Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil hastalık hk.39 ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil hastalık hk.39 ATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 140
Mesajın Direkt Linki Konu: acil hastalık hk.39 ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 18:11
doktor bey

dün akşam üzeri 7 aylık kızımda kusma başladı. gece 2 de hastaneye gittik. kan ve idrar tahlili yapıldı ve serum baglandı. sabaha karşı hastanede ateşi çıktı.

yapılan testler sonucu boğazlarında enfeksiyon olduğunu söylediler

KAN TAHLİLİNDE
WBC 11,4 ÇIKTI.İDRAR TEMİZ.

DEVLET HASTANESİ ATEŞİ İÇİN DOLVEN ŞURUP VE PARANOX FİTİL VERDİ.
BİRDE ENFEKSİYONU İÇİN İSE NOVOSEF İĞNE VERİLDİ.

HEPSİNİ KULLANMAYA BAŞLADIK.

BUGÜN ATEŞİ 39 DERECEYİ GÖRDÜ.

LÜTFEN CEVAP VERİN. İĞNE ANTİBİYOTİK İÇERİKLİ OLDUĞU İÇİN ÇOK GEREKLİ Mİ??
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118611
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 20:08
Eger atesi 3-4 gun devam etti ise, gripal enfeksiyon demektir. Antibiyotik gereksizdi..Zaten WBC'ninde dusuk olmasi, gripal enfeksiyon lehine..Antibiyotikler gereksiz..
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 21:01
hocam kacgundur bızde aynı seyle bogusuyoruz bızde kusma yok cok sukur fazla zorlamıyorum yemek ıcın cocuk dılı dısarda gozler suzuk 2 saat arayla 39-40 derece atesle baygınlık gecırıyor.en son gataya goturdum bogazları sısmıs dedı.amoklavın ıburamın ve calpol verdı donusumlu olarak kullanılmak uzere fakat cocuk halen bugun 5. gun ateslenıyor bogazları dılı falan cok kotu horul horul.kendımde amıplı dızanterı gecırıyorum tukendım resmen.ben ıyıyım bırazdaha ama oglum bırturlu ıyılesmıyor.ayrıca baslık acmıstım lutfen yazımı okuyun.o yazı bundan bı oncekı dr kontrolumuzdu yanı 1 hafta arayla tekrar rahatsızlandı oglum.gatadakı dr bronsıtı falan yok bademcıgı var bu cocugun dedı.oysa bı gece once acıle goturmustuk ozel hast.dr hıcbısısı yok sızden dızanterı gecmıs olabılır demıstı.cocukta ıshalde yokkı.gatadakı dr un dedıgı dogru ama 1 gun arayla baska antıbıyotıge gectık.bırı bıttı dıgerı derken cocuk yaklasık 2 aydır antıbıyotık kullanıyor.pestılımız cıktı.yardım edın ne olur.bıtkısel bal ve lımon verıyorum polen arı sutu napmalıyım baska bıran once toplansın.Tongue
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 01:09
Amoklavin'e ragmen hala atesi dusmedi ise' grip geciriyor, antibiyotik bir ise yaramayacak demektir...Grip belirli bir sure gecmeden iyilesmez..Amipli dizanteride, ikintili, sumuksu,agrili ve guvercin pisligi kadar kakalar vardir..Maalesef, her seye antibiyotik vermek sanki marifetmis gibi bir inanis var..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 11:16
yok hocam cocukta ıshal agrı ıkıntı kakasını normal gunde 1 defa yapıyor.cocugun bademcıklerı sısmıs.ne zaman gececek bu grıp.ustuste defalarca hastlandı 2 ay ıcınde.Tongue
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 20:08
Siz bademcikleri degil, cocugu tedavi edin. Bademciklerin kuculebilmesi icin en az4-5 ay hic hastaliksiz bir devre gecirmeniz gerekir. Bu simdilik yaz  oldugundan mumkun ama kisin olmayacak...O yuzden, siz cocuga bakin. Bademciklerin buyuk olmasi sadece onlarin ''aktif'' olduklarini gosterir o kadar.. Atesi olmayan hastaya sirf bademcikleri buyuk diye antibiyotik veren doktorlardan uzak durun..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2010 Saat 10:37
hocam bakım tabı guzelde cocuk hıc bısı yemek ıstemıyor.ustune varmıyorum hasta dıe ama bıraksam tum gun ac gezıyor.krakerle yavan ekmek dısında hıcbısıye el uzatmıyor.cok sevdıgı kofte ve tavugun yuzune bakmıyor.yada yutkunamadıgı ıcın yutkunmakta zorlandıgı ıcın aglaya aglaya bırakıyor.sıvı seylerde mıdesını bulandırıyor sanırım sadece su ıcmek ıstıyor.gozlerının altı coktu oyle sonuk bıtık kucagımıza sokulup yatıyor sureklı.neysekı dun ve bugun atesı yok artık agrı kesıcı vermedım dun aksama kadar.bırde hocam bademcıklerde boy uzamasını engellıyormus dogrumu?benım bu cocuga su yerıne sutu ıcmesı ıcın ne yapmam lazım ılık su ve soguk sut ıcırmek dısında.her yolu denedım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 20:45
Bademcigin boy uzamasi ile bir ilgisi yok... Yok sunnet oldunca boy uzarmis' yok bademcik ameliyatinadn sonra uzarmis..Bunlari  genellikle koyluler uydurur,  agac budar  gibi cocugun orasini burasini kesmeye pek bir meraklilardir.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.