Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 10>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:53
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....

1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?
Sana da söylemiştim canım ben sadece hareketlerinin az olduğunu hissettim ve zaten o gün de kontrolüm vardı hemen gittik ve doğuruverdim
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?
Bu günlerde iki günde bir nst aletine girmen lazım nerdeyse İlal çok hareket etmediğinde tehlikeli olabiliyor canım. Bebeğin kalp atışları 130 ve o sviyede ilerlemeli...
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine  ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?
Kundaklamak Kıymet'in bana verdiği bilgilere göre sadece duy bütünlemesi yani tüm vücudunu algılayabilmesi için önemliymiş ama bu kundaklama özürlü çocuklara öneriliyor. Kalça çıkığı için kundak yanlış. Hiç yapmadım.
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi?
Asla su bile içirme canınm. Sütün az diyenleri hep sustur ve sütüm bol de verme su falan. Ben kilosu az diye ek biberon maması verdim ama su hiç vermedim. Zaten o biberon mamalarının içinde % 90 su oluyor. 
5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
Kaynamış soğumuş olsun
kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş...
çeşme suyu aşırı klorlu..
hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...

su?

daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 11:54
Şimdiki aklım olsa emzik verirdim ikizlere.kayınvaliden çok ısrar etmişti vermem için ama ben cadı gelin yapmadım dediğini.Halbuki kadın ikiz biyütmüş biliyor yaşayacaklarımı ama benTongueTongueAma kızlar 2 şer kilo minicik doğdu ikizlerim.Emzik ağzında kocaman gözüküyordu.Acıdım yaaaaaaaaaaaaaaLOLLOLLOLAma olan bana olduTongueşimdi Arda biberon tiryakisi.baştan emzik versem eminim hemen alışırdıLOL
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:00
Arkadaşlar annelik birazda içgüdüsel bence... Uzmanlar ne derse desin ben Egeye 1 çay kaşığı su verdim ben hiçbirşeyin suyun yerini alacağına inanmıyorum kimseyi yanlış yönlendirmek istemem bu sadece benim fikrim sonuçta içtiğimiz çayda %100 oranında su ama susuzluğu karşılıyormu hayır yada süt içerek hayatımızın su ihtiyacını karşılayabilirmiyiz bence hayır.

kundak fikrine gelince kendinize yapıldığını düşünün bakalım elleriniz ayaklarınız bağlı sırtüstü yatın ne hissedeceksiniz ben bu konuda herkesi kırdım ve izin vermedim kimseye lohusa yatağımda bağırıyodum bağlamayın çocuğumu diye LOL

yine belirtiyorum bunlar sadece benim fikirlerim yanlış yönlendirmek istemem kimseyi Embarrassed
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:01
İlal sakın salama bebeğini.Ben ettim sen etme....Bak ne yap biliyon mu?baby ninnileri var....Emzirirken kısık olarak bi taraftan çalsın ninni.Emzir,okşa saçını,yüzünü,öp ve beşiğine koy.Ve ninni çalmaya devam etsin...O müziğe alışınca her defasında beşiğine yatırınca yanlızlık çekmeyecektir.Karar senin...Ama uyku konusunda bi rutin oluştur....Kızz fön makinesiyle uyutan bile var yaaaaaaaLOLLOLnasıl oluyor aklım almıyor.Confused
(Gerçi ben yaşına girmeden kızımı alıştırmıştım sallamadan uyumaya...yanına yatıyorm ninniler,öpüşler vs...uyuyor ama oğlumu alıştıramadım.Denedim ama olmadı...Rahat dursa yatakta olacak ama...sakin değilki aklı fikri karıştırmakta.)
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:04
Yok süt yaparmış diye bulgur pilavı,komposto  vs...Anam pulgur pilavını yedim valla bi yararını görmedim.Komposto zaten sevmemAngryAma ilk 6 ay ikizlerimi sadece anne sütü verdim.6 aydan sonra akşamları muhallebi verdim.Gündüz emzirdim ve ek gıda tabi....Ve benimkiler ikiz....yemedim ama süttümde vardı.9 ay emzirdim ikizleri....Ama su süt yaparmış buna katılıyorum.Bide strese falan girmeki sütün kaçmasın....
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:06
peki diyelim çocuğun burnu tıkandı..çözüm serum fizyolojik te ama nasıl uyguluyorsunuz..küçük bir enjektörle birkaç damla damlatarak mı?

nazal aspiratörlerden kullandınız mı?bunada diyorlar ki..burun içindeki küçük kıllarıda çektiği için burunun  mikro organizmalara karşı koruma işlevi azalıyormuş?

gaz problemleri yaşarsam neyapacağım..normal gaz çıkarma yöntemlerini biliyorum...ama çok gazlı bir bebek olursa neyapacağım?

ve bizimki kış bebeği olacak.biz ısınmayı elektrikli ısıtıcı ile yapıyoruz..bunun havayı kuruttuğunu ve burun tıkanmalarına sebebp olacağını biliyorum...soğuk buhar makinası en güzeli...bu makinayı süreklimi çalıştıracağım? hadi olduda alamadım acaba ısıtıcı için özel bir aparat alıp önüne bir kapta su koyarak hava nemlendirmeye çalışmak yeterli olurmu?

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:11
Orjinalini yazan: yeşim yeşim Yazdı:

İlal sakın salama bebeğini.Ben ettim sen etme....Bak ne yap biliyon mu?baby ninnileri var....Emzirirken kısık olarak bi taraftan çalsın ninni.Emzir,okşa saçını,yüzünü,öp ve beşiğine koy.Ve ninni çalmaya devam etsin...O müziğe alışınca her defasında beşiğine yatırınca yanlızlık çekmeyecektir.Karar senin...Ama uyku konusunda bi rutin oluştur....Kızz fön makinesiyle uyutan bile var yaaaaaaaLOLLOLnasıl oluyor aklım almıyor.Confused
(Gerçi ben yaşına girmeden kızımı alıştırmıştım sallamadan uyumaya...yanına yatıyorm ninniler,öpüşler vs...uyuyor ama oğlumu alıştıramadım.Denedim ama olmadı...Rahat dursa yatakta olacak ama...sakin değilki aklı fikri karıştırmakta.)

hani ilk zamanlarda hep uyuyorlar ya..ben hala bu dönemdekileri tahayyül edebildiğim için sallama kısmını hiç düşünmemiştim...ama o yanlızlık çekme kısmına hak verebiliyorum...

abimin yeni kızı oldu...abim kucağından düşürmediği için annesi beşiğine yatırır yatırmaz hemen ağlamaya başlıyormuş...yanlızlık çekiyo tabi garibim...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 12:13
Mausem gelince cok degerli bilgilerimi sizinle paylasacagim LOLLOLLOL mause m olmayinca hizli olamiyorum.LOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 10>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.