Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Şarkı söylemek lazım

02 Ekim - 08 Ekim 2017 haftası

Haftaya toprak elementinde gerçekleşen Mars- Pluto üçgeninin güçlü enerjisiyle giriyoruz. Ne için mücadele içindeyseniz ona tam konsantre olmak süreci kolaylaştırır. Hemen ardından Venüs ve Pluto aynı açıyla buluşuyor. Ya zayıflayarak kopan ya da derinleşerek güçlenen bağlar! 5 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek dolunaya doğru ilerlerken gündemin iniş ve çıkışlarına hakim olabileceğimiz bir soğukkanlılık ve sağduyu ile hareket etmek en iyisi! İrade ile sınanıyoruz. Dans edin, şarkı söyleyin, yoga veya spor yapın, yükselen enerjiyi dönüştürün.  

Dolunay koç burcunda, 5- 11 ev aksında gerçekleşiyor. Savaş ve barış! Savaş, ateş enerjisidir, eylem gerektirir. Eylem olmaksızın hiçbir şey gerçekten var değildir. Barış, hava enerjisidir, akıl gerektirir. Akıldan yoksun hiçbir parça kadere hakim bir varoluş dahilinde değildir. İyicil bir niyette bir araya gelme ve kendimizi en yalın şekilde ifade etme zamanı!
Düzenleyici Mars 4. evde ve düşük konumda olan Venüs ile partil kavuşum, iyicil parça baskı alltında, ağır eleştiriler, mükemmelliyetçi tutumlar, haddi aşan fedakarlıkların yarattığı hayal kırıklıkları, açığa çıkan değersizlik hissi, bir kaşık suda fırtına koparmak söz konusu olabilir. Bunlar daha çok iç dünyamızda, ev ve aile yaşantımızda gerçekleşiyor. Büyük beklentilerden kaçınmakta, basit ve sade düşünmekte, kazan- kazan ilkesinden yola çıkarak ortak çözüme yaklaşmakta fayda var. Süreç bizden netlik ve incelik bekler.

İkizler yükseliyor ve düzenleyici Merkür Güneş’e yaptığı yaklaşan açıyla yanık durumda, karar ve ifadelerde egosantrik tutumlardan bahsetmek mümkün! Uzlaşmacı olmakta ve sen dilindense ben dilini kullanmakta fayda var: ‘’Sen şöyle şöylesin!’’ değil de ‘’Bu bana böyle böyle hissettiriyor ve ben bu durumu anlamaya çalıyorum, bana yardımcı olur musun?’’

Etrafta dedikodu kol geziyor, merkezimizi korumakta ve galeyana gelmemek en iyisi! Herkes birbirinde kendi perspektifinde ve odağında olanı görür. Derim ki gözlemci olun; bununla birlikte müdahil olmayın, buna gönüllü olmadığınız müddetçe müdahil olunmasına da izin vermeyin.

Pluto 8. evden T- kare açı kalıbı ile sürece dahil oluyor. Paspas altına itilmiş ne varsa ortaya çıkıyor. Bastrılmış öfkeler, ifade edilememiş duygular, içimizde sıkışıp kalanlar, göz ardı edilenler... Yüzleşme zamanı! Mutlak bu dolunay bir şeyleri kökten değiştiriyor olacak. Buna direnmek yerine bu değişimin ve tamamlanışın gerçekleşmesine izin vermekte fayda var.

Neptün 10. evden kendini göstermeden gündem yaratıyor. Yanılgılardan, aşırılıklardan bahsetmek mümkün! İş yaşamı, kariyer döngülerimizde artistik yeteneklerimizi kullanmak başarı sağlıyor. Beklenmedik etkileşimler oluşuyor. Akıntıya ters yüzmektense bütünsel bir bakış açısında gerçekleşmekte olanın bizi neyi anlamaya çağırdığına yoğunlaşmakta fayda var. Neyin, neyin önünü açmakta olduğunu ilk bakışta anlamak mümkün olmayabilir.  

8 Ekim Pazar günü Merkür, Güneş’in kalbinde, en güçlü konumunda gözüküyor. Karar ve ifadeler için çok değerli bir zaman! İletişim gücü yükselir. Bu kavuşum terazi burcunda gerçekleşiyor. Dolunay ile başlayan küçülen ay fazını (20 Eylül ile 5 Ekim arası oluşan gündem başlıklarının kapanışı) deneyimlerken bu akışkanlık hepimize, özellikle iletişim süreçlerimize çok iyi gelecektir. Dolunayın gölge burcu olan akrep yeniayına doğru ilerliyoruz, fırtına sonrası doğan güneş...

Haftanın son günü, Venüs- Satürn karesi kesinleşiyor, ilişkiler cephesinde önemli bir temizlik zamanı! Bir rota çizmemiz ve nereye doğru ilerlediğimizin, bunu ne kadar bizi ifade ettiğinin farkına varmamız isteniyor. Keyif ve mutluluk, sağlıklı bir özgüven, yerinde bir tevazu, içten gelen bir zerafet ile köklenir. Tam bu eşikteyiz!

2 Ekim Pazartesi (Ay günü)
Ay: Balık (17:26 itibariyle) (14:12 boşlukta)
Güneş: Terazi

Kova enerjisiyle uyandığımız gün, öğle saatleri itibariyle boşlukta bir enerjinin içine bırakıyor bizi! Kova ile idealist bir başlangıç, sosyal temaslar, insancıl bir bakış, ardından gelen durgunluk ve Ay’ın balığa geçmesiyle başlayan puslu, içsel bir yolculuk...

