Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kahvaltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkahvaltı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007
Konum: OZAN
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: kahvaltı
    Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2008 Saat 11:23
Kadir Bey sabah kahvaltısında bebeğime kaymak yedirebilir miyim sakıncası var mı?
Bayramda köye gideceğiz,orda yeni sağılmış taze fakat pastörize olmayan iyi kaynatılmış inek sütlerinden 1 yaşındaki oğluma verebilir miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2008 Saat 13:12
Pastörizasyon, sütün 65 dereceye gelmesi ile sağlanır. Kaynatılınca 100 derece olur. Kaynatılan süt, pastörize gibidir.
Kaymak çok iddialı bir gıda.. Anadoluda Manda sütü içildiği için, çocuklar otomatikman, kaymağınıda yemiş oluyorlar. Bu düz mantıkla bakıldığında, az miktarda verilmesinde bir sakınca yoktur. Kaymak, Türkiye dışında bilinen ve kullanılan bir gıda maddesi değildir. Verecekseniz, iki-üç lokma yeterlidir.
6. aydan itibaren süt veriyoruz. Taze süt kaynatıldığında kaymak tutar. Bu kaymak alınırda alttaki süt verilirse "kabızlık" yapabilir. Kaymak yedirerek bunu dengeleyebilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.