Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - akut larenjit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumakut larenjit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 16:07
Dün kızımın nefes almakta oldukça güçlük çekmesi üzerine tekrar dr.gittik.Yine decort ampul ve soğuk buhar uygulandı.Kızım rahatladı ancak dr.hastaneye yatırmamızı söyledi.Bu böyle gelip gitmekle olacak iş değil,nefes borusunda ödem var,ses telleri iltihaplı çok önemli bir hastalık dedi.Antibiyotiği niye kullanmadınız ses tellerindeki iltihabı kuruturdu ve başka enfeksiyon kapmasını önler kullanın dedi.Bugün tekrar başka bir dr.gittik.Hastalıkta gerileme olmuş dedi.Bize Zimaks 1*1/2 , sudafen 2*1/2 (5gün),sekrol 3*1 verdi.önceki dr.un verdiği antibiyotiği kullanmadığım için eşim bunları kullanmakta ısrar ediyor.Ne yapmalıyım?

Düzenleyen azyeb - 15 Kas 2011 Saat 16:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119662
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 19:32
Decort yapıldıktan 8 saat sonra çocuk iyileşir. Eğer iyileşme olmaz ise, "Akut Larenjit" değil, başka bir hastalık var demektir. Ses tellerinde ödem yapan unsur, virüslerdir, onlara da antibiyotikler etki etmezler. Bakteriel olan tipini, ActHİB aşıları 5li karmaların içinde yapılmaya başlandığından beri görülmüyor. Hele ateşi yok ise, antibiyotiğin hiç yeri yok demektir. Tam garanti olmasını isterseniz, bir kan sayımı yaptırıp lökosit(WBC) değerine bakın, düşük ise antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2011 Saat 00:19
Kadir Bey kızım dün gece çok rahattı bu gece yine aynı sıkıntıları yaşıyoruz.Öksürüğü yok,soğuk havaya çıkınca ya da soğuk buhar verilince rahatlıyor,buhardan sonra yoğun balgamı oluyor biraz öksürüyor,aradan biraz zaman geçince yine nefes alış verişte sıkıntı yaşıyor,bu gece bana seslenmek istedi sesi çıkmadı,huzursuzlandı birden bire,sonra dışarı çıkardık rahatladı uyudu.Uyurken nefes alışı horluyor gibi.Şurupları kullandık bugün onlar rahatsız etmiş olabilir mi?Eğer larenjit değil ise bu ne olabilir?Bütün gittiğimiz dr.lar aynı teşhisi koyuyor.Tam 1 haftadır durumu değişmedi.
Yukarı Dön
ısık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2011 Saat 08:26
Merhabalar Kadir bey 4,5 yasında bır oglum var  sureklı tekrarayan bır oksurugu basladı ana okuluna gıdınce doktora gıttıgımızde alerjıdenn kaynaklı dedıler ve aerıus,doxafin,zyrtec ısımlı ılacarı sırayla kullandık oksuruk gecmeyınce doktora gıdıyorduk her doktor farklı bır allerjı surubu verdı bırde son gıttıgımız doktor asıst balgam sokturucu verdı o gece sabaha kadar kustu ertesı gun ılacı kestık ama kusma devam ettı 3 gun sonra doktara tekrar gıttık ve kan tahlılı ıdrar tahlılı ıstedım sonuclara gore wbc:12,0
lym:5,8
mıd:3,3
tota ıge:138,9 ve tahlılın sonunda da 1-2 lökasit6-7 eritrosit ve ca okzalat krıstaleri goruldu yazıyor doktor kalsıyumun yuksek oldugunu soyledı ve bır ay dıkkat edın tekrar tahlıl yaptırın dedı pedıtus verdı aerıusa devam dedı kusmamız duzeldı ama sımdı cok oksuruyor sonradan farkettım pedıtusdan kaynakandıgını sımdı oksurugu ıcın ne yapmalıyım ne olur cok caresız kaldımsabaha karsı uyuyamıyor bıle oksuruk ızın vermıyor artık doktarada gıtmek ıstemıyorum  ne yapmam lazım ne olur ...cevap ıcın tesekkur ederım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2011 Saat 10:04
-azyeb: Akut Larenjit, "3 gece hastalığı" diyede bilinir. Böyle uzun sürüyorsa, hele balgam varsa, bunun Larenjit ile yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Sudafed ve Sekrol verdi iseniz, bunlar daha kötü yapar. Bu ilacları kesin, bol buhar, serum fiz, ColdMix kullanın.
-ısık: Allerji ile hiç alakası yok, her yuva çocuğunda olan durum. Bizim doktorlar virüsleri ve Gripal enfeksiyonları bilmedikleri için, her öksürene Allerji, Bronşit veya Astım derler. Sakın Peditus vermeyin.Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2011 Saat 14:09
Kadir Bey,kızımın nefes alışverişinde sıkıntı olunca soğuk havaya çıkarmama rağmen açılmıyorsa soğuk buhar uygulaması yapıyoruz.Soğuk buhardan sonra boğazında yoğun balgam oluyor ve biraz öksürüğü oluyor ama o gece ve ertesi gün akşama kadar rahat oluyor.Sonra tekrar sıkıntı başlıyor.
1-Bu şekilde tam iyileşene kadar devam edelim mi?Larenjit değil ise bu nedir?Ne kadar daha sürer.Korkuyorum başka bir hastalığımı var diye.Genel durumu biraz iyiye gidiyor ama bu sıkıntısı neden kaynaklanıyor?
2- Kuzenim ben evde yokken,kızım zor nefes alıyor diye,odasını nemlendirmek için kullandığımız soğuk buhar makinesinin buharına tutmuş kızımı 10 dk.bir zararı olur mu?Kitapçığında buharın çocuklara gelmemesine özen gösterin yazıyor.Çok endişelendim.

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen azyeb - 17 Kas 2011 Saat 19:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2011 Saat 10:44
1- Nezlenin sonuna geldiğinizden akıntı koyulaşmış olabilir. Larenjitte, akıntı veya balgam olmaz.
2- soğuk buharın bir zararı yok, sıcak buhar yaparken yakmamaya dikkat edin. Eğer sıcak su buharı değilde, soğuk su buharı iyi geliyorsa, bu Bronşit, Bronşiolit grubu bir hastalık olabilir.
Yukarı Dön
ısık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2011 Saat 23:03
Cevap ıcın cok tesekkur ederım Kadir bey bir sey daha soracaktım oglumda hala kuru oksuruk var hırılıtı yok ne yapmam lazım cok oksuruyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.