Hocam merhaba,birkaç sorum olacaktı;
1-Ben,14 aylık oğluma günlük şişe sütlerinden yoğurt mayalıyorum.Bu sütlerin skt 2-3 gün sonrası oluyor,biz de aynı yoğurttan yiyoruz.Ama yoğurdu,sütün skt ne kadar bitiremiyoruz.Süt,yoğurt haline dönüştükten sonra,skt geçmiş olsa bile,bebeğe ve bize bir zararı olur mu?yoksa yoğurdu,sütün skt ne kadar tüketmek mi gerekir?
2-Çorbasına ıspanak,dereotu,brokoli,maydanoz gibi yeşil yapraklılar ekliyorum,çorbayı aynı gün bir de ertesi gün direkt ocağın üstünde ısıtarak veriyorum.Yeşil yapraklıları,ertesi gün ısıtıp vermenin bir zararı var mı?
3-Hala inek sütü vermedim,şart mı,günlük şişe sütü sadece ısıtıp vermek yeterli mi?
4-Günde ancak 1 s.b. yani yaklaşık 200 ml su içiyor,biberon almıyor,bu su miktarı az değil mi?
5-15.ayda suçiçeği aşısı olacak,pnömokok 4.dozu ve de hepatit A yı da beraber yaptırabilir miyim?gerçi hepatit i 24.aydan önce yapmak istemiyor hastane ama söyleyebilir miyim?
6-Ben bebeğimin bu zamana kadar yemek ve mama yediği,içtiği hiç bir gereci steril etmedim,normal deterjanla yıkadım,kaynatmak şart mıydı?tşk.
Düzenleyen ebruy - 11 Nis 2008 Saat 21:59