Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boyu kısa çıkıyor..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboyu kısa çıkıyor..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelioz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: boyu kısa çıkıyor..
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2009 Saat 23:47

Merhaba doktor bey. Az önce 14,5 aylık oğlumun boy ve kilo persentillerini hesapladım. Siz boy ve kilonun aynı persentilde olmasının en iyisi olduğunu söylüyosunuz. Ama bizim hepsi birbirinden farklı çıkıyo. Benim sorum boyu düşük değer çıkıyor. Boyunu uzatmak için yapabileceğim bişeyler var mı? Sizin tavsiyenizle neredeyse hala sadece anne sütü ile besleniyoruz. Ek gıdaları tattırıyorum ama anne sütü ile doyduğu için çok fazla yemek istemiyo. 1 yaşına kadar kullandığım Dvit dışında hiç vitamin vermedim. Vermeli miyim sizce? Boyunun uzamasına yardım eder mi? 10 Aylıkken yaptırdığım kan tahililinde hemoglobin değeri düşük çıktığı için doktor santaf.r kan ilacı vermişti günde 3-4 damla. Hala kullanmaya devam edelim mi sizce? Ek gıdalara düzenli olarak başlamalı mıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2009 Saat 09:15
Ek gıdalar şart değil, güneş görmeyen bir bölgede iseniz, Dvitamini verin. HGB değeri 10mg.'ın altında değil ise ilaç gerekmez...Anne sütü iyi geliyor ve ek gıdalara yer kalmıyorsa verme...
Yukarı Dön
zelioz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2009 Saat 09:59
Günaydın doktor bey, İstanbulda yaşıyorum ve neredeyse hergün parka çıkıyorduk, yürüyüş yapıyorduk. Tabi şimdi havalar soğumaya başladı eskisi kadar verimli olmuyor ama yine de elimden geldiğince çıkarmaya çalışıyorum. Ne dersiniz yine de Dvit vermem gerekir mi? ve vereceksem kaç damla vermeliyim? Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2009 Saat 19:46
Dvit3-damla 5 damla verin.. Lüzumsuz yere veriyor olsanız dahi zararı olmaz, merak etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.