Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=86521
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 07:51

Konu: Bir soru
Mesajı Yazan: Mervece
Konu: Bir soru
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2025 Saat 15:31
Hocam merhaba 36 haftalık 2850 gram 48 cm soğan kız bebek 1 hafta enfeksiyon sebebiyle kuvezde kaldı anne sütü alıyor şuanda 2,5 aylık 5800 gram 61cm..hocam erken doğduğu için nöroloji muayenesi de yapilmaliymis ben henüz randevu bulamadım ama ne kadar sürede bu muayeneyi yaptırmak gerekir , göz teması var agular başladi gülümseme var ,şimdiden teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2025 Saat 18:59
Yerseniz!! 
Ne enfeksiyonu?? Tam bir şarlatanlık!! 
Yeni doğan bebeklerde, WBC değeri:30,000'e kadar olabilir, tamamen NORMALDİR!! 
Türk doktorları, yenidoğan WBC değerlerini bilmezler! Resmen dolandırılmışsınız!
Nörolojik bir durum olsa; nörolojik BULGULAR olurdu! Saçmalık.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2025 Saat 19:36
Hocam peki 36 haftalık doğmuş olması zamanında doğan bebeklere kıyasla nörolojik hastalıklarla alakalı ihtimalleri artırıyor mu yani erken doğdu diye nörolojik sıkıntı yaşama oranı daha mı yuksek

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2025 Saat 10:20
Hayır!! Ben bir özel klinikte, 800gram doğan bir bebeğe baktım. Her şeyi normaldi.
Hacettepe'de çok sayıda prematüre bebek takip ettim. Nörolojik arazı olanı hatırlamıyorum.
Nörolojik arazlar genellikle "doğum hataları" sonucu olur. 
Uzun süre oksijensiz kalma, Beyine zarar verecek şiddette, "Forseps" uygulanması, gibi sebeplerle olur. 
Bir de gereksiz yere aşırı yüksek oranda Oksijene maruz kalma ile gözde; mercek arkasında, "fibroplazi"
oluşabiliyor.

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2025 Saat 10:59
Çok teşekkür ederim hocam 

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2025 Saat 11:00
Peki gelişimiyle alakalı da bilgi istesem sizden doğum kilosu boyu ve suanki boy kilosunu yazmistim değerlendirirsiniz çok sevinirim ,anne sütü alıyor 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat