Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Uzmanlarımız > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: kum döküyor...
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkum döküyor...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Tem 2009
Konum: ev
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Tesekkür: 19
Puan: 34
%100
Mesajın Direkt Linki Konu: kum döküyor...
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 02:23
merhaba dr.bey....
10 aylık oğlum 10 gün önce 38.8 ateşi çıktı ve 4 kere kustu dr. gittik kan ve idrar tahlili yapıldı....
kanı iyi çıktı ama idrar tahlilinde hafif derecede kum döktüğü anlaşıldı......dr. bunun için hiç bir ilaç vermedi...bol sul içirin karpuz falan yedirin dedi....
 
ama boğazları kızarık olduğu için antibiyotik macrol verdi....5 gün kullandık...daha sonra öksürük başladı balgam ciğerlerine inmiş ve öksürük şurubu verdi....1 hafta kullandım....hala öksürük geçmedi....bu gün kontrolümüz vardı eşim çalıştığı için gidemedik..
 
bebeğim  çok iştahsız ve yeterli vitamin alamıyor diye
supravit ve zinco kullanmaya başlamıştık....(antibiyotik alırken supraviti vermedim.)
bebeğimin 10 gündür kusması geçmedi.....dün 4 kere bu gün ise vitamin şurubunu içirdikten sonra miğdesikalkıp kustu....yani hemen hemen hergün kusuyor....yediği herhan çıkcakmış gibi duruyor...miğdesi sürekli bulanıyor gibi yapıyor ağzına ne verirsem....acaba zinco danmı dedim 3 gündür vermedim ama yok gene devam ediyor....
ağzına ekmek koparıp verirdim, kavun verirdim, köfte verirdim yutardı....ama şimdi hiç bişey vermemiyorum direkmiğdesi bulanıyor gibi kusucak gibi yapıp diliyle itiyor...
neden olduğunu bir türlü anlıyamadım....
çok uzun oldu değerli vaktinizi çalıcam ama yardımınıza ihtiyacım var doktorum...
teşekkürler...
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 37132
Tesekkür: 32079
Puan: 49314
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 09:44
2-3 gün ateşi takiben öksürük başlaması, zaten teşhisin yanlış olduğunun göstergesi. Boğazı kızarık filan değil. Grip geçiriyorsunuz. Öksürük, 2-3 hafta sürecek. Antibiyotikler etkisizdir. Ateş düştüğü halde öksürük devam eder. Bu durumlarda bizim doktorlar "Grip" hastalığını bilmedikleri için, hemen "Astım ilaçları" ve "Antibiyotik" başlarlar. Hangisi iyi gelirse niyetine. Bu doktorların tipik reçeteleri:  "-Augmentin , Ventolin, Zyrtec , Peditus ve Calpol-"  şeklindedir. Siz bütün ilaçları çinko dahil kesin. Bol serum fiz. ve "Cold-mix" kullanın.. Eski maillere bakın. 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Tem 2009
Konum: ev
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Tesekkür: 19
Puan: 34
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 11:28
dr. bey ateşi çıktığında eski maillerinizi okuduğum için düşürmeye falan çalışmadım...sadece calpol verdim ama soğuk kompleks falan yapmadım....gece boyunca sürdü...
evet haklısınız burnu tıkalı....burnuna sipreyini sıkıyorum baş ucunada mendile vicks sürüp koydum ama yinede açılmıyor...geceleri burnu tıkalı olduğu için ememiyor bile.... ben kocaelinde oturuyorum ve aratmadığım yer kalmadı ama cold-mix bulamadım....neden bulamıyorum onuda anlamadım...öyle birşeyden haberleri bile yok gariplerin...
pekala kusması için ne yapmalıyım kendiliğinden gribi geçince kendiliğinden geçermi...?
supraviti d vitamini ve yetersiz beslendiği için vermişti..onu bırakıp devit 3 kullanayım tekrardan...?
kum döktüğüdemi yalnış teşhiş..?
dr. bey neden herkez farklı bişey söylüyor..?
çok teşekkürler ilginiz için...KizBebek
 
 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 37132
Tesekkür: 32079
Puan: 49314
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2009 Saat 14:07
Şu yapılan tahlilleri bana bir yazarmısın, bakalım "kum" ne imiş... Kusması geçene kadar vitamin verme. Ateşi düştü ise, merak etme, ama ateşi hala devam ediyorsa, tekrar göstersen iyi olur. Keşke tahlil sonuçlarını ilk mailde yazsa idin.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Tem 2009
Konum: ev
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Tesekkür: 19
Puan: 34
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 01:30
 

