|
Kolesterol ve d vitamini değerleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Ziynet Tuba
Üye
Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ziynet Tuba
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kolesterol ve d vitamini değerleriGönderim Zamanı: 18 Tem 2024 Saat 21:31 |
|
Ekte size kan tahlil sonuncumu ilettim rica etsem kolesterol ve d vitamini ile ilgili ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz. 40 yaşındayım, 1.60 boy, 46 kiloyum, 1 yaşında bebeğim var neredeyse hala tamamen emerek besleniyor. Düzenli kullandığım hiç bir ilaç yok. Son 3 ay içerisinde 2 kez ampul d vitamini kullandım ama hala düşük görünüyor, 1 ampul daha içmelimiyim, yada nasıl bir yol izlemeliyim. Kolesterol ile ilgili olarak yıllardır hep hem hdl hem ldl kolastrolüm yüksek olurdu, her ikisi de yüksek olduğundan sorun değil deniliyordu ama bu tahililimde sadece hdl yüksek çıkmış. Bu arada yorumlamanız açısından önemli bir bilgi mi bilmiyorum ama kemik erirmem var, o nedenle bunu da belirtmek istedim. Tahlil yaptırmamın nedeni çok yorgun ve bitkin hissetmemden dolayı idi. Yardımcı olursanız çok sevinirim, tahlil yaptırdım ama sonuncu değerlendirmek için doktora gitmedim ne acıki buradaki doktorlara güvenemediğimizden. Şimdiden çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2024 Saat 09:17 |
|
1- D vitamin seviyeniz hala düşük. 1 ampul Dvit3 daha için ve Ekim ayında tekrar ölçüm yaptırı, bana yazın.
2- HDL yüksek olması iyi bir şey. LDL zaten düşük. Bir problem yok. 3- D vitamin seviyeniz; 50-100 arası olduğunda kemik erimesi durur. Ama asla eski halini alamaz. 4- Halsizliğiniz, sıcaklardan ötürü ter ile tuz kaybı sonucu olabilir. Biraz tuzlu yiyin. 5- Emzirmeye devam edin.
|
|
![]() |
|
Ziynet Tuba
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ziynet Tuba
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2024 Saat 14:26 |
|
https://hizliresim.com/eydsatp
Merhaba hocam, belirttiğiniz gibi bir ampul daha içtim ve ekimde test yaptırdım, d vitaminim daha da düşük çıkmış, nasıl ilerlemeliyim acaba? Şimdiden cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim. Test sonucunu ekledim maile
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2024 Saat 20:27 |
|
Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 için. Mart ayında tekrar ölçüm yaptırıp bana yazın.
Geçtiğimiz yaz; hiç mi güneşe çıkmadınız?
|
|
![]() |
|
Ziynet Tuba
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ziynet Tuba
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2024 Saat 21:02 |
|
Tamam hocam çok teşekkürler, çıktım aslında yani bebeğimin peşimde sürekli sokaklardaydık güneşte.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|