|
Süt düşmanları |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120075 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Süt düşmanlarıGönderim Zamanı: 3 Saat 41 Dakika önce Saat 17:12 |
|
Aşağıdaki yazı bugünkü Sözcü gazetesinden alınmadır. Bir vakitler; "-Süt zararlıdır, pastörizasyon zararlıdır, çiğ süt için " diyen Prof. lara ne oldu acaba? Utanmadan, hastahane kapılarına: "-İnek sütü inekler içindir!" diye poster asanlar niye sesleri çıkmıyor? "ÇİĞ SÜT DAHA SAĞLIKLI İDDİASI" DOĞRU MU?Toplumda yaygın olan bazı yanlış inanışlar var. Bunlardan biri de çiğ sütün pastörize süte kıyasla daha besleyici olduğu yönünde. Ancak bilimsel veriler bu iddiayı desteklemiyor. Biomolecules dergisinde yayımlanan bilimsel bir çalışmaya göre, uygun şekilde uygulanan pastörizasyon işlemi sütün besin değerini kayda değer biçimde azaltmadan, zararlı bakterileri etkisiz hale getiriyor. PASTÖRİZASYON NEDEN ÖNEMLİ?Pastörizasyon, gıdalardaki zararlı mikroorganizmaları yok etmek amacıyla uygulanan kontrollü bir ısıtma işlemidir. Süt için bu süreç, ürünün yaklaşık 63 dereceye kadar ısıtılması ve ardından hızla soğutulmasını kapsar. Bu yöntem sayesinde gıda kaynaklı hastalık riski önemli ölçüde azalırken, süt ve süt ürünleri insan tüketimi için çok daha güvenli hale gelir. Süt genellikle doğrudan üretici tarafından değil, işleme tesislerinde pastörize edilir. Gerekli görülmesi halinde ek hijyen ve işleme aşamaları da uygulanır. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|