Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 10>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 13:13
kızlar tecrubeli anneler şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

biz şuan kör cahil gibiyiz LOL
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 13:23
şimdiki aklım olsa ve ikinci çocuğum olsa sehada uyguladığım ve asla ikinciye yapmaycağım dediğim benim için çok önemli iki şey var şimdi aklıma gelen,şimöddik bunları yazam sonra devamını yazarım eşsssiiiiiiiiiiiiiz bilgilerim var sehanın yaramazlıkları tavan yapmış bi çocuk ve onun anasıyım benTongueLOL
kesinlikle ama kesinlikle daha doğar doğmaz yatağına alıştırırım,seha yatağına çok geç alıştı şimdi ayrı odamız yok ama sizlerin imkanı varsa daha doğar doğmaz ayırın odayı ve yatağı,sakın duymam demeyin annelik öyle bi dürtüki inanın hı dese duyuyosunuz ,ve emzirdikten sonra kesinlikya yatağına koyar hiç başında beklemeden hemen çekilirdimki öyle uyusun ,inanın kıslar başta nasıl alışsa öyle oluyor,ben ne yaptım iben sehayı emzirirken uyumasını bekledim,seha hep meme emerken uyudu taaaa iki yaşında memeden kesilene kadar,sonra nemi oldu,sonra memeden kesmek zaten çok zor oldu onu bi tarafa bırakın kestikten sonra çocuğum uyuyamadıConfusedbir hafta uykusuz kaldı dabahım köründe uyanıyor gece iki lere kadar başı düşüyodu ama uyuyamıyodu çünkü mememnin önünde uyumaya çok alışmıştıConfusedşimdi benim bi daha çocuğum olsun kesinlikle ne sallamaya alıştırıcam ne memede uyumaya direk yatağına koyacam,benim için çok önemli ikinci konu,malesef dışl etkenler yüzünden seha 7 aylıkken ek gıdaya başladımConfusedhala benim oğlum yemz içmez iştahsızlık sorunu var ve ben hep buna bağlıyorumConfusedçünkü benim oğlum 1 yaşındaydı ve daha yeni çiğnemeyş öğrenmişti hatta öğrenmeye daha yeni yeni alışıyodubi yaşındaConfusedbu çok ama çok büyük bi hata idi,ben ikinci çocukta daha 4 aylıkkken hafif hafif tattırma yoluna gidecemki alışssın altıncı ayında ise kesinlikle ek gıdaya başlıcamki oda seha gibi cılız yemeyen bişey olmasınConfusedçoık üzülüyorum buduruma inanın yazarken gözlerim doluyorCry
yani bunlar benim acizane tavsiyelerim dediğim gibi asla yapmayacağım şeyler aklıma geldikçeyazarımSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 14:16
sende sağol hilalcim...birde aklıma pişik ve pudra geldi...siz bebeklerinize pudra kullandınızmı...heryerde tavsiye edilmiyor..ama çevremde kullananlarda pişik sorunu yaşamıyor...bende kullansammı diye düşünüyorum...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 14:31
pudra sulandirabiliyor ama krem kullanabilirsin. ben kizimda vucudu kurumasin diye bebekyagi da kullanmistim... hala duruyor... masaj yapiyorsun banyodan sonra guzel oluyor..
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 14:41
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....

1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?

2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?

3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine  ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?

4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi?
5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?

kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş...
çeşme suyu aşırı klorlu..
hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...

su?

daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık

aksama mausenin gelmesini bekleyemedim hazir cocuklar uyuyorken cok bilmislik yapayim dedim Big%20smile

Dogum yaklastikca daha cok baski sanci hissedersin. Senin 5 haftan daha oldugunu dusunursek senin sancilarin doguma hazirlik sancilari. Asagiya dogru baski yerini hazirlamasindan dolayi. Hissediyorsun tabi ki. Hareket azalmalari da dedigin gibi yerinin dar geldiginden ve artik cikmak istemesinden dolayi LOL

Hansa'yi da Eymen'i de sımsıkı kundaga sarili verdiler hastane de. Bebekler cabuk alisiyorlar galiba. Eymen uyurken kollarini hareket ettirdigi icin ben sıkı olmamak kaydiyla hafif bir kundak yapiyorum. Inanmazsiniz burda bir tanidik cocugu simsıkı sarmis kundaga sonra da acilmasin diye ustune ip baglamis. Bu ayaklari duzgun olsun hikayesi bana da sacma geliyor. Eymen keske uyusa da kollarini serbest biraksam.. Bunu cok isterdim. Imkanin varsa sarma.
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 14:55
ben de iki cocuk annesi olarak biseyler paylasmak istiyorum
ben kizimi cok bekledim dogdugunda adeta üstüne titredim ayagimda salladim gazi vardi ama ben doymuyor endisesiyle mama verdim daha beter gaz oldu ek gidaya cok zor basladim ... cok hareketli bir bebekti kucakta durmazdi ....gaz yapan yiyecekler sumu bumu derken ac kaldim ne yiyecegimi bilemiyordum cok yanlis canin ne istiyorsa onu yiyeceksin bence bazi bebekler cok gazli olur ve bazi lari uyumaz her bebek farkli bizler de farkliyiz sonucta...

