Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
TÜBAY
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 11:56 |
benim bu şekilde çocuğumu ağlamaya terketmeyi içim kaldırmaz
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
_bilge_
Altın Üye
Puanlar: 2056
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 12:05 |
TÜBAY Yazdı:
banada mantıklı gelmiyor. yani çocuk bas bas ağlayacak ve bakmayacaksınız. nasıl bi eğitimbu. hem çocuğu bu halde odada yalnız bırakıyoruz kaza ihtimalini göz ardı edemeyiz dimi. ağlaması susunca uyudumu sanıcaz. ya yatağından düştüyse????????????? |
bu metod her çocuk için geçerli değil zaten özell,kle beşikten atlama yada hareketli bebekler için uygun değil diyor uzmanlar...
bunun haricinde çocuğun odasından yada yanından çıkmak demek onu haline terkedeceksin demek değil kesinlikle. ben kapı deliğinde nöbet tutmuştum ve korkmasın yalnızlık hissine kapılmasın diye kapıyı tam kapamamıştım. doktorun da önerdiği buydu.
ve bu yöntem her çeocuk için uygulanası bi metod değil sadece uyku problemi olan ve her gece uykuya yatmadan önce ağlayan çocuklar için geçerli yoksa durduk yere saat 12 ye kadar sakin sakin dursa bende illa uyutayım diye zorlamazdım
bence her çözümün avantajıda dezavantajıda var. sadece önemli olan uygun metodu bulabilmek...
|
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:04 |
Ege doğduğundan beri uyumayan bir bebekti. Uykuyu oldum olası sevmedi. Sevmezse sevmesin uyumuazsa uyumasın. Eninde sonunda uykusu gelecek. Ben yavrumu dakikalarca ağlatarak, birde duymamazlıktan gelerek çaresiz bırakmam. Ege 3 yaşına kadar yanımda uyudu. O istediği zaman yattık uyuduk. Ben kesinlikle karşıyım bu yönteme.
Bir anne ve bebeğin beraber koyun koyuna uyuması kadar güzel birşey olabilirmi sizce
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:08 |
ben kizim 4 aylikke, uyguladim ba$ardik
Düzenleyen MaRaL - 08 Kas 2010 Saat 15:07
|
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:10 |
gece besliodum ama ferberde yok gece beslemesi
Düzenleyen MaRaL - 08 Kas 2010 Saat 15:08
|
|
 |
nurdan
Altın Üye
Puanlar: 1760
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:11 |
arkadaşlar bunlar amerikanvaari yöntemler bize uymaz, bizim içimize sığmaz...
onlarda zaten genellikle rahat bir yetiştirme usulu var,çoğu çocuk ağlaada zırlasada kucaklarına almıyorlar kendi kendine oynatmaya, uyutmaya alıştırmışlar.. oto koltuğu durumuda öyle.. çocuk kuzu kuzu oturuyor.. benim kızımsa tepiniyor 
ayrıca bu yöntemle ilgili belki olsa olsa 3-4 yaşlarında uygulanabilir.. zaten 0-1 yaş güven dönemi..
bu dönemde uygulanması zaten doğru değil...
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:14 |
...
Düzenleyen MaRaL - 08 Kas 2010 Saat 15:08
|
|
 |
Kevser
Moderatör
Mersin benden sorulur:)))))
Puanlar: 5082
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:14 |
Kızımı küçükken ayakta sallayarak uyutuyordum, 14 aylık olduğunda sallanmak istemedi ve kendi gidip yatağına yatıyordu uykusu gelince belki bu yönteme hiç ihtiyaç duymadığım içindir bilmiyorum ama bana da mantıklı gelmiyor, bağırta bağırta uykuya alıştırmak  ileride onun psikolojisini etkileyecek bir durum olabilir bence... mesela yalnızlıktan korkmak, annesiz kalacağını düşünmek gibi...
|
 |