Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bir soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mervece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervece Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir soru
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2025 Saat 15:31
Hocam merhaba 36 haftalık 2850 gram 48 cm soğan kız bebek 1 hafta enfeksiyon sebebiyle kuvezde kaldı anne sütü alıyor şuanda 2,5 aylık 5800 gram 61cm..hocam erken doğduğu için nöroloji muayenesi de yapilmaliymis ben henüz randevu bulamadım ama ne kadar sürede bu muayeneyi yaptırmak gerekir , göz teması var agular başladi gülümseme var ,şimdiden teşekkürler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118758
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2025 Saat 18:59
Yerseniz!! 
Ne enfeksiyonu?? Tam bir şarlatanlık!! 
Yeni doğan bebeklerde, WBC değeri:30,000'e kadar olabilir, tamamen NORMALDİR!! 
Türk doktorları, yenidoğan WBC değerlerini bilmezler! Resmen dolandırılmışsınız!
Nörolojik bir durum olsa; nörolojik BULGULAR olurdu! Saçmalık.
Yukarı Dön
Mervece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervece Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2025 Saat 19:36
Hocam peki 36 haftalık doğmuş olması zamanında doğan bebeklere kıyasla nörolojik hastalıklarla alakalı ihtimalleri artırıyor mu yani erken doğdu diye nörolojik sıkıntı yaşama oranı daha mı yuksek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118758
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Saat 34 Dakika önce Saat 10:20
Hayır!! Ben bir özel klinikte, 800gram doğan bir bebeğe baktım. Her şeyi normaldi.
Hacettepe'de çok sayıda prematüre bebek takip ettim. Nörolojik arazı olanı hatırlamıyorum.
Nörolojik arazlar genellikle "doğum hataları" sonucu olur. 
Uzun süre oksijensiz kalma, Beyine zarar verecek şiddette, "Forseps" uygulanması, gibi sebeplerle olur. 
Bir de gereksiz yere aşırı yüksek oranda Oksijene maruz kalma ile gözde; mercek arkasında, "fibroplazi"
oluşabiliyor.
Yukarı Dön
Mervece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervece Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 55 Dakika önce Saat 10:59
Çok teşekkür ederim hocam 
Yukarı Dön
Mervece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervece Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Saat 54 Dakika önce Saat 11:00
Peki gelişimiyle alakalı da bilgi istesem sizden doğum kilosu boyu ve suanki boy kilosunu yazmistim değerlendirirsiniz çok sevinirim ,anne sütü alıyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.