fikre sahip olarak, yeni fikirlere açık yürümektir.

Gün titreşimi yeni kapıların açılmakta olduğundan söz ediyor. "İpleri ele al!" diyor; çünkü bu senin hayatın ve ancak o boş levhaya çizdiklerin, yahut var olan resme kattıklarından ibaret olacaksın. Rehber kartımız "joker" "Hayatın her zaman bizim için sakladığı sürprizler vardır ve her şey ilk anda göründüğü gibi olmayabilir." diyor.

KELEBEK ZAMANI
13 Eylül Çarşamba (Merkür günü)

Ay ikizlerde uyanıyoruz bir güne daha! İletişim enerjisi, bilgi akışı yoğun! Antenler açık! Haydi bağlantılar kuralım! Bir araya gelen parçalar bugünün bize armağanını tanımlar!

Ay: İkizler (21:35 boşlukta)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparator

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"güzellik dehası" Güneş Çatışması: Duygular başka telden yaşanmakta olanlar başka telden konuşuyor olabilir. Kendinizi bir yere ait hissetmekte zorlanabilirsiniz.
"aydınlık bilinç" Satürn Gerilimi: Bilgi, bilginin içselleştirilme sürecine ihtiyaç duyar.
"aşk dehası" Venüs İşbirliği: Bir araya gelişler, paylaşımlar hep yolun ışığının yanmasına yardımcıdır.
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Anlamak, bize sunulan fırsatların farkına vararak mümkün olabilir.
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Denemediğin bir şeyi denemedikçe farklı sonuçlar bekleyemezsin.

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Akan enerji, açılan kalp ve orada açığa çıkan bizi bir yere götürür. Orası dersimizin ve onun armağanının saklı olduğu yerdir.

Gün titreşimi bugünün huzur ve güvene ihtiyaç duyduğumuz bir gün olduğundan bahsediyor. Özel bilgiler ile buluşmak mümkün! Onları önemseyin! Rehber kartımız "imparator" bizden sürecin daha farkında olmamızı istiyor. Dümene hakim değilse savrulmamak mümkün değildir.

SUYUN SESSİZLİĞİ
14 Eylül Perşembe (Jüpiter günü)


Su enerjisiyle uyanıyoruz güne... Dışarıda duyduklarımız içeride duyduklarımız haline geliyor. Hatta bu sesler dalga dalga yayılıyor. İçinde bir müzik uyanıyor. "Müziği duymayanlar dans edenleri deli sanıyor."

Ay: Yengeç (01:12 itibariyle)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"soyluluk dehası" Merkür İşbirliği: Daha derine bakan daha çok şey görür. Daha basit olanı gören, gerçeği görür.
"adalet dehası" Mars İşbirliği: Bir şey bizi bir şeyleri yerli yerine koymaya çağırıyor. Buna hazır mıyız? Haydi başlayalım!
"ilahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Adanmışlık, her eyleme zamanı ve mekanı aşan bir güzellik katar. İçsel olan her şey evrenin dansı ile uyum içinde olma anlamına gelir.

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: Her güzellik, o güzelliği daim kılacak olan öze açılan bir kapı olduğunda ve biz ona yaklaşmayı yaşamımızın kendisi haline getirdiğimizde, her şey yerini bulur.

Bugün karar ve seçim günü! Ne istediğini bilene yaşam yardımcı olabilir. Bu sürekli değiştiğindeyse her şey yerinden oynayacaktır ve kişi kendini bir kaos içinde bulacaktır. Ne istediğini, ne istemediğini bil, belki yavaş varırsın ona, belki bir an durmuş bulursun kendini, belki hızlanmış, hiçbiri birbirinden farklı değildir ve hepsi ona varış sürecinin kendisidir. Rehber kartımız "aşıklar" bu süreci destekliyor ve "Kalbinin çağırdığına git, kaybetmek veya kazanmanın ötesinde, o yolda kendine yaklaşmaktır armağan..."

SUYUN GÜCÜ
15 Eylül Cuma (Venüs günü)

Su, bir araya getirendir. Saflaştırandır su! Arındırandır. Öze yaklaştırandır. Kalptir su! O kalpte nilüfer çiçeğini açtırandır. Bir renk alsa, beyazı alır. Karanlığa ışığı yakandır.

