hocam merhaba...
okadar kafam karışık ki nerde nasıl hata yapıyoruz bilmiyorum.ya biz gerçekten çocuk büyütmesini bilmiyoruz diye düşünüyorum bazen.
salı akşamı 10 gibi 27 aylık oğlumda hafif ateş başladı 38 derece ve boğazında nefes alırken havlar tarzda ses çıkıyordu.daralma var yani ve bu 3. kez oluyor.salı gecesini 39 derece ateşle geçirdik.ilk olarak akşam 10 da novalgine şurup verdim.4 saate kalmadan ateşi çıktıydı tekrar ateş düşürücü vermeye korktumen az 5 saatin geçmesini bekledim.o arada paranox fitil attım.neyse ertesi günü aile hekimliğine götürdük eşimin ısrarı üzerine.macrol diye antibiyotik bir de asist verildi.ateş düşürücü dolven ve calpole 4er saat arayla devam.dün antibiyotiği eşime aldırmadım bugün çocuk doktoruna çıkaracaktım.dün akşam 40.2 ateşi vardı ilaç saati geldiydi tam ilk önce duş aldırdık sonra ateşdüşürücüyü verecektim ki havale geçirdi.gözleri geri kaydı ve kaskatı kesildi.neyse ambulansla hastaneye gittik ateşi düşürüldü.bugün de hastaneye gittik kan idrar tahlilleri yapıldı 1,5 saat soğuk buhar verildi.
hikaye bu doktorumuz tahlil sonuçlarında nefes borusunda daralma olduğunu biraz boğaz kızarıklığı olduğunu söyledi augmentin 70 ml antibiyotik verildi.dolvene 6 saat arayla devam dedi.elleri ayakları buz gibi kesildiğinde ateşi yükselecektir o zaman 39 olmasını beklemeden paranox fitili atın dedi.bu tedavi doğru mudur hocam? bir de zaten luminaleten ile tedavimiz sürüyor ve düzenliyiz.anlamadığımız konu da şu: biz bu ilacı havaleyi durdurmak için kullanıyoruz eğer kullandığımız halde havale geçirecekse neden boş yere ilaç yüklemesi yapıyoruz?