|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erhazan ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Tem 2017 Saat 13:18 |
Hocam gecen gun kiyma almistim kasaptan, uzerinde son tuketim tarihi falan yoktu, kasaba sordum, o da buzlukta 1 sene bekler bu etler diye yanit verdi. Simdi bu etin ne zaman uretildigini de bilemiyorum. Kirmizi et maksimum ne kadar saklanabilir buzlukta, 1 sene cok uzun sanirim. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Etin; buz dolabinda tutulmasi baska sey; Dondurulmus sekli baska bir sey.. Eti dondurursaniz, senelerce kalir... 2.Dunya Savasi esnasinda, Turkiye harbe hazirlik olarak, cok miktarda eti dondurmustu.. Bu etler, Harb bittikten sonra; onlarca seneler kullanildi. En kolay yontem: KOKLAYIN... |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben kolaylık olması açısından eti kuşbaşı ya da kıyma olarak pişirip porsiyonlayip saklıyorum derin dondurucuda. Kullanacağım zaman da direkt dondurucudan çıkartıp az su koyup haşlama usulü çözüyorum. Ya da yemeklerin içine direkt atıyorum. Bazı yerlerde böyle yapmaktansa eti çöpe atın vitamin mitamin kalmıyor diye okudum. Önce buzdolabında çozdurulup kullanilacakmis vs. Benim yaptığım yöntem yanlış mı?
Düzenleyen esya - 08 Ağu 2017 Saat 09:33 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz o APTALLARA bakmayin... Onlar oyle bos-bos konusurlar!!! Etlerde, hangi vitaminler varmis, bir soylesinler!!!
Sizin yonteminiz yanlis filan degil... Zaten, Mikro-dalga firinlar, Derin dondurucu olan evler icin icat edilmistir.. Eger; et parcasi BUTUN halde ise, ve onu parcalayip, oyle pisireceksiniz, Buzdolabinda cozdurursunuz.. Yoksa, ufak porsiyonlardaki gidalari, dogrudan pisirebilirsiniz.. Artik Turkiye'deki Tip fakultelerinde, adam gibi Biyokimya okutulmadigi icin, Proteinlerin ozellikleri bilen doktoru oralarda aramayin.. Siz benim yazilarimi okuyun, gene anlamadiginiz veya bulamadiginiz bir konu olursa, onu konusuruz. Sut; 70 derecede isininca; "Proteinlerin anasi agliyor" diyen Prof.larin oldugu bir ulkenin doktorlarindan ne hayir gelirki!!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|