Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ferber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuFerber yöntemi hakkında ki düşünceleriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:26
bu yöntem türk çocuklarına ve annelerine göre değil bence LOLLOL

her çocukta uygulanmaz bu yöntem bazı çocuklarda gerek bile kalmaz uygulamaya, benim oğlum emerken bi uyurdu 3 saat uyanmazdı emmeyi bırakıncada uykusu geldimi uyur nerde olsa uyur, kızım ise zorla uyuturum 15dk. hoop ayakta.
şimdi ben bu yöntemi uygulamış olsaydım başta oğlumda çok başarılı olurdum bu yöntem işe yarıyor derdim, kızımda uygulasam ne biçim bi yöntem derdim herhalde.
zaten bazı arkadaşlarda demiş 2-3 yaşında uygulanacak bi yöntem anca ben şimdi 9 aylık kızımı nasıl 20-25 dk. ağlamasına Cry göz yumayım
valla anneliğimi sorgularım herhaldeAngry
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:30
evet canım her çocuğun yapısı bir değil....bende çevremde bakıyorum fıtratı ağır sakin çocuklar davulda çalınsa kendi kendilerine uyuyabiliyorlar...hareketli çocuklarsa ister salla, ister ağlat, uyuyacağı varsa uyuyor.... işte her çocuk bir olmuyor..
benimkide şimdi emerek gece gündüz düzenli uyuyor bakalım memeden kesince ne olacak.....
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:32
Orjinalini yazan: Bilge Yarar Bilge Yarar Yazdı:

Orjinalini yazan: TÜBAY TÜBAY Yazdı:

banada mantıklı gelmiyor. yani çocuk bas bas ağlayacak ve bakmayacaksınız.  nasıl bi eğitimbu. hem çocuğu bu halde odada yalnız bırakıyoruz kaza ihtimalini göz ardı edemeyiz dimi. ağlaması susunca uyudumu sanıcaz. ya yatağından düştüyse?????????????
bu metod her çocuk için geçerli değil zaten özell,kle beşikten atlama yada hareketli bebekler için uygun değil diyor uzmanlar...
bunun haricinde çocuğun odasından yada yanından çıkmak demek onu haline terkedeceksin demek değil kesinlikle. ben kapı deliğinde nöbet tutmuştum ve korkmasın yalnızlık hissine kapılmasın diye kapıyı tam kapamamıştım. doktorun da önerdiği buydu.
ve bu yöntem her çeocuk için uygulanası bi metod değil sadece uyku problemi olan ve her gece uykuya yatmadan önce ağlayan çocuklar için geçerli yoksa durduk yere saat 12 ye kadar sakin sakin dursa bende illa uyutayım diye zorlamazdım
bence her çözümün avantajıda dezavantajıda var. sadece önemli olan uygun metodu bulabilmek...

bacım sanki sana karşıt bişey yazmışım gibi oldu böyle. ben sadece kendi fikrimi beyan ettim. sen benim msjı alıntı yapınca yanlış anlşaşılmasınLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 13:50
Bilgecim..Diğer anneler fikirlerini belirten duygularınıda ifade etmesi seni incitmesin...Bu konu hakikaten ince uçlara sahip bir konu...Yöntemi denemiş ve sonuç almış biri olarak, bize konuyla ilgili en önemli ışığı sen tutabilirsin...

Kaç aylıktı bebeğin ferberi uygulamaya başladığında,kaç gün sürdü.hala kendi mi uyuyor...Ve bizim endişe duyduğumuz konularda bebeğinde gözlemlediklerin nelerdir...
mesela bu yöntemi uygulayan birde Burcu vardı benim bildiğim.Çınarın kendi kendine uyuyor olması ''maşallah''dedirtme sebebiydi.Ama bir dönem kendi kendine uyumaktan vazgeçmişti..Sende de böyle durumlar oldumu...

