Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil hastalık hk.39 ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil hastalık hk.39 ATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 10:58
bademcıkler dolaylı yoldan gelısımı ve boy uzamasını engellıyormus hocam dırek degıl.yanı cocuk ıstedıgı gıbı ıstedıgı kadar beslenemedıgı ıcın veya sık sık ateslenıp bu durumdada beslenme ve gelısımıne ara verıldıgı ıcın akranlarından bırazdaha kısa kalabılıyomus.agızlarıda hep acık durdugu ıcın salak bı ıfade oluyomus yuzlerındekı benımkıde agzı acık uyuyo tukurugunu yutamıyo anne derken o n ler bayagı boguk.ama burnunda bısı yok burnu acık.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118611
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 20:27
''-yanı cocuk ıstedıgı gıbı ıstedıgı kadar beslenemedıgı ıcın veya sık sık ateslenıp bu durumdada beslenme ve gelısımıne ara verıldıgı ıcın-'' lafi  dogru, ama bu bademcigin degil ''ENFEKSIYON'' larin ozelligidir.Ates ciktiginda bunye sindirim sisteminden enfeksiyon bolgesinde kullanmak icin kan ceker... Bunun sonucunda istahsizlik olur..Enerji alimi azalacagi icinde telafi etmek icin uykuyu arttirir.Bademciklerin olup olmamasi bu sistemin calismasini bozmaz..Bademcikleri alinmis cocuktada enfeksiyon oldugunda ayni seyler olur..Bu cins korkutmalara aldanip  cocugunuzun bademciklerini aldirmayin...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2010 Saat 13:31
anladım hocam cok cok cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın.zaten bıktım ben bu cocuktan bı reflusu 15 ay cektık zaten gazlı dogdu 4 ay gece gun gunduz uyumadık sonra boyu uzamıyor ustune bademcık cıktı.ya ben en ıyısı bunu zeynep kamılın onune bırakım arızalı dıe napım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2010 Saat 23:39
Hemen moralinizi bozmayin...Her cocuk asagi yukari bu sekilde buyuyor..Biraz insan temasini azaltirsaniz daha az hasta olacak. Yuvaya basladiginda gene cok hasta olacagi bir devre baslayacak..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 10:00
zaten kresten aldım cocugu hocam krestekı 2. gun hastalandı 23 marttan bugune.anne sutunude bıraktı bagısıklık sıstemımı zayıfladı ne yapmalıyım bunun ıcın bılemıyorum.bu arada dunden berıdır SÜT ıcıyor oyle ısrarla elıne tutusturup hadı ıc aferım yapcam demıyoruz artık sutu bardagına doldurup gorebılecegı bır yere bırakıyorz.hıc ılgılenmeyınce kendısı gıdıp ıcıyor.dun o sekılde 300 ml sut ıctı:))ha ha ha cok mutluyum.hemde sade sekersız cıkolatasız ama SOGUK.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 20:27
Anne sutu ile ilgili degil, kendinizi suclamayin, krese veya yuvaya her baslayan cocuk, cok hastalikli 2 sene gecirir..Sute alismasi na sevindim...
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 21:11
hocam merhaba...
 okadar kafam karışık ki nerde nasıl hata yapıyoruz bilmiyorum.ya biz gerçekten çocuk büyütmesini bilmiyoruz diye düşünüyorum bazen.
 salı akşamı 10 gibi 27 aylık oğlumda hafif ateş başladı 38 derece ve boğazında nefes alırken havlar tarzda ses çıkıyordu.daralma var yani ve bu 3. kez oluyor.salı gecesini 39 derece ateşle geçirdik.ilk olarak akşam 10 da novalgine şurup verdim.4 saate kalmadan ateşi çıktıydı tekrar ateş düşürücü vermeye korktumen az 5 saatin geçmesini bekledim.o arada paranox fitil attım.neyse ertesi günü aile hekimliğine götürdük eşimin ısrarı üzerine.macrol diye antibiyotik bir de asist verildi.ateş düşürücü dolven ve calpole 4er saat arayla devam.dün antibiyotiği eşime aldırmadım bugün çocuk doktoruna çıkaracaktım.dün akşam 40.2 ateşi vardı ilaç saati geldiydi tam ilk önce duş aldırdık sonra ateşdüşürücüyü verecektim ki havale geçirdi.gözleri geri kaydı ve kaskatı kesildi.neyse ambulansla hastaneye gittik ateşi düşürüldü.bugün de hastaneye gittik kan idrar tahlilleri yapıldı 1,5 saat soğuk buhar verildi.
  hikaye bu doktorumuz tahlil sonuçlarında nefes borusunda daralma olduğunu biraz boğaz kızarıklığı olduğunu söyledi augmentin 70 ml antibiyotik verildi.dolvene 6 saat arayla devam dedi.elleri ayakları buz gibi kesildiğinde ateşi yükselecektir o zaman 39 olmasını beklemeden paranox fitili atın dedi.bu tedavi doğru mudur hocam? bir de zaten luminaleten ile tedavimiz sürüyor ve düzenliyiz.anlamadığımız konu da şu: biz bu ilacı havaleyi durdurmak için kullanıyoruz eğer kullandığımız halde havale geçirecekse neden boş yere ilaç yüklemesi yapıyoruz?
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 21:18
sayfa yenilendiği için ikinci mesajı yazmak zorunda kaldım hocam kusura bakmayın.
 bu boğazındaki daralma 3. kez oluyor demiştim ve doktorumuz tıp fakültesine kontrole gittiğimizde doktorumuzdan bizi yönlendirmesini isteyecekmişiz bir kbb uzmanına. bunun testleri mi yapılıyormuş,öyle bişeyler dedi.bu konuda aydınlatabilir misiniz hocam ne gibi testler bunlar?
 açıkçası bu havale olayı iyice karman çorman etti bizi.iyi bir çocuk nöroloğu bulur bulmaz oraya gidicez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.