Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Düştü ve dişi yerinden çıktı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDüştü ve dişi yerinden çıktı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kubrapasha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 84
Mesajın Direkt Linki Konu: Düştü ve dişi yerinden çıktı
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2011 Saat 14:34
Hocam Merhaba,

Cumartesi günü 1 yaşındaki  kızım kötü bir kaza geçirdi hocam Cry  Ağzı açık bir şekilde düştü ve ön sağ dişini sehpaya çarptı. Direk dişini vurdu. Vurduğu yerde derin bir diş izi olduğu için anlayabildik. Bunun sonucunda üst ön dişlerinden sağdaki kökünden çıktı. Kısa bir süre kanadı ve sonra kanama durdu. 4 gün geçmesine rağmen halen şoku atlatamadık hocam. Çok üzgünüz. Bu saatten sonra yapacağımız bir şey yoksa bile sizden de görüş almak istedim hocam. Bu durumun ilerideki etkiisi ne olabilir ? Yeni dişleri tahminen kaç yaşında çıkar hocam. Yeni çıkacak dişlerine bir etkisi olur mu ? Diş sanırım damağına zarar vererek çıktı. Yara yavaş yavaş iyileşiyor. Keyfi çok yerinde. Düştükten bir 5 - 6 dk sonra gülmeye başladı. O bize moral verdi sanki. Bir diş hekimine sorduk, yeni çıkacak dişi yamuk çıkabilir dedi ?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2011 Saat 10:33

Keşke düşer düşmez arasa idiniz. Bu şekilde çıkan dişler yerine konulabiliyor. Bunun için diş sinirlerinin ölmemesi gerekiyor. Düşen diş; ya bir parça süt içinde veya en iyisi ağız içinde muhafaza edilere diş hekimine gidilmelidir.. Bu saatten sonra diş hayatiyetini kaybettiği için yapacağınız bir şey yok.. Çıkacak olan "kalıcı diş" yamuk filan olmaz sallamış...   

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2011 Saat 11:23
Şimdi daha da çok üzüldüm hocam Unhappy  Tekrar yerine konma gibi bir durumun olabileceği aklımının ucundan geçmedi. Doktorunu da aradık ama böyle birşeyden bahsetmedi bize. Keşke aynı gün sizinle iletişime geçse idim.

Peki hocam ne kadar süre içerisinde yetiştirmek lazım bu gibi bir durumda. Hassasiyetini kaybetmemesi için. Basit bir operasyon mu yoksa dikiş falan atılmayı gerektiren birşey mi hocam.

Tüm dişleri çıktıktan sonra düşen dişinini olmaması ne gibi bir sıkıntı çıkartır hocam

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 09:18
Aynı gün içinde olması yeterli. Mühim olan dişin açıkta kurumaması. Bu sebeple, diş hekimine gidene kadar "ağız içinde veya süt içinde" saklamanız gerekli. Dikiş filan gerekmiyor. Olmayan diş bir sakınca yaratmaz. Mesele "görünüm"...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Haz 2011 Saat 09:47
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 09:23
Hocam biraz internetten de araştırdım. O kısım boş olduğu için diğer dişler boş olan yere doğru kayar ve yeni çıkacak dişe yer kalmaz. Bunun için yer tutucu ile o alanın kapatılması lazım gibi bilgiler var. Kızım henüz 1 yaşında. Ne yapmam lazım . Yer tutucu koymak için çok küçük değilmi hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 09:45
Okuduklarınız, KALICI dişler için geçerli, SÜT DİŞLERİ için değil....Kökleri eriyen bir diş nasıl olurda arkadan gelen dişin yerini kaplar??
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 10:00

Eğer düşen dişinin yanında çıkmış bir kalıcı diş olsa idi bölye bir durum olurdu. doğru mu anladım hocam ?

Üzüntüden okuduğum herşeyi kötüye yormaya başladım hocam.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2011 Saat 10:02
Bir kaç tane çocuk diş hekimi aradım hocam telefonda. Yaşınıda söylememe rağmen önce bir görmemiz lazım dediler. Yalnızca 1 tanesi o kadar küçük bir bebeğe yer tutucu takılmaz dedi hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.