Birde bu yöntem artık tamamen türkiye de uygulanıyor diyebilirim.Şu dönemlerde amerikalı ebeveynler Dr.Tears ın doğal anne,doğal çocuk kitabını okuduktan sonra ,Bebeklerini doğdukları andan itibaren anne ile tensel temas yoğunlukta büyütüyorlar.Göbek kordonu kesilmeden anne ile temas sağlanıyor.Bebeklerini slinglerde taşıyıp her daim üzerlerinde oluyor.Uykuyuda ta ki çocuk kendi yatağında yatmak isteyene kadar yanlarında yatırıyorlar...Böylece daha uyumlu ve daha sakinin bireyler yetişiyor-muş....
 Ben aslında buna yakın şeyler uyguladım hep.3 ay hariç beraber uyuduk ve uyuyoruz...Her daim kucağımdaydı ve hala kucağımda...Bakalım nasıl bir birey olacak:)
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 14:11

dr. tears ın doğal anne yöntemi zaten bizim eski usul yöntem....insanın doğasında olan bir davranış şekli...eskiden beri Anadolu da bebekler annelerinin sırtlarında kucaklarında taşınır anne bebek birbirinden ayrılmaz...

şimdi bir çok alanda olduğu gibi, onlar öze dönüş yaşıyorlar, bizlerse doğru olanı bırakıp amerikanın terkettiği ferber yöntemi gibi daha nice yöntemi ülkemizde uygulamaya sokuyoruz... 
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 14:17
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

dr. tears ın doğal anne yöntemi zaten bizim eski usul yöntem....insanın doğasında olan bir davranış şekli...eskiden beri Anadolu da bebekler annelerinin sırtlarında kucaklarında taşınır anne bebek birbirinden ayrılmaz...

şimdi bir çok alanda olduğu gibi, onlar öze dönüş yaşıyorlar, bizlerse doğru olanı bırakıp amerikanın terkettiği ferber yöntemi gibi daha nice yöntemi ülkemizde uygulamaya sokuyoruz... 

valla güzel bi yorumThumbs Up
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 15:04
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

Evet doğru söylüyorsun...Ama tabi o kitapta yazanları çalışan bir annenin yapmasını beklemek hata olur...Eskiden anadoluda da anneler çalışıyormuş ,bu zaten onların epiştirme dedikleri sırtta taşımayı ortaya çıkarmış.Günümüz koşullarında bunu uygulamak zaten imkansız...
 Bu noktada ferber yöntemi annelere çok cazip geliyor...
İşin kötüsü ,bu yöntemin ne derece de sağlıklı olduğu konusunda da net bir görüş yok.Kadir Hoca ''birşey olmaz ''diyenlerden mesela..Ama diğer taraftan Sabiha Paktuna ''güvenli bağlanma oluşmaz''diyenlerden ...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
_bilge_ Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2056
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 15:14
ben kimsenin cevabına istinaden yazmadım düşüncelerimi sadece açıklaması ve anlaşılması kolay olsun diye alıntı yaptım tübaycım.

ilalcim bende sabiha paktunanın sıkı takipçesiyimdir. onun eğitim kitaplarıyla kızımı evde eğitimini destekliyorum
ama önemli olan uzmanların ne dediğinden ziyade çocuğunuzun alışkanlıkları ve huyudur.
biz 1 yaşında emmeyi kolayca bıraktık
emziği 1,5 yaşında kolayca bıraktık
ancaaaak uyku düzenimiz hiiç olmadı. uykusu geldiğinde kafa üstü atıyordu kendini sallanmayı reddiyor emerek uyumayı reddediyor beraber yatmak istemiyor. uykusu geldiğinde herşeyi istiyor ama hiçbirşeyi istemyordu yani ne istediğini bilmiyordu.
eşim evde olmadığında asla uyumazdı. akşam misafirliğie zaten gidemezdim ama evde misafir olunca onlar gidene kadar beklerdi. annemlerde uyumazdı..... yani uyku başlıca bir sorundu.
defalarca doktora gittim bir düzine ilaç verdiler . en fazla 2gün kullanabildim ilaçları çocuğu sersem edecek türdeydi uyumazsa uyumasın dedim ama uyku başı krizleri devam etti.
he bride şunu unutmayın  bir çok uzmanında kabul ettiği bir gerçek uyku bozukluğu bir rahatsılzıktır tedaviye ihtiyaç vardır 
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.