oglumda eve gelir gelmez karar verdim ayagimda sallamadim onunda gazi vardi ama cok deyil belki de ben daha rahat oldugum icin o da cabuk atlatti bu dönemi gazi olan bebege masaj yapin sevin gözlerinin icine bakarak onu anladiginizi ve bunun gececegini anlatin dogru olan bu ama ben etrafimda cok görüyorum off bu cocuk cok gazli susmuyor sürekli bi panik telas bebek bunu hisseder sakin olun ki bebeginizde sakin olsun ben oglum da daha sakinim emzirdim ilk 6 hafta gaz sorunu yasadik ve gecti 
meme de uyuma bizdede vardi ama ben baktim ki uyuyor agzina yalanci emzigi verip yatagina koydum ...  bide  her aksam ayni saatte koydum yataga bizim odadayken kendi kendine oynardi emzirirdim ve saat 8 de yataga birakirdim eger uyuyyorsa zaten isigi kapardim yok uyaniksa hafif isikta yatagina koyar cikardim simdi ablasiyla birlikte yatiyorlar ablasinin gece lambasi yok oda buna alisti her aksam bizde ayni islem bazen acele oldumu hissediyorlar zaten .... cok oldu galiba bence kisaca bi rutin en azindan aksamlari önemli
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 15:01
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....

1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?

2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?

3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine  ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?

4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi?
5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?

kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş...
çeşme suyu aşırı klorlu..
hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...

su?

daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık

aksama mausenin gelmesini bekleyemedim hazir cocuklar uyuyorken cok bilmislik yapayim dedim Big%20smile

Dogum yaklastikca daha cok baski sanci hissedersin. Senin 5 haftan daha oldugunu dusunursek senin sancilarin doguma hazirlik sancilari. Asagiya dogru baski yerini hazirlamasindan dolayi. Hissediyorsun tabi ki. Hareket azalmalari da dedigin gibi yerinin dar geldiginden ve artik cikmak istemesinden dolayi LOL

Hansa'yi da Eymen'i de sımsıkı kundaga sarili verdiler hastane de. Bebekler cabuk alisiyorlar galiba. Eymen uyurken kollarini hareket ettirdigi icin ben sıkı olmamak kaydiyla hafif bir kundak yapiyorum. Inanmazsiniz burda bir tanidik cocugu simsıkı sarmis kundaga sonra da acilmasin diye ustune ip baglamis. Bu ayaklari duzgun olsun hikayesi bana da sacma geliyor. Eymen keske uyusa da kollarini serbest biraksam.. Bunu cok isterdim. Imkanin varsa sarma.
valla ben kizima tam kundak yaptik cünkü cok gazi vardi kundaklayinca biraz sakin uyuyordu ama sonra sacmami acaba dedigim zaman da olmadi deyil oglumda eve gelen ebe yeni dogan bebegin biraz saridigi zaman kendini anne karninda gibi biraz daha güvenli hissettigini söylemisti kundak deyil ama kücük bebek battanesiyle sarip yatirirdim huysuz oldugunda ... yani üstünü örtme niyetiyle ama sarardim ...
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 15:06

ilk bebek konusunda sana katiliyorum. Elif Hansa hıh dese ucardim yanina, simdi oyle degil bu da dedigin gibi tecrubeden kaynaklaniyor. Elifin doymadigini ve ondan uyumadigini dusunerek ve o donemki bazi sıkıntılardan dolayi memeyi biraktim. Benim sıkıntımdan dolayi o da almak istememsiti herhalde simdi anliyorum.

Oysa simdi cok rahatim. Gaz yapan yiyeceklerde senin dedigin gibi. Gazoz bile iciyorum. Hamd olsun oyle cok sıkıntımız yok. Kizimda sunu yeme bunu yeme diye diye psikolojik baskilar yaptilar. Bizim kendimize yaptigimiz sıkıntı stres onlara geciyor ondan dolayi huzursuz oluyor. Bizde saniyoruz ya ya doymuyorlar ya gazi var. Emziriyorum, gazi cikmissa, uykusu yoksa, alti temizse ve bunlara ragmen aglamaya ve huzursuzluga devam ediyorsa o zaman anliyorum gercekten bir sıkıntısı var. O zaman ise koyuluyorum. Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 10>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.