Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıda
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 14:23
merhaba hocam kızım 6 ayını doldurmak üzere anne sütü aldı hep yazılarınızı çok okudum 2 yaşına kadar sadece anne sütü vermeyi çok  düşündüm. şimdi şöle bi durum var kızım hep yanımda ama bazen işimden dolayı ayrı geçireceğim bir kaç saatimiz olucak bunun içinde o saatler sırasında rahatça beslenebiliceği bişeler vermek istiyorum yada alışması iyi olucak onun dışında ben her daim anne sütü vermeye hazırım. çevremedekiler ise 6 aydan sonra anne sütü yetersiz kalıyor diyor her nekadar ben yetiyomuş desemde. ve bazen sütümde azalma oluyo saatlerce memede kalıyo doymadığı için bu durum nadiren oluyo. akşamları bizimle beraber  oturtuyorum sandalyeye belindende bağlıyorum  yemek yerken o günkü yemekten çay kaşığıyla tattırıyorum doğrumu yapıyorum. şimdi sizin tavsiyelerinizi bekliyorum neler önerirsiniz
Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119025
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 18:20
4. aydan itibaren, anne sutu yetmiyorsa, ilk basladigimiz gida; Kutu sutleridir. Eger bir problem cikmazsa, sirasi ile; Kahvalti, yogurt ve muhallebiye basliyoruz, Bunlardan sonra yogurt yanina evde kendinize pisirdiginiz kiymali-sebze yemeklerinden azdan baslamak sarti ile veriyoruz. Sebze corbalarini, Amerikali anneler gibi yemek yapmasini bilmeyen annelere veriyoruz. Mumkun oldugunca az tuzlu yemekleri tercih ediyoruz. Tuz yasak degil miktari onemlidir, anne sutunde bile tuz vardir.
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 18:51
hocam muhallebide pirinç unu şeker süt mikatarları önemlimi. birde kendimiz yoğurt yapsak kutu sütlerinden olur değilmi. buarada kakasını 7-8 günde bir yapıyodu şimdi 3-4 günde bir yapıyor buda normal değilmi. hocam anne sütünün yetersiz kaldığını sadece kakasındanmı anlayabiliriz bazen endişeleniyorum yetmiyormu diye
Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 19:33
Muhallebi, en son baslanacak gida. Sirasi ile gidinki, bir aksilik cikarsa, hangisinden ciktigi anlasilabilsin. Arzu ederseniz, kendinizde yogurt mayalayabilirsiniz. Tabii, maya olarak  toprak kullanmamak sarti ile. Kaka sayisi normal, ek gida basladiginizda dahada artacak. Anne sutu yetmediginde, kaka sertlesir birde ek gidalara istegi artar.  
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 20:01
hocam kahvaltıda yogurrt yada muhallebi anladım ben yanlış anlamışım. şimdi kahvaltı olarak ne alabilirki süt dışında.sütüm yetmediğinde yada ayrı kaldığımda sadece kutu sütü versek yeterli olur o gün için demi. bu ne zamana kadar yeter. eksik kalmış olmaz değilmi. hocam birde devit kullanıyorum nezamana kadar kullanıcam yada başka vitamine ihtiyaç varmı

Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 23:01
Azdan baslamak sarti ile; bebe biskuvisi veya ekmek ici, az tuzu alinmis (veya Labne) peynir kullanabilirsiniz. tek basina sut de verseniz olur. Bir gunde vereceginiz sut sayisi ve miktari, sizin anne sutunuzun eksigidir. Yani, deneme-yanilma ile bulacaksiniz. Merak etmeyin, suphelendiginizde teklif edin, eksigi varsa, istedigi kadar alir, fazlasini almaz. Dvit3'u, 1 yas bitene kadar kullanin.   
Yukarı Dön
HaNCeR Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 01:50
hocam sütümüzün yyetmiyor olması yada azalıyo olması bizden kaynaklanan bi durummudur.bu ara yine azaldıdığını hissediyorum ama yılmadan devam ediyorum emzirmeye. doğrumu yapıyorum
Anne Ben Anne Oldum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 05:35
Gonlunuzu ferah tutun, sakin hicbir seyi dert edinmeyin, oldugu kadar olur. Kafaniz rahat olursa, keyfiniz yerinde olursa sutunuz artar. Oncelikle anne sutunu verin, ustune sut verin, alirsa alir. Eger 3 defadan fazla sut aliyorsa, kahvalti, yogurt ve en sonrasinda muhallebi baslayin, bunlardan once degil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.