Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
MaRaL
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 23:05 |
1.5 ya$ina kadar uyandi aysenur( 1 seferde olsa uaynidou ) aksam açtigim sut sabah bitiodu 
iyikide vermi$im, $imdi versemde içmio , ne kadar sut içse kâr çocuklaraama tabi muhaleebi biberon vermeye ab$layinca uyanmasi baya azalmi$di
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 23:12 |
[/QUOTE] pardon canim orasini yanmi$ anladim o zaman
benimki gunduz uyumayi sevio daha dogrsu uykuyu sevio uyutmazsam saat 18hde yatar salonun ortasina uyur ( sonra 21 de uyanir , evde yokken ba$ima geldi kabus gibiydiii ) aksam geç yatio ama sorun deil pek babamiz i$de oldugu için bende uyumuyom zaten oglan erken uyyo ama :) uyyacak buyyecek benim pa$amm [/QUOTE]
evet bazı çocuklar uykuyu gerçekteh çok seviyor..
gündüz uykusunu bırakalı epey oldu.. sanırım 2 yaşında falandı.. (i-pod a geçmitik ordan hatırlıyorum  ) o da 6 gibi sızma çabalarına girdi. uyutmadım, oyun falan oynadık.. öyle oyaladım. ama 6-8 arası baya bir sıkıntı oluyordu. neyse ki babamız 6 da evde oluyordu da beraber eyliyorduk.. 1 hafta kadar sürdü. sonra artık alıştı 1 hafta sonunda. 7,5-8 de falan yatağa girip sabah 9a kadar uyuyordu. hatta ikimiz için de daha iyi oldu bu iş.. çünkü çocuğun uyuma sırasında yaşadığı sorun hem kendisini hem de anneyi geriyor epeyce.. e günlük uyku saatini de gece uyuyarak tamamlayınca eksik birşey kalmadı..
her ne olursa olsun, bebeklik ve erken çocukluk döneminde yaşanan sıkıntıar, sorunlar yavaş yavaş kendi kendine hallouyor. yaşandıgı sıra hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor tabi.. yeni doğdugunda sadece 2 aycık çektiğimiz gaz sıkıntısı bile sanki hayatım boyunca bunu yaşayacakmışım gibi gelmişti bana.. sonra diş, uyku, yeme vs.. sorunlar da aynı şekilde.. ama herşey yoluna giriyor aşkitolar büyüyünce 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 23:15 |
MaRaL Yazdı:
1.5 ya$ina kadar uyandi aysenur( 1 seferde olsa uaynidou ) aksam açtigim sut sabah bitiodu 
iyikide vermi$im, $imdi versemde içmio , ne kadar sut içse kâr çocuklara ama tabi muhaleebi biberon vermeye ab$layinca uyanmasi baya azalmi$di
|
1 yaşında anne sütünü bitirdiğimiz zaman doktorumuz demişti bana. gece uyandığında herhangi birşeyle beslemeyin, obezite riski taşıyor diye.. ve çocuk kan şekerini ona göre salıgılamaya başlıyormuş.. daha sonra ara versede yetişkinlik döneminde gece acıkmalar yaşanabileceğini bunun da sorun olacağını söyledi. o demişti bana sadece su diye. ve diş hekimimiz de 1 yaşından itibaren biberon türü şeylerin hepsini attırdı bana. emzik hariç  6 ay daha sürdü o yaramazlığımız 
bu arada çok pardon konu dağılmaya başladı sanırım ama yazdık artık silmiimm 
Düzenleyen burcu - 09 Kas 2010 Saat 23:16
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 23:35 |
Özgüven tedirginlikleri zaten ergenlikte ve yetişkinlikte ortaya çıkacak-mış... Yukarıdaki verdiğim uzman görüşlerinde açıklanıyor bu aslında... Bebeğin ağlamasına karşı annenin cevap vermemesi... Ama bizim annelerimiz gördüğüm kadarıyla cevapsız kalmamış:) Bu farklı bir yöntem olarak geçiyor aslında.. Tracy hogg adında bir yazar var.Bebek bakımın da alternatif çözümler sunuyor oda:) O bu sizin yaptığınıza Yatır kaldır metodu diyor..Kitabı okuyan var mı bilmiyorum...?
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Puanlar: 4966
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 23:36 |
ben malesef bu yöntemi hiç deneyemedim... tuğşat 6 aylıktı katılma nöbeti denen şey oldu ağlatmamak gerekirmiş...çok şiddetli ağladığında kesilmeler nefes alamama problemi oldu bir müddet devam etti 1.5 yaşına kadar...hala bazen çok aşırı ağladığında olabiliyor sanırım kansızlıktan ileri geliyormuş...böyle bir yöntemi denemiş olsam ağlarken kesilecek o nedenle yapmadım zaten ağlamasına müsade etmiyoruz...ama tuğşat'ın böyle bir sorunu olmasa denermiydim onu da bilemiyorum...aşırı gazlı bir bebekti, hala bile gaz problemi yaşıyoruz.şuan bacağı kırılması dolayısıyla yanımızda yatıyor kendi kendine kalkmaya çalışır da düşer diye korkuyoruz bu nedenle hep yanımız da bakalım hayırlısı bundan sonra alıştırması kolay olur inşallah... burcucum maşallah çınarıma ne güzel alışmış inşallah bundan sonra da böyle devam eder
Düzenleyen Ayşegül - 09 Kas 2010 Saat 23:38
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 00:04 |
yok be İlal.. sonuç da o da bir teori de .. çocuk hayatının hepi topu 1-2 ayında sadece uykuya dalması için ağlatıldı diye yetişkinlik döneminde özgüven sorunu yaşayacağı fikri bana mantıklı gelmiyor.. şöyle ki çocuk korkar ve korktugu halde kapası kapatılmış tamamen karanlık bir odada çok uzun süre avaz avaz ağlaması dersen tamam külliyen yanlış bence de.. ama sen ona her an sevgisini şefkatini verip sadece uykuya dalarken ağlamasını duymuyorsan o da apğlamayla bu iş olmayacak fikrine kapılıp bir süre sonra vazgececektir.. bebek de olsa bunu çok net anlıyorlar.. ayşegülün bahsettiği durumlar extra tabiki.. yada gerçekten korku yaşalar da öyle.. ama yaptıgım uygulama sıradan bir uygulama..
ferber yöntemini falan bilmiyorum ben okumadım da.. insanın biraz annelik iç güdülerine güvenmesi lazım sanırım.. yani çok katı olmadan çocuktan bir yana bebeğe dahi sınırlarının öğretilmesi lazım. vur diyince öldürmeden tabi 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 00:09 |
ilal bizimki tam ferber deil bencede
ferberde çocugu oylece koyup çikion yatagina uykusuna ba$ka araç sokmak yok ( emzik vs gibi ) illa kendi uyyacak nasil olcak bilmiom ama :) , gece beslenmeside yok ferberde , uyku saati gelince masal okuyon pyjama giydion çocuk anliomu$ uyku saati geldigini
ben bunlarinin hiçbirini yapmadim , çakma ferber benimki
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2010 Saat 00:44 |
kızlar benim diyeceğim tek şey herşey bebekte bitiyor.
bu yöntemin uygulanabileceği bebek var asla uygulanamayacağı bebek var.
|
 |