Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konu2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5365
Mesajın Direkt Linki Konu: 2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 01:30

1. Bu dönemde Hayır kelimesini kullanmamaya özen göstermeliyiz. Mümkün olduğunca yapılmasını istediğimiz maddeyi pozitif cümlelerle anlatmaya çalışmalıyız. Örneğin duvarı çizen çocuğumuza " duvarı çizme" demek yerine duvar çizildiği zaman kirlenir. Ben sana kağıt vereyim oraya çizmeyi deneyebilirsin pozitif bir yaklaşımdır.
  2. Çocuğumuza zarar vermeyeceğini düşündüğümüz bazı konularda ısrarcı olmak yerine yapmak istediğini yapmasına izin vermeliyiz. Örneğin yemek yerken önlük takmak istemiyorsa üstünün kirlenmesini göze alarak buna izin vermeliyiz.
  3. Yasaklar koymak yerine kurallara uyduğu zaman ödüller verip, bunu vurgulamalıyız. Örneğin duvarı çizen çocuğumuzun elinden kalemi almak yerine kağıda çizdiği zaman aferin demek daha doğru olacaktır.
  4. Çocuğumuza alternatifler sunmalıyız. Örneğin kışın mont giymek istemeyen çocuğumuza değişik kıyafet alternatifleri sunarak onu seçmeye yönlendirmeliyiz.
  5. Çocuğumuz bir konuda ısrarcı davrandığı zaman onu başka bir yöne yönlendirmeye çalışmalıyız. İlgisini çekeceğimiz başka bir konu üreterek o tarafa yönlendirmeliyiz.
  6. Çocuğumuzun bu döneminde konuların çekişme alanına dönmesine izin vermemeliyiz. Kendisine zarar vermediğini düşündüğümüz tüm konularda mümkün olduğunca uzlaşmacı bir tavır sergilemeliyiz. Ona gerçekten zarar vereceğini düşündüğümüz konularda ısrarcı davranabiliriz. Örneğin caddede elimizi bırakmak isteyen çocuğumuza, bunun mümkün olamayacağını ve tehlikeli olduğunu söylemeliyiz. Bu konuda sözle hayır elimi bırakamazsın desteklemeleri yapabiliriz.
  7. İstediği şeyi neden yapamayacağınızı basit bir şekilde açıklayın ve bu açıklamayı yaparken mutlaka bu durumdan dolayı ne kadar üzgün olduğunuzu belirtin. Onun istediği şeyi sizin de istediğinizi ama koşulların buna izin vermediğini söyleyin. Duygularını paylaştığinızı bilmek onu hem rahatlatacaktır hem de sizin ona karşı sürekli engeller koyan bir düşman olarak görünmenizi engelleyecektir.
alıntı
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10157
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 01:42
ellerine sağlık canım 
Yukarı Dön
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Puanlar: 5365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 01:44
rica ederim canım Smile
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 02:25
ClapClapClap
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 12:37
Çocuğumuza zarar vermeyeceğini düşündüğümüz bazı konularda ısrarcı olmak yerine yapmak istediğini yapmasına izin vermeliyiz. Örneğin yemek yerken önlük takmak istemiyorsa üstünün kirlenmesini göze alarak buna izin vermeliyiz.
bunu son zamanlarda yapar olduk,baktım ben söyledikçe o daha kötü oluyor,bizde önlük takmıyoruz son zamanlarda,başta çok döktü etti ama şimdi biraz daha alıştı sanki
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 12:54
arkadaşlar bu 2 yaş sendromu acaba 2 yaşına yaklaşırken mi yoksa 2 yaşını doldurduktan sonra mı oluyor? hep merak etmişimdir, konusu gelmişken bir danışayım dedimWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 13:04

ya şimdi seha iki yaşının sonlarında başlarında yoktu böyle şeyler,aslında başlamıştı ama bu kadar ileri derecede değil,şuan seha 27 aylık oldu ,ve kesinlikle başa çıkamıyoruz ne ben ne babası,inan akşama kadar kitap elimizde sorduğu sorulara  o şekilde cvp veriyoruz,yada nerde hayırı ısrarla söyleyeceğimizi..çocuk büyütmek çok zor hele büyüdükçe,inanın küçükkkenki ağlamaları diretmeleri hiç bişey değilmiş,şimdi bi yandan şımarmasın diyoruz ,bi yandanda bu yaş sendromu olduğunu bildiğimiz için çok fazla üstüne gitmememiz gerektiğinide biliyoruz,yani zor ama tatlı oda öğreniyo bizde..

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 13:32
Zeynep bu yazıyı banamı ithaf ettinTongueLOLLOLLOLLOL

Burcu Zuhal azdı kudurdu bu yaş sendromumu bilmiyom ama önceleri böyle diildiTongueŞimdi 22 aylık,istediği olmayınca yerlere yatıyo sanki döve döve öldürmüşsün gibi ağlıyo ağlıyoConfusedhiçbişiy yapmadan onu izliyom bazen sinirim bozuluyo oturup gülüyomLOLbazende dayanamıyom gidiyom biyere ağlıyomCryDişlerimi fazla sıkıyomuşum farkında diildim dişlerim sızlamaya başlayınca baktım ben sıkıyorum çenelerim ağrımış ta artıkConfusedÇok hırçın,çok sinirli şaşma yanılma bişiye takılıp düşsün fıttırıyoLOLtakıldığı şey bensem Allaahhh diyom son duanı etLOLLOLLOLşu anda ütü masasıyla boğuşuyo bana bulaşmıyo bende ona bulaşmıyom sadece izliyomLOLbi işin başına geceyim ayaklarımın dibindedir mızıl mızılConfusedama o şurda oyalansın ben burda oturayım bşşiy yokTongueoynayalım istemiyom artık oynayamıyozda sıkılıyo o kendi bildiğini okuyoConfusedaz önce tuttu yakamdan sanki ona borçluyumda alacağını tahsil etmeye çalışan vatandaş gibydiLOLLOLLOLoy oy çok zorTonguebiyere gidesim yok o yüzden burnumdan geliyo Tongue
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.