Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FATi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2012 Saat 13:22

hocam merhabalar öncelikle şimdiden bayramınız kutlu olsun
daha önce bu konuda yazdıysanız da ben bulamadım bebeği en son emzirdiğiniz memeden başlayarak emzirin diyorlar iki gögüstende 10- 15 dakka
fakat öyle bişey olmuyor benim oğlum tek gögüsten 8-15 dakka arası emiyor ikinciye aynı zamanda geçmiyor bende ikinci emzirmeye aynı gögüsten başlıyorum
yani şöyle örnek vereyim 1.sağ taraf 2.sağ taraf 3.sol taraf 4.sol taraf
gögsün ön kısmı su dipte kalan asıl önemli yeri diyorlar doğrumudur
nasıl emzirmeliyim oğlum 3,5 aylık
şimdiden çok teşekkür ediyorum  iyiki varsınızzzzzz

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119840
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2012 Saat 18:57
Duyduklarinizin cogu palavra, hala isin felsefesini anlayamamislar. Muhim olan; memenin uyarilmasidir. Aynen devam. Bir kere; anne memeleri, inek memesi degildir. Biriktirme ozelligi yoktur, bebek emmeye basladiginda sut ifraz edilmeye baslar. Bu sebepten, bebek bir memeyi emmeye basladiginda, oburunden de sut akar. Bu sebeple, bebekler 3-4 saatte bir annelerini emerler. Ineklerde ise, durum farklidir, bir sabah, bir de aksam emzirirler. Dananinda iskembesi vardir, sabah emdigi sutu "iskembesinde" biriktirir, gun boyunca gevis getirir ve aciktikca midesine gonderir. Ineklerdeki emzirme sistemi ile insanlardaki emzirme sisteminin farkini hala anlamamis olanlari kendi luzumsuz bilgileri ile bas basa birakin. Etrak; bi-izan, bi-idrak...  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.