Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuklarımızla hangi oyunları oynuyoruz?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçocuklarımızla hangi oyunları oynuyoruz?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 12:01

maalesef nasıl oyun oynamam gerektiğini pek bilmeyen bir anneyim.özelliklede 2 yaş arayla 2. çocuk olunca çok fazla birşeye zamanımda kalmıyor.Tek sosyalliğim günde 1 saat internet.bu yazdığınız sitelerde çok güzel oyunlar var.tekrar hepsini inceleyip oynucam inşallah çocuklarımla.Çok basit ve eğlenceli görünüyorlar...

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 16:53
Smileevet bende ama sen en azından bu oyunlar için bir emek sarfedip araştırıyorsun eminim 2 çocukla harika şeyler yapıyorsundur:)))
son yazdığım site sürekli yenileniyor ve birde çook önemli bir fark farkettim oynayan aktivite yapan çocukların resimlerine bakarken evin etrafının çok dağınık olduğunu farkettim onlar bizim gibi bu temizlik ve düzen işini sanırım abartmıyorlar daha çok zamanları kalıyor
Wink
Yukarı Dön
heryilmaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 778
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 17:05
kızımla şu sıralar resim yapıyoruz bol bol
bana çizdiryor kuş çiz kelebek çiz
o kağıtlada 3-5 gün geziyor 'kuş buda abara buda' diyeSmile

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 17:09
febaa2 tavsiye ettiğin site çok hoş ,inceledim...montesorri de de böyle aktiviteler var...sürekli mızmızlanan bi çocuk istemiyorsak bu tür aktiviteler oldukça etkili..hem çocuk oyuna doyuyor hem de kaliteli vakit geçirmiş oluyoruz...

oğluma halının üzerinde arabalarıyla oynayabileceği bir mahalle yaptık...yolları beyaz kağıt ve bant kullanarak halıya yapıştırdım...dört yol ağzı görünümündeki caddeler halıya sabit hiç çıkarmıyorum..üzerinden süpürüyorum eve gelenler önce anlam veremiyor ama onlar bile araba sürüyorlar sonradan yollarda

yolun kenarlarına kutulardan okul,apartman,araba tamirhanesi gibi binalar diktik...hergün bi parça bişeyler yapıyoruz...sırada hastane binası,trafik ışıkları,pastane,sinema gibi ayrıntılar var.. ...bittiğine kanaat getirince resimler eklerim...harika evcilik oynuyoruz üzerinde,okula gidiyoruz bi şeyler öğreniyoruz,eve gidiyoruz uyuyoruz yemek yiyoruz v.s...vaktin nası geçtiği belli olmuyor...
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 17:12
evet daha öncede oyunlarla ilgili çeşitli topickler yazılmıştı....ama bu güncel olacağı için iyi olmuş...güncel diyorum çünkü daha önceki paylaşımda bulunan arkadaşlarımız çocuklarını büyüttü...sıra bizde:)

minecim ben montessori yi eylül 10 aylık olduğundan beri uyguluyorum ve araştırıyorum hala...tabi şimdiye kadar yaptığımız aktivitelerin çoğunun sonucunda sadece beraber vakit geçirmek olduğunu düşünürken artık meyvelerini topladığımı görüyorum:)

geçenlerde ona hayvan figürleri olan birkaç parça oyuncak aldım...bir baktım kitabımızdaki hayvanların hikayelemesini yaptırıyor onlara:)

ayı yerde yatmaktadır....aslan kenarda durmaktadır....eylül zürafayı getirir aslanın yanına....''kalkk...kalkkk...'' der....

oyunlarımıza gelince...şimdilerde en çok tahta puzzlelarla oynuyoruz....hepsinin adını ve yerlerini biliyor artık....bazılarını tam yerleştiremesede beceriyor diyebilirim....

kitaplar en büyük oyunlarımız...fotolarını çektim kitap topicine ekleyeceğim....

defterini ve kalemini getirir...ve bana ne çizmemi o söyler...ardından hemen orda bir haikaye uydururuz....
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 17:14
yine bugünlerde renklere çalışmaya başladık....renk gruplaması yapıyoruz....pembeyi öğrendi...çok tatlı bir pembe deyişi var....

sayı sayarız....ben söylerim o tekrar eder....bazen elimle beş yaparım o sayarak tek tek parmaklarımı indirir..tam ve doğru sayıyormu dersen henüz ses benzetmesi.....

yine devam ederim......
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 17:43
Efe 4 buçuk yaşında şu an bol bol elkaslarını geliştirmek için kesme boyamak yapıştırma bunlarla uğraşıyoruz Ereni mama sandalyesine oturtup onunda eline kağıt makası kalem kağıt veriyoruz LOL Tabi henüz Eren kullanamıyor bunları ama olsun ağaç yaşken eğilir LOL
Mektup yazıyoruz efeyle resimlerle bazen anne şunu yaz diyor ilave ediyorum resmin altına zarfımızı kendimiz yapıyoruz pulumuzuda sonra bir güzel kapatıp posta kutusuna yerleştiriyoruz akşam babamız gelince alıyor mektubu LOL
Evde koltuk minderlerinden evler çadırlar yapıyoruz kendi mıntıkası olmasını seviyor biraz kardeşten uzaklaşma isteği galiba LOL

Hafıza kartlarımız var 12 ye çıktık onlarla oynuyoruz mothercare den almıştık .

kitap yapıyoruz bazen resimlerini ve hikayesini efe hayal ediyor bana yazdırıyor LOL

Oyun hamurlarıyla oynuyoruz çok bazen yaptıklarını beğeniyor kurutuyoruz ama daha çok babanın yaptıklarını kurutuyoruz Smile

Eren 16 aylık onunla resimli kitaplara bakıp tanımlamalar yapıyoruz şu an bol bol tabi arada abimiz sabote ediyor bizi taklitler yapıyoruz hayvanlarla ilgili baya öğrendi  Erende  kedi goril tavşan kuş köpek bunları taklit ediyor

Tahta puzzle oynuyoruz bizde yerleştiremiyor şimdilik ama yerini gösterip alkışlıyor kendini 

şarkı söylüyoruz oda la la la şeklinde söylüyor uyuturken sallıyorum şarkıyı beğenmezse kendi istediği şarkıyı mırıldanıyor

eline boyalarıda veriyorum ama çok kısa çünkü hala oral dönemde çok fazla ağzına sokma isteği var

üç palastik bardağımız var onların altına oyuncak saklayıp bulduruyorum ( bul karayı al parayı ) 
Evde çığlık atarak koşmaya bayılıyor  tabi bu oyunu en çok abiyle oynuyor LOL

Bunlar geldi aklıma şimdilik Smile
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2010 Saat 18:09
Ben bugün açık öğretim sınavında görevliydim Efe babasına hamur aldırtmış beraber çalışmışlar buda yaptıkları zürafa resmini çekince arkadaşlarına göster dedi bende tamam dedim buyrun zürafamız

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.