Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğumla ilgili gerçekler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDoğumla ilgili gerçekler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5354
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:33
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

bilmediğimiz o kadar çok şey varmış canım ya gerçi ben mecburiiiiii sezeryanlıyımConfused ama bunları bilmek iyi oldu Allahım bütün hamişler kolay bir doğum nasip etsin inşallah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsinNuke

evet canım bilmediğimiz çok şey varmış Confused ben ikinciyi doğurmayı düşünüyorum, daha yeni haberim oluyor çoğu şeyden Confused çok güzel siteler var, faydalı bilgiler edindiğim... inşallah doğumda ordaki okuduklarım aklımda olur...

tabi olur canım öğreniyoruz işte Big smileinşallah faydasını da görürsünNuke

İnşallah canım Embarrassed
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:35

Orjinalini yazan: Cansu Cansu Yazdı:

1. Her doğumda epizyotomi gerekmez (ilk doğumda gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır” diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir

bu malesef bence bizim ülkemizde geçerli değil.yapılmayana hiç rastlamadımmConfusedConfusedConfused

bu da yeni öğremdiğim bişey mesela Confused Confused Confused ben mutlaka yapılması gereken bişey zannederdim Confused İngilterede normal doğumların %20 sinde epizyo yapılıyormuş, bizde de, doktor makasla dolaşıyo Confused Confused Confused
evet canım ya maleseff bizim doktorlar kesmeye biçmeye pek bir meraklılarrr.
nasıl kolay geliyorsa onu yapıyorlar anne adayı kimin umrumdaaaConfused
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:38
canım benim doğumunun yaklaştığı açtığın topiclerden belli oluyor.
sağlıcakla gelsin inşallah meleğin.Allah kolay bir doğum nasip etsin tatlımNuke
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:39
Orjinalini yazan: _bilge_ _bilge_ Yazdı:

1. Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.

zorunlu sezaryen olanlardanım son dakikada

ama önceden doktorum normal doğumun mümkün olmadığını söylemişti
be çatı muyanesine inanıyorum bir çok doktorun dediği çıkıyo

bana da çatı darlığı var demişti ama normal yaptım doğumu canım Embarrassed bende doktora güvenememe sendromu var galiba, doktorlar hep yalan söylüyormuş gibime geliyor Tongue gözlerinde hep " $ " işareti görüyorum nedense Tongue LOL
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:41

1. Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.

bana da çatı darlığı var demişti ama normal yaptım doğumu canım Embarrassed bende doktora güvenememe sendromu var galiba, doktorlar hep yalan söylüyormuş gibime geliyor Tongue gözlerinde hep " $ " işareti görüyorum nedense Tongue LOL
ayakta alkışlayasım geldi valla kevsercimClapClapClapClapLOL
bende aynısını görüyorum gözlerinde valla

Düzenleyen Cansu - 05 Ara 2010 Saat 00:42
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:41

saol canım, çok mu belli ettim LOL LOL LOL şu saatlere kadar netten hep yazılar araştırıp okuyorum Smile çoookk faydasını gördüğümü söyleyebilirim teknik olarak... inşallah uygulamaya da geçirirsem, benden iyisi olmaz Allahın izniyle LOL LOL LOL Çok sağol cansucum, tüm hamişlerle birlikte ben de kolayca ve sağlıkla atlatırım inşallah doğumu Nuke 
Yukarı Dön
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 00:43

saol canım, çok mu belli ettim LOL LOL LOL şu saatlere kadar netten hep yazılar araştırıp okuyorum Smile çoookk faydasını gördüğümü söyleyebilirim teknik olarak... inşallah uygulamaya da geçirirsem, benden iyisi olmaz Allahın izniyle LOL LOL LOL Çok sağol cansucum, tüm hamişlerle birlikte ben de kolayca ve sağlıkla atlatırım inşallah doğumu Nuke 
İnşallah canımmm dua edeceğim sanaOnaylamak
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2066
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 09:00

valla ben de o şekilde düşünüyodum yüklü bi ssezaryen parası istedi bende inanmadım doktoruma. bi kaç dokora  daha gittim 2 si normal yapabilirsin dedi 1 i daha yapamazsın nitekim 3 gün sancıdan sonra ve 15 doğum masasında uğraştıktan sonra sezaryen oldumTongue
bunu söylemekten nefret ediyorum ama doktorum haklı çıktı
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.