Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
selican
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
|
Konu: Çocuklarnıza şunu sorun bakalm ne cevap alacaksınz Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 12:45 |
Dünyada birçok sevgi çeşidi varmış. Yıllar önce bir yerde okumuştum. En kolay bulunanı İSE türü sevmekmiş. İstediğimi yaparsan seni severim, beni sever isen seni severim, bana çiçek verir isen seni severim gibi. En zor bulunanı ise RAĞMEN türü sevgi imiş. Bana çiçek almamana rağmen seni seviyorum, bana bağırmana rağmen seni seviyorum, her türlü kötü huyuna rağmen seni seviyorum gibi. İşte annelerin hepsinde aslında çocuklarına karşı RAĞMEN türü sevgi vardır. Ama biz çocuklarımıza “yemeğini yersen seni severim” , “uslu durursan seni severim” gibi cümlelerle onlara en ucuz olan ve en kolay bulunan İSE türü sevgiyi öğretiyoruz. İşin en acı tarafı ise onları her şeye rağmen sevdiğimiz halde ağzımız ise türü sevgiyi onlara duyduğumuzu söylüyor ve çocuklarımız da eğer bizim isteklerimizi yapmazlarsa onları sevmeyeceğimizi düşünüyorlar. Denemesi bedava. 4 yaşından büyük çocukları olanlar! Çocuklarınıza şunu sorun bakalım ne cevap alacaksınız? “Eğer yemeğini yemezsen, uslu durmaz çok yaramazlık yaparsan, eğer zamanında uyumazsan anne seni sever mi ?” Eğer bu soruya çocuklarınızın cevabı evet sever ise, siz gerçekten de sevginizi çocuklarınıza gösterebilmişsiniz. Eğer cevap hayır ise siz onları ne kadar severseniz sevin, karşı taraf tarafından tamamı algılanamamış demektir. Unutmayalım ki anlatabildiklerimiz, karşındakinin anlayabildiği kadardır. 
Düzenleyen selican - 04 Oca 2010 Saat 12:51
|
 |
doruk_kayra
Üye
Puanlar: 37
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 13:31 |
aslında cokgüsel bir yöntem ama benım klımada şu geldı dırekt
ragmen sevgıyı ögrettıgımızdede cocuklarımız
ben ne yaparsam yapıyım herseye ragmen annembenı sever duygusuna kapılmazlarmı acaba?
|
http://img33.imageshack.us/img33/3065/dsc03347w.jpg
|
 |
AtaDenizim
Kıdemli Üye
Puanlar: 1094
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 13:32 |
paylaşım için teşekkürler çocuklar hayatımızn en önemli varlıları yaşama sevincimiz.....
|
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 13:47 |
hemencık sordum tuna ya seversın dedı.......
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 20:30 |
doruk_kayra Yazdı:
aslında cokgüsel bir yöntem ama benım klımada şu geldı dırekt
ragmen sevgıyı ögrettıgımızdede cocuklarımız
ben ne yaparsam yapıyım herseye ragmen annembenı sever duygusuna kapılmazlarmı acaba? |
e zaten öyle değil mi....onlar ne yaparsa yapsın..vazgeçebilirmiyiz onları sevmekten?
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 20:31 |
bende seha okuldan gelir gelmez sordum,ki seha 3,5 yaşında,aslında sorup sormama arasında kararsız kaldım da dayanamadım sordum,hiç düşünmeden seversin dedi,çok mutlu oldum
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 21:01 |
Elife şimdi sordum,
hiç düşünmeden seversin dedi... çok mutlu oldum bende ya....
|
|
 |
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 9866
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2010 Saat 21:17 |
bende sordum 3 yaşına girecek ama sarılarak seversin annesi dedi  dünyam benim o
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
 |