TAM İDRAR TAHLİLİ.......02.07.09

RENK                                           SARI                                   SARI

DANSİTE                                    MİKTAR YETERSİZ      1015-1025

pH                                              ASİT                                 5-7

PROTEİN                                     NEGATİF                    NEGATİF
GLUKOZ                                       NEGATİF                   NEGATİF
ASETON                                        NEGATİF                  NEGATİF
BİLİRÜBİN(İDRAR)                     NEGATİF                      NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN                           NORMAL                      0,2 mg/dl
NİTRİT                                        NEGATİF                        NEGATİF
GÖRÜNÜM                                 HAFİF BULANIK               BERRAK            
MİKTAR                                      2                    cc                 
 
              HER SAHADA: 1-2 LÖKOSİT , 1-2 EPİTEL HÜCRESİ
       VE AZ SAYIDA AMORF-ÜRAT GÖRÜLDÜ
 
SONUÇ: HAFİF DERECEDE KUM DÖKÜYOR..
 
DR. SİZE GÜVENİM SONSUZ....
1 HAFTA SONRA TEKRAR TAHLİL YAPILMASI GEREKİYORDU AMA EŞİM İZİN ALAMADIĞI İÇİN YAPTIRAMADIK..
ATEŞİ YOK AMA KUSMASI DEVAM EDİYOR.....NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.....
6. AYDAN SONRA HEP ZOR YİYEN BEBEKTİ AMA ÇOK ACIKINCA YERDİ....
1 GÜNDÜR HİÇ ACIKMIYOR AĞZINDA TUTUYOR YUTMUYOR.......BURNUYLA OYNAYARAK BEN YUTTURUYORUM.....AMA NE ÇARE YEMESİNİN ARDINDA 3 SAAT GEÇSE BİLE KUSUYOR VE ÇIKARIYOR......6. AYIN KİLOSU 8.200 DÜ.......ŞİMDİ İSE 8.450......
9 KİLO OLUYOR GENE VERİYOR...
İŞTAH HİÇ YOK AZ BİŞEY YEDİRİYORUM DİYE SEVİNİYORUM AMA ARDINA KUSUNCA ÜZÜLÜYORUM.....KUSMASINA Bİ ÇARE VARMI ACABA...NE YAPMAM GEREKİYOR..
BİDE KUTU SÜTÜ İÇİRMEYE BAŞLADIM UYURKEN...UYANIKKEN ONUDA İÇMEZ.....ACABA KUSMASI ONDANMI DİYORUM AMA İÇMEDİĞİ ZAMANDA KUSUYOR......
YARDIMINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER...
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Tem 2009
Konum: ev
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Tesekkür: 19
Puan: 34
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 01:34
KAN TAHLİL SONUCU İYİ ÇIKTIĞI İÇİN YAZMADIM....10 GÜNDÜR HİÇ ACIKMIYOR YAZACAKTIM..
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
runya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Tem 2009
Konum: ev
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Tesekkür: 19
Puan: 34
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 01:46
DR. BEY KAN TAHLİLİNDEDE NORMAL DEĞERDEN FARKLI OLANLARI YAZICAM...
MCV          78.0                 um3                  80-97
MCH          25.7                 pg                      26.5- 33.5
MON%     14.0                    %                    4-10
MON          1.1                   10mm                   0.3-0.8
 
acaba sorun varmı.....niye bunlar değişik normal değerlerden....
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 37132
Tesekkür: 32079
Puan: 49314
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 09:36
İdrarı temiz,zaten erkekler sistit olmaz. İdrar tahlilleri ile boşuna uğraşıyorlar. Kum filan döktüğü yok, Bunun çocuğa bir zararı da olmaz. Kan tahlilinin normal olması (farklı değerler, manidar değil), gene gripal enfeksiyonu işaret ediyor. Bir tek MONO yüksekliği  "Enfeksiyöz  Mononükleoz" lehine... Bu da viral ve tedavisi olmayan ve gerekmeyen bir hastalık... Yeryüzünde hiçbir vitamin,yetersiz beslenmede çözüm olamaz.. Bu bir aldatmacadır. Sizin hastalığınız 1 hafta kadar sürüp kendiliğinden geçecek. Hiçbir ilaç kullanmayın.Zaten aşırı kilolu, iştahsızlığı biraz da ondan olabilir. Sakın zorlamayın.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.