Satürn, Uranüs ve Jüpiter ile uyumlu açılar göze çarpıyor. Dersimizi alıyoruz, daha farklı bir noktadan bakıyoruz, aklımızı kullanıyoruz. Çarpışma bizi bilinç boyutunda bir sıçrayışa taşır ve bu idrak sağlar, taşlar yerine tam da burada oturur. Böylelikle yeni bir boyutun kapıları aralanır.

3 Ekim Salı (Mars günü)
Ay: Balık
Güneş: Terazi

Ay balık enerjisiyle uyanıyoruz güne! Düzenleyici Jüpiter terazinin son derecelerinde ilerliyor ve akrebe geçmeye hazırlanıyor. Krizli bir doğası olan akrebe doğru gerçekleşen bu geçiş gerilimi arttırıyor. Kendini akrebin serin sularına bıraktığında(10 Ekim) sancı yerini doğuma bırakıyor olacak.

Merkür ve Güneş açılarıyla, anlamakta, kendimizi ifade etmekte zorlandığımız durumlar söz konusu olabilir. Cevapların süreç içinde gelişine izin vermek en iyisi! Pluto devrede! Arzu duyulan dönüşüm! Venüs karşıtlığı var. Duygular, özellikle ilişkiler cephesinde yanılgılar yaratabilir. Dengede olmakta fayda var.

4 Ekim Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Koç (23:39 itibariyle) (10:18 boşlukta)
Güneş: Terazi

Güne balık enerjisiyle başlıyoruz! Neredeyse gün boyu Ay boşlukta takılıyor olacak. Büyük kararlardan kaçının. Ayağınıza takılıp duran işlere yoğunlaşın. Otomatik pilota bağlayın ve sadece yapmakta olduğunuz işe odaklanın. Olabildiğince esnek olmaya, rotanızı korumaya bakın. Süreç içindeki aksaklıklara çok takılmayın. Hiçbir şey hiçbir zaman mükemmel değildir. Belki de oluşan bu aksaklıklar tam da bunu anlayabilmemiz içindir.

Mars’ın aktif rol oynadığı bir gün! Enerji yüksek! Onu bilinçli yönetmekte fayda var. Satürn de gündemde! Bugün dersimizi anlama zamanı! Kaçmaya başladığınız an önünüzde Satürn belirecek! ‘’Önce üzerine düşeni yap, sonra neyin olup neyin olmadığından bahset!’’ diyor. Sulu sepken takılmayın, aklınızı kullanın! Kapanan bir kapı, açıldığının farkında olmadığınız bir kapı demektir.

5 Ekim Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Koç
Güneş: Terazi

Koç enerjisiyle uyanıyoruz güne! Enerji yüksek ve yakıcı! Bizim denge kurmamız gerekiyor kendimizi ifade edebilmek için! Bu çabanın bile dışına çıkabilmekte fayda var. Biraz sessizleşebiliriz. Yeter ki bu kendimizi bastırmak şeklinde olmasın! Yoksa ani patlamalar mümkün! Dinginliğe, üzerimizdeki baskıyı azaltacak ve daha geniş bakmamıza yardımcı olacak bir şeyler yapmaya ihtiyacımız var. Genişliyoruz, bütün mesele bu ve bu sandığımız kadar kolay değil! Ne için harekete geçmek istediğimizden emin olmamız gerekiyor.

6 Ekim Cuma (Venüs günü)
Ay: Koç
Güneş: Terazi    

Koç enerjisiyle uyanıyoruz güne! Dolunay üzerimizdeki baskısını henüz üzerimizden çekmiş değil! Pluto ve Mars etkileri görünüyor. Enerjimizi yoğunlaştıracağımız bir başlık yoksa nereye patlayacağımız hiç belli olmaz. En iyisi kendinize keyifli bir odak bulun. Öğle saatlerinde bir şeyler daha yerine oturmaya başlıyor ve gece saatlerine doğru kendimizi çok daha özgür hissediyoruz. Sürpriz gelişmeler, kararlar oluşabilir. İç sesinize kulak verin, bir adım atın ve bırakın su akıp yolunu bulsun.

7 Ekim Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Boğa (02:55 itibariyle) (01:37 boşlukta)
Güneş: Terazi

Boğa enerjisiyle uyanıyoruz güne! Ne güzel bir hafta sonu! Huzur ve güven teması! Toprak enerjisi! Toprağın insana güven veren zemini! Haydi topraklanın, köklenin ve doğanın gücünü içinizde hissedin! İşte keyif budur!

Jüpiter ve Neptün etkileri gözüküyor. ‘’Deneyimle, yaşa, bil ve kazandığın bu yeni perspektiften bakmanın tadını çıkar.’’ diyor. Neptün özellikle gece saatlerine doğru bizi içsel bir yolculuğa taşıyor. Antenler açık! Ruhunuza kulak verin!

8 Ekim Pazar (Güneş günü)
Ay: Boğa
Güneş: Terazi

Boğa enerjisiyle, düzenleyici Venüs’ün başak burcunda olduğunu düşünürsek, gelişim yolculuğuyla bütünleşen, köklerimizin güçlenmeye devam ettiği bir gün! Sadeleşmeye bakın! Pluto ve Mars açıları yoğun ve güçlü bir enerji yaratıyor. Önemli bir gün! Bugün ne yapıyorsak, neyin içinde olmayı seçmişsek, seçiyorsak, bu bizi dönüştürüyor olacak. Bugüne ne ektiğinize dikkat edin, o sizin yarınınız olarak karşınıza çıkacak!

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.