Ay: Yengeç (00:23 boşlukta)
Güneş: Başak    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ay

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Gerilimi: Değişim kaçınılmaz olduğunda, bundan kaçmak, bunu ertelemek sadece geciktirmektir. En iyi zaman şimdi! En doğru yer burası!
"güzellik dehası" Güneş İşbirliği: Gelişim içselleşen pratik ile mümkündür ve eyleme güzellik, ruh, ışık katan budur.
"bilim dehası" Jüpiter Çatışması: Duygular, aklın önüne geçtiğinde kaos başlar.
"gizli güneş" Uranüs Çatışması: Bazen ne yapsan olmuyor gibidir, öyleyse farklı bir şey dene, bir şey yapma ve seyret yalnızca!

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"bilim dehası" Jüpiter İşbirliği: Şanslı bir buluşma! Kalp, en doğru olanı bilir. Onun dili anlaşılır olduğunda, insan kendi özündeki dehaya aşık olabilir. Yaşamı huşu ile süzün. O değiştirmemiz değil, anlamamız gereken bir armağan!

Gün titreşimi bugünün "yola çıkma" günü olduğundan söz ediyor. Karanlık ve aydınlığın tam ortasında ilerleme! Aşağıda ve yukarıda olanın farkında olarak... Rehber kartımız "ay" bizden içeride olanın dışarı çıkmasına izin vermemizi, içe çekilişe karşı koymamamızı ve bu çekilişin bir doğuma gebe olduğunun farkında olmamızı istiyor.

DOĞUMUN IŞIĞI
16 Eylül Cumartesi (Satürn günü)

Doğum gerçekleşiyor. Yaşamın en kutsal armağanı... Karanlık, ışığa yapılan çağrı demektir. Ondan korkma, onun üzerine yürü ve sana vereceği armağanı almaya kendini aç. Karanlık sadece açık olmamızı ister. Bu doğmak demektir.

Ay: Aslan (04:08 itibariyle)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 26 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"adalet dehası" Mars Buluşması: Aklıyla savaşı bütün olmayanın zafer şansı yoktur. Kalp bu alanın inşasında gerçek sesini bulur. Savaş, yolda olmaktır. Zafer, o yolu içsel bir yolculukla onurlandırmaktır.

Gün titreşimi bizi seçimlerimizin bizi içine taşıdığı süreçlerin farkında olmaya çağırıyor. Üç dinleyin, bir konuşun, yine ddinleyin ve kalbinizin sesini duyun, onun dudaklarınızdan dökülmesine izin verin. Rehber kartımız "güneş" bizden parlamamızı istiyor. Nasıl? Özümüzde saklı o basitliği bularak. Teşekkür ederek, şükrederek, gülümseyerek, var olanın kıymetini bilerek, ona dokunarak, onu hissederek...

DOĞANIN IŞIĞI
17 Eylül Pazar (Güneş günü)

Aslan enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! İçinizdeki çocuk biraz yaramazlık mı yapmak istiyor? Haydi biraz şımaralım, kendimizi şımartalım! Kendime, sadece kendim için olan bir saat ayırsaydım, nasıl olurdu? Güneşin ışığını derinlerinizde hissedin.

Ay: Aslan
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 27 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Denge

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Güç, onu kullanmayı bilen ustanın elinde ışığına kavuşur.
"bilim dehası" Jüpiter İşbirliği: Zerafet, doğa ile uyum, öze yakınlık, yaşamı içine almak, onun içinde büyümek, gökyüzüne dokunmak, yıldızın ışığına bulanmak ve parlamak demektir.

Gün titreşimi bugünün kendimizle bütünleşmek adına çok güzel bir gün olduğundan bahsediyor. Önemli bir eşikteyiz! Yolun sonu ve yarın yeni bir zaman başlıyor! Ne öğretti bize tüm bu hafta? Hasat zamanı! Rehber kartımız "denge" bizden doğanın, ruhun, yaşamın dansına eşlik etmemizi istiyor. Bu dansı kendine lütfeder misin?

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.